Bol miktarda soru

Öncelikle merhabalar abiler ablalar. Ben kendimi bildim bileli içimde bir chopper-cruiser hayranıyım. Kendi çapımda ufak tefek kulaktan dolma bilgilere sahibim. Öncelikli sorum motor ehliyeti yaşının kaç olduğu yönünde. Sonrasındaki asıl soru ise şu şekilde:

Abimle bir anlaşma yaptım. Motor için biriktirdiğiö paranın miktarı kadar kendide üzerine koyacak. Ve bu şekilde düşününce 2016 yazına kadar 3000 tl civarı bir bütçem olacağına inanıyorum. Aklımda bir kaç plan var.

1. Planım:

0 veya az kullanılmış bajaj gibi veya falcon gibi markaların 125 cc lik falan bir motorunu alıp onunla işe başlamak ve daha sonra istediğim motora geçmek. Bu planın kötü yanı aile. Byle bir motordan sonra chopper a geçmek zor olur çünkü neden yeni bir motıra geçtiğimi anlatabileceğimi pek sanmıyorum.

2. Planım:

İkinci el bütçeme uygun bir chopper almak. Bunun kötü yanı ise ikinci el bir motorun bana sorun çıkartmasından korkuyor oluşum.

3. Planım:

Biraz daha bekleyip 0 bir motot almak ki bunu yalnızca motosiklet ehliyetinin 18 yaşına çıkarılması durumunda düşünüyorum tabi sizin fikirlerinize de açığım.

Bu ne yapacağını bikmeyen şaşkın liseli kardeşinize üşenmeyip yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılar..

Merhaba dunko. A planını uygula. Ailen motora alıştıktan sonra değiştirirken sorun çıkarmaz diye düşünüyorum genelde böyle oluyor. Sen al 125liği 1-2 sene bin sonra satıp kavga kıyamet alırsın istediğin motoru.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Evet şaşkın liseli:)

Öncelikle

A1 ehliyet için 16 yaşın
A2 için 18 yaşın

Bitmesi gerekiyor (bkz:yeni ehliyet yasası)

Sadece şunu söyleyeceğim 125cc motorlar kapasitesine göre muamele gördükleri sürece yıllarca kullanılabilir

Bir hevesle alınıp sonra kenara atılan çamaşırlık vazifesi gören zayıflama aleti zannedilmemelidirler

Chopper-cruiser başlangıç evresinde seni zorlar bence commuter veya scooter ile başlamalısın

Sonuç:liseyi 100-125cc arası bir motor ile bitir üniversiteye geçtiğinde değiştirmeyi düşünürsen değiştirirsin

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O senin bileceğin iş ben diyorum ki chopper-cruiser başlangıçta zorlar

Hem okul faktörünü de düşünmelisin

Okulun ortamı nasıl motoru nereye koyacaksın vs

2 el bir chopper aldın diyelim ama masrafı öğrenci adamın belini fena büker

Bence bir mondial drift al lise bitene kadar bin

A1 ehliyeti önermemin nedeni

1.Stajer ehliyet uygulamasında düşük olan ceza kredisi sayesinde gençliğin getirdiği heyecanı dizginleme şansı bulacaksın

2.2 yıl pratik yaptıktan sonra rahatça 300cc de kullanırsın ama sıfırdan 300cc kullanmak daha tehlikelidir

istemeden de olsa pratik yapacaksın yani

Sonuç

1 adet mondial drift veya düşük km discover st

1 adet kask (en az ls2)

1 adet ehliyet (bence a1 alıp kendini 2 seneliğine test etmelisin ama sınırlamak istemem dersen de sen bilirsin 18 ini bekler a2 alırsın)

Son düzenleme:
Bence beklemelisin. Bütçeni 4.000 civarına çıkarıp temiz bir ikinci el almalısın

İçinde bu kadar cruiser sevdası varsa mondial 125kt veya 150 kt al. Yanında deri heybe, deri arka çanta, deri sosis çanta ve dalgalı ön siperlik al. Ben motora başlarken öyle yaptım sonra içimdeki ss sevgisini de farkettim yanına cbr 125 aldım. 125 kt yi aldım chopper sevdamı gerçekleştirdim.

İçinde bu kadar cruiser sevdası varsa mondial 125kt veya 150 kt al. Yanında deri heybe, deri arka çanta, deri sosis çanta ve dalgalı ön siperlik al. Ben motora başlarken öyle yaptım sonra içimdeki ss sevgisini de farkettim yanına cbr 125 aldım. 125 kt yi aldım chopper sevdamı gerçekleştirdim.

Abi iyisin hoşsunda o 125kt ler bana böyle hafif commuter bozması gibi geliyor. Sen gerçekten o zevki alabildiğine inanıyor musun peki?

kardeş, motordan önce mutlaka kask,eldiven ve mont al. gidip 20 tl lik te kask alma. kafan bineceğin motordan daha değerli. motor bir zehir ve bir kere girdimi bir daha çıkmıyor fakat karar verirken sağlığını ve aileni düşün.sokakta kızlara hava atan, hiçbir koruması olmayan tiplerden olup, ömrünü kısaltma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar