Boğulmuş motora ne yapılır?

yok yaa :)

gaz vermeden vurdurarak çalıştırabilirsiniz.
Şimdi bu yazının altına bir sürü arkadaş aman motorunuzu vurdurarak çalıştırmayın çok zararlı pistonu patlar şanzımanı yarılır gibi şeyler yazacak. Onlarada inanmayın.
Kardeş sen Gidip bi B sınıfı ehliyeti al ARABAYI VURDURURARAK ÇALIŞTIRMAYA KALKARSAN ARABANIN ŞAH DAMARI OLAN TRYGER KAYIŞINI KOPARTIRSIN VE EĞER HIZLI İSEN İMAMIN KAYIĞINDASIN DEMEKTİR bilginize.....

benim bildiğim arabadan yani,debriyaja basılır...asla gaza basılmaz...debriyaja basılı araba çalıştırılır...taki rahatlayana kdr motor....sonra yürü git ztn
Bildiğiniz tamamen yanlış hanımefendi ehliyet kursundaki dersi dinlemiş, lakin karıştırmışsınız sizin bahsettiğiniz araç ilk çalıştırılıken rahat bir şekilde çalışması için araç kullanacak olanlara ilk aşamada öğretilen debriyaj a basarak kontak çevrilir ve araç çalıştırılır. Lakin motor boğulması çok farklı bişey karbüratörlü motorlarda karbüratöre fazla yakıt ve hava girmesi nedeni ile motor boğulur ve ateşlemez bunu genelde üst üste kontak yaparsak olur araç çalışmadığında üst üste kontak yapılırsa her yapılışta karbüratöre 1/15 oranında benzin/hava alınır bunun engellenmesi için gaz pedalına/koluna sonuna kadar basılır/çevrilir ve karbüratördeki karışımın tamamen piston/pistonlara inip ZENGİN karışım olarak yanması sağlanır ve motor çalışmaya başlar. Saygılar iyi akşamlar....

Son düzenleme:
Kardeş sen Gidip bi B sınıfı ehliyeti al ARABAYI VURDURURARAK ÇALIŞTIRMAYA KALKARSAN ARABANIN ŞAH DAMARI OLAN TRYGER KAYIŞINI KOPARTIRSIN VE EĞER HIZLI İSEN İMAMIN KAYIĞINDASIN DEMEKTİR bilginize.....

Bildiğiniz tamamen yanlış hanımefendi ehliyet kursundaki dersi dinlemiş, lakin karıştırmışsınız sizin bahsettiğiniz araç ilk çalıştırılıken rahat bir şekilde çalışması için araç kullanacak olanlara ilk aşamada öğretilen debriyaj a basarak kontak çevrilir ve araç çalıştırılır. Lakin motor boğulması çok farklı bişey karbüratörlü motorlarda karbüratöre fazla yakıt ve hava girmesi nedeni ile motor boğulur ve ateşlemez bunu genelde üst üste kontak yaparsak olur araç çalışmadığında üst üste kontak yapılırsa her yapılışta karbüratöre 1/15 oranında benzin/hava alınır bunun engellenmesi için gaz pedalına/koluna sonuna kadar basılır/çevrilir ve karbüratördeki karışımın tamamen piston/pistonlara inip ZENGİN karışım olarak yanması sağlanır ve motor çalışmaya başlar. Saygılar iyi akşamlar....

Teknik Hurafe kabul etmeyen bir şeydir, bu yüzden Vurdurma dediğimiz işi yaparken Triger neden koparmış hiç anlamadım:silent: Kopmaz.

Ek olarak, boğulmuş motoru gaz açarak çalıştırmalıyız, ama pompalama yapmadan:cat: doğrudur. Fakat bu Zengin Karışım demek değildir. Zengin Karışım jigle çekilerek elde edilir ki bu boğulma durumunu arttırır. Biz Hava Kelebeği tabir edilen mekanizmayı sonuna kadar açarak, motorun çevrim esnasında türbülanslı hızlı-şiddetli bir şekilde hava yakıt karışımını emerek içerideki yoğuşmuş benzini bir an evvel egzosttan atmasını sağlamayı hedefleriz:)

Öncelikle sakin olmak gerekir. Ayakla çalıştırıp bir kaç dakika rolantide çalıştırmak en iyisidir.

cikleyi sıfır konumuna getir, gazı hafifçe açık tut 3 ,4 saniye arayla marşa bas, ateşleme başladığı anda gazı kademeli olarak artır.tecrübe çok önemlidir zamanla kazanılır. saygılar.

oksijen tüpü verseydiniz veya şinorkel boğulmazdı yazık oldu genç yaşta:mrgreen::mrgreen::queen::rendeer::rendeer:

başlığı görünce "suni teneffüs" demek geldi içimden :queen:

bujiyi sokup biraz bekleyip bujiyii kurulayip taktinmi calismasi lazim benim
taktik bu:)

Motosikleti
HONDA CB125F 2018
ben açıklayım bari kesin çözüm;
benin daha önceden java m vardı ben motor boğulduğu zaman ilk önce bujiyi söker ıslak,yağlı olduğunu görürdüm buji sökük halde iken benzini kapa ayak marşı ile marşa baş 2 dk filan böylece içindeki fazla yakıt buharlaşı uçar gider,sonra bujiyi benzinle ısla ve tak ateşleme varsa çalışacaktır selamlar

ben açıklayım bari kesin çözüm;
benin daha önceden java m vardı ben motor boğulduğu zaman ilk önce bujiyi söker ıslak,yağlı olduğunu görürdüm buji sökük halde iken benzini kapa ayak marşı ile marşa baş 2 dk filan böylece içindeki fazla yakıt buharlaşı uçar gider,sonra bujiyi benzinle ısla ve tak ateşleme varsa çalışacaktır selamlar

Bujiyi sokup temizledikten sonra neden tekrar benzinle islatiyorsun???..
Motorlarin bogulmasi diye birsey yoktur bu bir tabirdir asiri benzin bujiyi islatir
Atesleme yapmasini engeller,bujiyi kurulayip yerine takmaniz yeterli..

Eger sokmeye zaman yada tecrube yoksa tam gaz acilir marsa basilirki fazla hava kurutsun
Yanma odasini vede buji elektrodunu..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar