biraz acil yardım yoksa param olana kadar motorum garajda yatacak

herkese sLm. param yok tamire götüremiyorum. ama çokta merak ediyorum motordaki sorunu .

motorum ybr 125 . alalı 10 gün oldu pek anlamıyorum sağından solundan.

dün akşam ferahlığında motorumla biraz geziniyim dedim . sanayi yoluna çıktım 80 km hızla giderken mnotor birden sustu debriyajı bıraktım gene çalışmadı . boşa aldım tekrar marş yaptım çalışmadı . kavşağa kadar geldim milletin ortasında durdum . motoru sağa çektim.marj yaptım gene olmadı.

bujiyi kontrol ettim olmadı marş yaptım çalışmadı. aküyü kontrol ettim akünün yanında küçük bir tüp gibi bişi vardı onu salladım marş yaptım çalıştı. beni bi ytarım saat kadar idare etti. eve kadar geldim . sonra tekrar bi işim çıktı 3 km gittim tekrar sustu yolda . yine o tüple uğraştım marş yaptım çalıştı 1 km gitti gene aynı şey gene salladım gene çalıştı . ama her sallayışımda çalışmıyor.

nese gece saat 12.30 a kadar motora cnm sıkıldı uğraştım eve kendimi zor attım motoru garaja koydum.

sabah ilk marşta çalışır gibi oldu stop etti cikleyi actım gaz vermeden çalıştırdım . biraz durdu sonra gazıda yememeye başladı tekrar stop.

dükkanda çalışan sanayici bi abimiz var o geldi. yedek depoyu açmışsın dedi. onu kapattı bişeyler yaptı. biraz çalıştı tekrar stop etti. uğraştık uğraştık olmadı.

sorun böle . düz yolda giderken stop etti sorun devam ediyor. param yok.
yardım edebilirmisiniz ?

Dostum iyi akşamlar;

Öncelikle geçmiş olsun. Emin ol burada sorunun çözülecektir.

Şimdi, akünün yanında küçük bir tüpe benzeyen, içerisinden kablo geçen parça sigortadır ve sigorta sadece şarj sisteminde bir sorun yaşanırsa, akünün bundan etkilenmemesi için, yada akü fazla gerilim üretirse, şase yaparsa elektrik sisteminin bundan etkilenmemesi için konulmuş bir sigortadır. Sorun olursa, el marşın çalışmaz. Ancak motorlar, ateşleme sistemleri için gereken elektrik akımını şarj sisteminden sağladıkları için ayak marşı ile motorunun çalışması gerekir. Ayrıca çalışan motorunda, aküyü söksen dahi motorun stop etmeyecektir. Sorunun bahsettiğin parçada değil.

Ustan görmüş. sorunu yedek depoda olduğunu söylemiş. Ancak bujileri kontrol etti mi? Bujilerde kıvılcım kontrolü yapılması gerekirdi en azından. Ayrıca, motorun uğraşılarak çalıştırıldığı esnada ne tür kontroller yapıldı? Bunları bilmemiz gerekir.

Şimdi; motorun normal şartlarda hiçbir sorunu yokken (çekiş sorunu, yakıt tüketimi, sabahları çalışma gibi) birden bire stop ediyorsa, sorunun elektrik aksamındadır ve mutlaka yetkil kişilerce kontrol edilmelidir. Motorun çalışırken gazlı konumda (yani örneğin 3. viteste 60km hızla giderken) mı stop ediyor, yoksa sadece rölantide mi stop edip bir daha çalışmıyor? Motorunun çalışması esnasında çekişi nasıl? Bunları bildirirsen daha fazla yardımcı olunacaktır.

Ancak sorunun karbüratör ayarlarında, hava ayarının bozulmasından, bujiden veya benzin filtresindeki tıkanıklıktan gibi geliyor. Biraz daha açıklayıcı bilgi verebilir misin?

merhaba dostum bu bahsetiğin sorun benimde başıma geldi o akünün yanındaki sigortanın kablosu yukardan biyerlerden yani büyük ihtimal koltuğun altından kopmuştur.koltuğu çıkarıp bakarsan görebilirsin büyük ihtimal ve yaparsın.
benim ybr de aynısı oldu motor stop ediyo ve başka herşey çalışıyo ama motorda tık yok kabloyu buldum ekledim ve oldu.biran önce bak o kabloya derim başka bişey gelmiyo aklıma ama aynı sorundur bence.

Moderatör
Akünün bagli oldugu tüp olarak bahsettigin sigortada bir temassizlik olabilir.. Ayakla calismamasinin nedenide elle mar$a basarken gaz verdigin icin motorun bogulmus olabilir.. Kisaca o tüpün icini ac, sigortayi kontrol et, o kabloyu da gozden gecir.. Sorunun anakaynagi bu olabilir fakat teknikhoca'nin da bahsettigi gibi buji, karbürator ayari vs. gibi nedenlerde ayri birer faktor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar