bu motorlarda pejo lar gibi varyator sistemli ve otamatık deprajlı.merhaba arkadaşlar bende ikinciel bir senatör aldım fakar bunda katrandaki hızı göremiyorum daha dogrusu 80 i geçmiyor vede seri deyil ne yapmam lazım bilginiz varsa paylaşın lütfen pejo 103 ler gibi kalkıyor çok yavaş ve sonradan hızlanıyor hızlansada 80 90 anca yapıyor
motor bitmiş bence 150-200 lira para ayarla bir revizyon yaptır.slm bende 2006 model bir senatör var satılık 1200 tl yakında sahibinden.com a koyacagım
renk mavi yeni aldım fakat motosiklet bana göre deyilmiş bisiklete zor biniyorum ve de ehliyetim yok 05365750499
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:15 ----------
motoru yenı aldım 80 plakalı aldıgım kişi daha iyi olsun diye silindir kapagını deyiştirmiş bişeyler yapmış yani bana satarken fazla hız yapma dedi motor acılsın felan dedi
banada pek inanadırıcı gelmedi acıkçası çok geç hızlanıyor benım arkadaşımda vardı önceden bir kaç kere binmiştim cok seriydi ilk kalkışlarda ama bu öyle deyil 30 40 km hıza 100 metrede anca varıyor en fazla yaptıgıda 90 km hız bakalım bi servisine götürecegim ordan bilgilendirilirsen tekrar yazacaagım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:22 ----------
birde yokuşlarda iki kişiyi cok zorluyor cıkıyor ama normalleri gibi deyil sanki bayılacakmış gibi
hayırlı olsun ağız tadığla kulalanırsın inşallah. elin alet tutuyorsa seni fazla üzmez. ama kaportaya dikkat et elin ustası hiç acımıyor kanırta kanırta kaporta söküyor bu arada olan tırnaklara oluyor.
teşekkürler
alet ne kelime motoru söker takarım çok şükür özellikle scooterlar konusunda epey bilgim ilk scooterım sayesinde oldu mct sayesinde vitesli bilgimde tamamlandı.
bu senatörüde zaten herhangi bir ustaya götürmem öyle bir usta yok zira:queen:
yarın aldıktan sonra ilk iş hemen bakıma sokucam yağ değişimi filtre bakımı temizliiği gerekirse değişimi(nerden bulurum bilmiyorum orası ayrı) rölantisi biraz yüksek zira motor sıfır olduğundan ona bağışlıyorum onun ayarı kaporta temizliği pasta cilası gevşemiş yerlerin sıkılaştırılması.
bence kışı geçirmek için çok ideal bir motor ve heybeti çok güzel kastırmadan adam gibi bindikten sonra çook uzun kmler gider zira eski scooterımı satttığımda 42.000kmdeydi artık siz düşünün gerisini:queen: bi ayar yapmıştım 150-160 yapıyordu yokuş aşşağı düz yolda 120-130 görebiliyordu. ilerleyen zamanlarda senatörüde modifiyeleyeceğim özellikle böyle 100-150km geziler için ideal olacağı için hafif bi modifikasyon kafi olacaktır
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:32 ----------
bu arada motorun aküsü sulu akü çıktı bende bir adet 12v7a jel akü var acaba onun yerine taksammiki yoksa suluyu kullanmaya devam mı etsem ilk defa sulu akü kullanacağım ne gibi problemleri olur kışın donma durumu olurmu suyunu ne zaman nasıl ekleriz motor uzun zaman sonra çalışmasına rağmen akü göstergesi neredeyse 15e yakın duruyordu
akü sulu ama sonuçta içinde asitte var donma yapmaz ağız tadıyla kullan .
hımm inşallah baktım olmuyor takıveririm kuru aküyü![]()
kuru akü ?
kuru akü diye bilinen bir cok akude sulu aslında.
kuru akunun markası nedir.
sen sulu kuru biede jel akünü hepsini bağla bölece kışın problem yaşamazsın![]()

motor güzelmiş hani.
maşallah diyelim.
ders bir sakın sıcak havada branda falan örtme ısınınca hararet ve barandanın etkisiğle öncam komik bir hal alıyor.
ilk önce benzin depo kapağını saklayan plastık düşüyor. sakın kaybetme içine polyesterle sağlamlaştır.
aslında varsa iyi bir kaportacı yada sadece polyester işi yapan bir tanıdığın tum kaporta parçalarını içeriden bir iki kat polyester ile kaplat anadol gibi olur ama tırnaklardan ve plastık aksamdan olan şikayetlerın azalır.
yağ sanırım 15/40 idi buji kodunu bilmiyorum yani şu an için unuttum.
arka çantayı sok at cok ses yapacak başın ağrıyacak.
kaliteli bişi bulup takarsın sonra.
motor kodu gy6 dır yani 1978 ve sonrası honda teknolojisi. 50 cc den 150 cc ye jadar bir cok parçası ortak. tabiki silindir piston vb. hariç
bende motor kısmının bazı çizimleri var paylaşmak isterim. gerçi en az 12000 km lazım olmayacak.
ilk arızamı eksozun susturucusu yüzünden olmuştu. eksozda bir sesler gelmeye başlarsa bisan diye aradıgında bulamazsın asya t1 dersen daha çabuk bulursun.
kayış olsun başaka bir ihtiyaç olsun bisan diye arama 150cc cincancon scooter de parçacı sana verır.
marş motorun arıza yaparsa honda al ömürlük oluyor. ben benimkini değiştirmiştim.
barş motorunun kavraması 3 bilyelidir. cok sık arıza yapar ( en azından benımki öle idi ) marş motoru ile birlikte 5 bilyeli kavrama almıştım birdaha aynı yerden sorun yapmadı.
cok yüksek devirlerde fazla kullanmak iyi gelmiyor huyu suyu deyişiyor. servise falan gidersen aman dikat et kaportasını sen kendin soy kaportada ilk darbeyi serviste usta diye geçinen insanlar yapıyor. kanırta kanırta sökme eyilimindeler. özellikle bisanın servisleri bisikletçilikten motor culuya terfi ettiklerınden özellikle dikat et.
ha birde kafalı ybr sinyalleri uyuyor ilk fırsatta deyiştir cok daha parlak yanıyorlar.
bilgin olsun tekrar hayırlı olsun.
gramaj olarak ben 900 gram koyuyorum. 300 gram da arkada difransiyel gibi bir dişli gurubu var oraya dişli yağı nümerosu çok önemli deyil.
buji NGK CR7HGP dene çok iyimiş.
ayrıca NGK C7HSA CR7HSA
yağ deposu sanırım 12 litre
aynı konuda benim de şikayetim vardı. ama bir turlu alternatif bişi araştıramadım. cok uzun gelmezse izh rus motorların arka amatosurune bir bak uyarsa onlar hidrolik. yağ miktarı ve derecesıyle sertlıyını ayarlarsın. ayrıca enkonomik.