benzin deposuna su kaçtı

arkadaşlar meraba
bu sabah benzin almak için depo kapağını açtığımda. deponun kenarlarında birikmiş olan suyun depoya doğru aktığını gördüm (geçtiğimiz gün yağan yağmurda birikmiş olmalı) benzini aldım işyerime gitttim (10 km). akşam iş çıkışında, normalde 2 hafta yatmış olsa bile her zaman tek marşta çalışan, motorumu çalıştırmakta epey bir zorlandım. çalıştırdıktan sonra bu saate kadar bir sorun yaşamadım ama içime kurt düştü bi kere. acaba bu durum motorda ileride bi soruna yol açar mı? benzine karışan su nasıl bir etki yapar? yapmam veya yaptırmam gereken her hangi birşey var mı?

yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim..

enjektörlere gelen su yüzünden tekleme yapabilir ... benzini bitir depo boşalana kadar . ve yeni benzin aldıgında sorun ortadan kalkacaktır ..

zaten benzin istasyonlarıda genelde su kullanıyo ((((((((((((:) ama beli bi ölcde

eğer o içindeki sulu benzinle uzun süre çalıştırmadan bırakırsanız su yoğunluk farkından dolayı aşağı inecek ve metal parçalara zarar verecektir.ancak o benzini kısa sürede kullanıp bitirirseniz hiçbir sorun olmaz.benzinle birlikte buharlaşır.ama uzun süre çalıştırmazsanız kartere inerek yağı bozar.inemezsede üzerinde bulunduğu parçayı paslandırır.

enjektörlere gelen su yüzünden tekleme yapabilir ... benzini bitir depo boşalana kadar . ve yeni benzin aldıgında sorun ortadan kalkacaktır ..

zaten benzin istasyonlarıda genelde su kullanıyo ((((((((((((:) ama beli bi ölcde

ben de böyle düşünmüştüm. zaten su katılıyodur diye :)

eğer o içindeki sulu benzinle uzun süre çalıştırmadan bırakırsanız su yoğunluk farkından dolayı aşağı inecek ve metal parçalara zarar verecektir.ancak o benzini kısa sürede kullanıp bitirirseniz hiçbir sorun olmaz.benzinle birlikte buharlaşır.ama uzun süre çalıştırmazsanız kartere inerek yağı bozar.inemezsede üzerinde bulunduğu parçayı paslandırır.

inşallah yarına kadar bişey olamaz. bana da gezmek için mazeret olur zaten depoyu boşaltacak yer arıyorum

Deponun altında benzin filtresini sabah temizle orada birikir olmadı şamandıraya iner oradan tahliye edersin sökerek

Benzini bitiresiye kadar su dibe çökebilir. Motorun karbüratörlüyse haznesindeki benzine sürekli takviye olarak su çekecektir şamandra. Fakat enjeksiyonluysa ne olabileceğini bilmiyorum yüksek ihtimal teklemeler olur egzoz patırtısı çatırtısı olur. depodan çıksa çıksa 1 hortum çıkıyor boşalt benzini imkanın varsa koy yeni benzin keyfine bak ne gerek var risk almaya

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar