Boşa geçmeme ve vites takılması

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Suzuki motorumla yeni turdan geldim. Benim de motorun geçişleri baya baya bozuldu. Ecstar yağ zaten 5K dayanırım diyordu, 4K'da baya baya debriyaj kaçırdığını vs hissettiriyordu bile... Bu sefer servis ile anlaşabilirsem Putoline tam sentetik 10w40 koyduracağım.

Kısacası, vitese zor girip çıkma; Boşu bulamamak, duruyorken viteste sanki motor yürüyecekmiş gibi hissettirmesi, vites düşerken özellikle "pat-kütürt" gibi seslerin bize besmele çektirmesi vs ağırlıkla yağdan kaynaklı. Debriyaj ayarınızda da bir takım esneme-gevşemeler var ise tuzu biberi oluyor. Yağ-Yağ filtresi değişimi sonrası serviste müsaitlik var ise debriyaj teli ayarı yapıldıktan sonra sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Suzuki için 4xBuji, 2.5 LT sentetik yağ, hava ve yağ filtresi, tapa pulu parasını düşündükçe darlanıyorum... Siz çok daha avarntajlı olacaksınız :).

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Suzuki için 4xBuji, 2.5 LT sentetik yağ, hava ve yağ filtresi, tapa pulu parasını düşündükçe darlanıyorum... Siz çok daha avarntajlı olacaksınız :).
4x İridyum buji 2400₺, yağ Castrol Power1 Ultimate 5W-40 litresi 350-400 falan (yuvarlak hesap 1.500₺ diyelim; ben bu fiyata 4L aldım daha yeni...), yağ filtresi 650₺, tapa pulu 65₺ (net hatırlamıyorum o civar bir şeydi...), hava filtresi 1.600₺. Toplamda işçilik hariç 6.000-6.500₺ falan. İşçilikle en fazla 10.000 hadi daha da abartalım 11.000 civarı bir şey tutması gerekir.

Yetkili servisler bujiden sağlam geçiriyor, ben ustaya gidiyorum artık; motorumun garantisi geçen Aralık sonu bitti. (Bujileri de 12.000'de bir değil 36.000'de bir değiştiririm artık; İridyum bujiyi 12.000'de bir değiştirmek tam bir saçmalık ve israf...)

Son düzenleme:
Motosikleti
4x İridyum buji 2400₺, yağ Castrol Power1 Ultimate 5W-40 litresi 350-400 falan (yuvarlak hesap 1.500₺ diyelim; ben bu fiyata 4L aldım daha yeni...), yağ filtresi 650₺, tapa pulu 65₺ (net hatırlamıyorum o civar bir şeydi...), hava filtresi 1.600₺. Toplamda işçilik hariç 6.000-6.500₺ falan. İşçilikle en fazla 10.000 hadi daha da abartalım 11.000 civarı bir şey tutması gerekir.

Yetkili servisler bujiden sağlam geçiriyor, ben ustaya gidiyorum artık; motorumun garantisi geçen Aralık sonu bitti. (Bujileri de 12.000'de bir değil 36.000'de bir değiştiririm artık; İridyum bujiyi 12.000'de bir değiştirmek tam bir saçmalık ve israf...)
Abi sağolasın fiyatlar için. Lanet şey bir yıl daha devam ediyor. El mahkum gidip bayılacam servise.. Orijinalciyim ben biraz, kendim yapacağım zaman servisinden parçasını alırım artık. Bir daha sıfır motor almayacam ya.. 12K da hakikatten bitiyor bu arada, içten patlamalar, gaz kolunu açınca gaz yememe başladı ne yazık ki. Allah'tan mekanik biliyoruz, dert etmiyoruz :D.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Abi sağolasın fiyatlar için. Lanet şey bir yıl daha devam ediyor. El mahkum gidip bayılacam servise.. Orijinalciyim ben biraz, kendim yapacağım zaman servisinden parçasını alırım artık. Bir daha sıfır motor almayacam ya.. 12K da hakikatten bitiyor bu arada, içten patlamalar, gaz kolunu açınca gaz yememe başladı ne yazık ki. Allah'tan mekanik biliyoruz, dert etmiyoruz :D.
Bende hiç öyle şeyler olmadı 12.000'de; vitesler halen şıkır şıkır geçiyordu (hem rodaj bakımında hem de 6.000 bakımında yarı-sentetik Liqui Moly Steet 10W-40 kullanmıştım), gazla veya motorun çalışma şekliyle ilgili hiçbir sorun da yaşamadım, yakıt sarfiyatı da normaldi.

Senin hava filtresi çok kirlenmiş olabilir; benimki 12.000'de epeyi kirliydi, ışığa tutunca arkası görünmüyordu resmen. Kitapçıktaki 18.000 kilometrelik hava filtresi değişim aralığı hallice iyimser; 12.000'de mutlaka değiştirmek lazım. (Fren sıvısı da değişim isteyecektir büyük ihtimal, onun da kutusu 300-400₺ bir şey olsa gerek, en fazla 500₺.)

Ben de bujiler hariç tüm parçaları servisten aldım. (Yağ filtresi, yağ tapası ve hava filtresi.)

Motosikleti
Bende hiç öyle şeyler olmadı 12.000'de; vitesler halen şıkır şıkır geçiyordu (hem rodaj bakımında hem de 6.000 bakımında yarı-sentetik Liqui Moly Steet 10W-40 kullanmıştım), gazla veya motorun çalışma şekliyle ilgili hiçbir sorun da yaşamadım, yakıt sarfiyatı da normaldi.

Senin hava filtresi çok kirlenmiş olabilir; benimki 12.000'de epeyi kirliydi, ışığa tutunca arkası görünmüyordu resmen. Kitapçıktaki 18.000 kilometrelik hava filtresi değişim aralığı hallice iyimser; 12.000'de mutlaka değiştirmek lazım. (Fren sıvısı da değişim isteyecektir büyük ihtimal, onun da kutusu 300-400₺ bir şey olsa gerek, en fazla 500₺.)

Ben de bujiler hariç tüm parçaları servisten aldım. (Yağ filtresi, yağ tapası ve hava filtresi.)
Bütün Anadolu o filtrede yaşıyor, nefes alıyor, yeşeriyor şu anda abi :ROFLMAO: Frenler güzel temiz şimdilik. Turda bi alyenle açıp 1000 Gritte ufak bi düzelttim yüzeylerini, spreyle pistonları temizleyip takmıştım. İstanbul'a döndüğümde diskler çizilmiş ufaktan ama olacak o kadar diyip geçtim valla. Zaten durmuyor motor :D Espri bir yana bu turda Suzuki fanboyu olabilirim artık, hem hakkını verdim hem de yolda kalmadım. Şimdilerde ufak bir ilgi alaka istiyor işte, onu da vereceğiz maaş yatınca :D.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Vitesi boşa geçirememeyi çok da dert etmeyin. Normal şehir içi sürüşte zaten vitesi boşa almayı gerektirecek bir durum yok, ışıklarda falan dururken zaten vitesi boşa almak tehlikeli, yapılmaması gereken bir hareket, motoru parkedince de viteste kalsın ki yerde eğim varsa yürüyüp devrilmesin.
Boş vites bir tek orta ayağa alıp zinciri yağlarken işe yarıyor. Motor çalışmıyorken motoru orta ayağa alıp vitesi boşa almak daha kolay.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar