Abi bu sefer biraz durumlar farklı.Bitcoin'in transfer sorununa bir çözüm getiremezlerse sonu pek parlak değil.Ethereum,Bitcoin'in yerini almaya aday gibi gözüküyor.Dünya çapında işlem hacmi Bitcoin'e yaklaştı.İnsanlar artık borsalar arası Bitcoin almak için bile paralarını Ethereum,LTC gibi coinlerle transfer yapmaya başladı.Bitcoin'i bir yerden bir yere göndermek bu aralar hem pahalı hem çok uzun sürüyor.Bitcoin'in sonunu getirirse bu getirir.
Bu arada çoğu yabancı borsada satış emirleri,alış emirlerine göre çok çok fazla.Bu da kısa vadede bir miktar daha düşüş getirebilir.Şu anda ne desek boş.Hiç bir şeyin kesinliği yok.Dip noktası belki 9000 dolardır bir kaç içinde yükselişe de geçebilir.Ne olur ne olmaz dikkatli olmakta fayda var.
Ben takip ettiğim yorumlardan ve grafiklerden gördüğüm kadarıyla, dip noktası 8000 - 9000 gibi gözüküyor. O fiyatları da ancak anlık görür gibi. Flash crash dedikleri ani düşüş ile görür. 8000 altına inerse evet o zaman sıkıntı var, 2013'ten sonra olduğu gibi 2 yıllık bir durgunluk yaşanabilir.
Ethereum daha bir sene BTC'nin yerini alamaz. Geçen ay cryptokitties diye bir oyun çıkmıştı piyasaya, Ethereum ağının güvenilirliğini bitirdi. Ağ kilitlendi, 2 gün transfer yapılamadı. Yaklaşık 6 ay sonra Ethereum bir fork yapacak ve sistemini geliştirecek, POS dedikleri sisteme geçecek, madenciliği bitecek. Belki ondan sonra Ethereum, Bitcoin'i tehdit edebilir. Diğer yandan Bitcoinde geliştirmelere devam edecek.
Ama ben Bitcoin'in yerini alacak koinin daha piyasaya çıkmadığını düşünüyorum.