benzin bitince...

s.a motorda benzin göstergesi arızalı o yüzden benzinin ne zaman biteceyini anlayamıyorum soruna gelince benzin bitince tekrar koyduğum zaman çalıştırmak çok zor oluyor depo altta o yüzden benzin direk gidemiyor peki bu hortumlardaki falan havayı nasıl cıkarabilirim??

s.a motorda benzin göstergesi arızalı o yüzden benzinin ne zaman biteceyini anlayamıyorum soruna gelince benzin bitince tekrar koyduğum zaman çalıştırmak çok zor oluyor depo altta o yüzden benzin direk gidemiyor peki bu hortumlardaki falan havayı nasıl cıkarabilirim??

usta bu motorun markası ney böyle?

Motosikletin ne marka ?

km hesabı yaparsan sorun kalmaz....

yeni benzin koyup çaıştıracagın zaman eğer jiklen var ise jikle ile çalıştır ...

ama en kesin çözüm benzinini zamanında al :cat:

evet en iyisi bitmemesi galiba :) allahtan dizel kullanmıyorsun eski dizeller hava yapınca adamın günü onunla bitiyor:)

Benzin bitince en güzel yöntem itmek oluyor.Hortumlardaki,havayı çıkarmak diye birşey yoktur,karbüratöre yeterli benzin gelinceye kadar bunu yaşarsın.Bunun havayla alakası yoktur.

Aslında aynı durum radyötöre antifiriz koymak veya asksilen suyu tamam lamak için yapılan takviye sırasında oluşan havayı tahliye etmek için,radyötör hortumlarını ''el''ile pompalamak gerekiyor.

Benzin olatında böyle bir yöntem uygulanırmı bilemicem,fakat bende böyle olduğu zaman karbüratöre gerekli benzin gelinceye kadar çalışmıyor...

depo altta ise dediğin gibi zaten benzini kendisi çekiyordur ve arkadasında dediği gibi hortumla olmaz zaten hortum sökmek yerine iki kolcak daha vur:)

vurdurunca beyki kolay çalışır dicem ama scooterı vurdurabilsek keşke:)

harbi ya bazısıda kolcağı söküyor sonra başlıyor adam aramaya hele bide dağda kalırsa vay haline onun için vitesliden şaşmayacaksın hem bence daha zevkli:)

scooter larda benzin bitipte yeni benzin koyduğun zaman çalışması genelde zor oluyor zaten depon ve benzin hortumun koltuk altı bagajın altında onu söküp takana kadar biraz uğraşır motoru çalıştırırsın...
deminde dediğim gibi en sağlıklısı zamanında benzin alman yada km hesabı yapman sanırım km saatin çalışıyordur?

scooter larda benzin bitipte yeni benzin koyduğun zaman çalışması genelde zor oluyor zaten depon ve benzin hortumun koltuk altı bagajın altında onu söküp takana kadar biraz uğraşır motoru çalıştırırsın...
deminde dediğim gibi en sağlıklısı zamanında benzin alman yada km hesabı yapman sanırım km saatin çalışıyordur?

evet çalışıyor şu an 2,50 kg benzin koydum ve ne kadar gidecek bakıcam

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

manifolddaki hortumu çekeceksin, karbüratöre giren benzin hortumunu çekeceksin. Manifolddaki hortumu emeceksin bırakacaksın. Taki karbüratörden çıkardığın hortumdan benzin gelene kadar. Yada hava filtresini çıkaracaksın elinle karbüratör hava girişini komple kapatım kontağa basacaksın. Avuç içine benzin gelince zaten motor çalışacak. Bu çinli scooterlar böyle

Satın alınan benzinin tamamını depoya dökmeyip,çay bardağının dibinde bir parmak kalınlığı gibi kadarını karbüratöre döküp öyle marşa basacaksın. o benzinle motor çalışıp, depodan benzin çekmeyede başlar.

scoterlerde yapılan bir yanlışı yazayım . benzin bitipte yeni benzin koyduğunuz zaman , marş yaparken kesinlikle gaz vermeyin . çünkü vakum yolu ile çalışan benzin musluğu marş anında gaz verince açmıyor. ve bu sebeble benzin karbüratöre inemez yada geç iner . aklınızda bulunsun .

Valla senin yine bozukta olsa var : ) Hadi yaptırır kullanırsın.. Bizde benzin ibresi zaten yok..
11.000km yol yaptım 1 kez bile kalmadım nasıl başarıyorusn merak ettim.. Ben yedek depo kullanıyorum o yoksa km hesabı yap sende..

benzin fiyatları aldı başını gidiyor. işte böyle çıkmayan sorunlar fazlalaşıyor. yoksa depo fuul olurdu dertler kalmazdı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar