Başlangıç için ninja 300

Başlıktada belirttiğim gibi bayramdan sonra inşallah bir eğitim alıp ninja 300 ile başlamak istiyorum. motorda tecrübem yok fakat 4-5 senedir bu işe acayip kafa patlatıyorum. çevremde sürmeyi bilen birisi olsa eğitim açısından hiçbir derdim olmıcaktı fakat olmadığı için bir sürücü kursu veya özel eğitim alıcam. bu konuyu daha öncede açmıştım fakat pek üstlere çıkamadı ve olumlu bir cevap alamadım ve tekrar sorma gereği duydum. ankara'da hem eğitimi hemde ehliyeti alabileceğim bildiğiniz bir sürücü kursu varmıdır? ::blushani

300 lük olmaz 600rr gider sana :) başlangıç için az 300.

işe gidip geleceğim yol çevreyolu ve malum ankara'dayım. bir ybr 125 ile arkamdan 130-140 ile basıp gelen bmw'ci abilerin veya başka şeride kaçıyım derken bir kamyonun altında kalmamam için onlardan atik olmam lazım haliyle...

127

Honda eğitimlerini al. 1 2 yi alsan yeterli. İnan farkedecektir. Ayrıca kursta şunu şöyle bunu böyle yap diyecekler. İşin gerçeği harbiden o dedikleri. Söylediklerini harfiyen yaparsan bir bakmışsın motor altında oyuncak. Bir de otoyol da sürmekle mahalle arasında sürmek çok farklı şeyler. Asıl tehlike mahalle aralarında. Trafik bilgin yoksa eğer ilk 1 ay 100 ün üstüne gerekmedikçe çıkma alışana kadar.

Şimdi gelir "1000 al, 600 al" diye kendince asagilamaya calisan motorsuzlar.

Honda eğitimlerini al. 1 2 yi alsan yeterli. İnan farkedecektir. Ayrıca kursta şunu şöyle bunu böyle yap diyecekler. İşin gerçeği harbiden o dedikleri. Söylediklerini harfiyen yaparsan bir bakmışsın motor altında oyuncak. Bir de otoyol da sürmekle mahalle arasında sürmek çok farklı şeyler. Asıl tehlike mahalle aralarında. Trafik bilgin yoksa eğer ilk 1 ay 100 ün üstüne gerekmedikçe çıkma alışana kadar.

önerin için çok sağol. aslında orayı düşündüm fakat yer boşalmasını bekliyorum. malum honda eğitimi hep dolu oluyor. eğer düzgün bir sürücü kursu bulamazsam ve hondada yer olmaz ise direk ehliyete yazılıcam ve ardından motoru alıp forumdan birkaç kişiden yardım istemeye bakıcam. ayrıca asıl tehlikenin mahalle araları olduğunun bilincindeyim fakat dediğim gibi çevreyolu sonuçta ve belli bir hızı geçmek değil geçmemek çok büyük bir tehlike. ::gazla::

Şimdi gelir "1000 al, 600 al" diye kendince asagilamaya calisan motorsuzlar.

hocam cidden birşey söylemek istemiyorum fakat acemide olunsa hızın ve frenin bir motorda çok büyük önemi var. ayrıyetten kaldı ki altın elbiseli adam bile başlangıç motorları arasında en iyiler arasında ninja 300'ü gösteriyor. cidden ybr piyasasının canlanmasına biri dur demeli... :)

Son düzenleme:
Cbr 250r öneririm.Eğer eğitim alınır aklı başında sürülürse ninja 300'lede başlanır.İlk motorunuz olduğu için büyük ihtimal düşeceksiniz ninja 300 ile düşerseniz.Evin kapısını iyice güçlendirin ev alt katlarda ise pencerelere demir değil çelik kafes taktırın zenci abilerden korunmak için:queen:

Cbr250r bir düşünün derim parçası nispeten ucuz hata affeder.:cat:

Cbr 250r öneririm.Eğer eğitim alınır aklı başında sürülürse ninja 300'lede başlanır.İlk motorunuz olduğu için büyük ihtimal düşeceksiniz ninja 300 ile düşerseniz.Evin kapısını iyice güçlendirin ev alt katlarda ise pencerelere demir değil çelik kafes taktırın zenci abilerden korunmak için:queen:

Cbr250r bir düşünün derim parçası nispeten ucuz hata affeder.:cat:

Emin olun motoru koyacak yerim olmasa kawasaki yazısını bırakın üzerinde k harfi olan bir motoru dahi almazdım. zenci abiler kol geziyor bunun farkındayım. (dükkanın bodrumuna indirip çelik halatlar ve disk kilitleriyle bağlayıp kepenkleri indiricem...) :mrgreen: şaka bir yana cbr 250 yide düşünmedim değil fakat hem hız limiti hemde kullanış açısından hemen hemen yakınlar sadece ninja 300'lük olduğu için daha seri ve top speed biraz daha yüksek ayrıca zaten şekli 1000 lik motorları aratmıyor. birazcık yerden kalkamayacağımın farkındayım fakat ybr devrilmiyor diye birşeyde yok. kaç tane vloger izlediysem yeni başlayanlar 50 cc motorla bile düşebiliyor. bu zaten motorcuların kaderinde var. kenan sofuoğlu ve barkın bayoğlu gibi adamlar bile düştükten sonra bizim düşmemiz zaten farz olmuş. :mrgreen: kawasakinin cep yakan fiyatlarından korunmak içinde en azından her gördüğüm deliğe bir takoz takmayı planlıyorum ve denildiği gibi gerekmedikçe zaten hızlanmam. çevre yolunda hızlandığım zaman ise zaten düz yoldada düşecek değilim. yani inşallah düşmem. :p

Son düzenleme:
Emin olun motoru koyacak yerim olmasa kawasaki yazısını bırakın üzerinde k harfi olan bir motoru dahi almazdım. zenci abiler kol geziyor bunun farkındayım. (dükkanın bodrumuna indirip çelik halatlar ve disk kilitleriyle bağlayıp kepenkleri indiricem...) :mrgreen: şaka bir yana cbr 250 yide düşünmedim değil fakat hem hız limiti hemde kullanış açısından hemen hemen yakınlar sadece ninja 300'lük olduğu için daha seri ve top speed biraz daha yüksek ayrıca zaten şekli 1000 lik motorları aratmıyor. birazcık yerden kalkamayacağımın farkındayım fakat ybr devrilmiyor diye birşeyde yok. kaç tane vloger izlediysem yeni başlayanlar 50 cc motorla bile düşebiliyor. bu zaten motorcuların kaderinde var. kenan sofuoğlu ve barkın bayoğlu gibi adamlar bile düştükten sonra bizim düşmemiz zaten farz olmuş. :mrgreen: kawasakinin cep yakan fiyatlarından korunmak içinde en azından her gördüğüm deliğe bir takoz takmayı planlıyorum ve denildiği gibi gerekmedikçe zaten hızlanmam. çevre yolunda hızlandığım zaman ise zaten düz yoldada düşecek değilim. yani inşallah olmam. :p

Yok hocam düşmenin ninja ile alakası yok her motorla düşülür başlangıçta benim dediğim ninja ile düşerseniz en az 4 binlik olursunuz.Barkın abi istisna o viraja tam yatıyor ondan düştü.Barkın abi gromdan birde r25'den düşmüştü. R25 zaten test motoru grom desen parçası ucuz ninja300r testinde hiç apaçilik yapmadı.Düşerse biliyor masrafı

Yok hocam düşmenin ninja ile alakası yok her motorla düşülür başlangıçta benim dediğim ninja ile düşerseniz en az 4 binlik olursunuz.Barkın abi istisna o viraja tam yatıyor ondan düştü.Barkın abi gromdan birde r25'den düşmüştü. R25 zaten test motoru grom desen parçası ucuz ninja300r testinde hiç apaçilik yapmadı.Düşerse biliyor masrafı

aslında benim için daha iyi. o 4 bini düşündükçe dahada yavaş ve dikkatli sürücem. :mrgreen: aslında r25'de düşünüyorum fakat geri toplatma olayları filan olmuş o yüzden bulaşmak istemedim yoksa onunla otobana bile çıkılabilir. ibresinde gösterdiğinden daha hızlı giden bir motor. bir videoda 190 la giden bir 600 lükle kafa kafaya gidiyorlardı fakat göstergesi 190'ı göstermiyordu. tabiki hız için almıycam fakat uzun yola çıktığım zaman geride kalmak bir motosikletle kabus olur. r25 parça fiyatları nasıldır ?

İki gün sonra öğrendim ben bu işi deyip gaza gelmeyeceksen ninja 300 le başlayanilirsin. Öğrenmesi alışması avantaj ve dezavantajları olacaktır.

İki gün sonra öğrendim ben bu işi deyip gaza gelmeyeceksen ninja 300 le başlayanilirsin. Öğrenmesi alışması avantaj ve dezavantajları olacaktır.

gerçekten düşeceğimin kadar bilincindeyim. bu yüzden ekipmanımı dizmeme rağmen ayrıyetten full korumalı bir tulum bile almayı düşünmüyor değilim. fakat gerçekten yüksek cc ile başlamak resmen şuan için zorunlu görünüyor. bu yüzden olabildiğince dikkatli ve sadece düz yollarda gaz açmayı planlıyorum zaten dediğim gibi o parçaların fiyatını düşündükçe daha dikkatli olurum... :)

Ninja 300'r ın sadece stickerları 2400 tl idi.:mrgreen:

bunları gördükçe zenci abilere hak veriyorum doğrusu. :mrgreen::mrgreen:

Son düzenleme:
Düşme kalkma konusunda cbr biraz daha mantıklı. Ninja olunca rahat rahat da viraja girip çıkamazsın diye düşünüyorum.(tabi maddi gücünü bilmiyorum). O yüzden Cbr.

Motto akademi var Ankara'da , kapalı alan eğitimi alabilirsiniz oradan. Temel eğitimden sonra kendi motorunuzla beceri geliştirme ve hakimiyet eğitimi de lalabilirsiniz oradan. Motorunuzu eğitim boyunca kendi garajlarında tutabiliyorlar. Yani eğitiminiz tamamlanmadan motorunuzu trafikte kullanmıyorsunuz. Yeni başlayan olarak ninja 300 iddialı bir makina , naked bir makina daha uygun olabilir. Eğitim almak kaydı ile duke 250 ile ya da mt25 ile başlanabilir koruma demirlerini taktıktan sonra. Eğitimi kendiniz söylediğiniz ve belirli bilinç seviyesinde olduğunuz için böyle yazıyorum. Yoksa en garanti başlangıç tabi ki 125-150 cc.

Düşme kalkma konusunda cbr biraz daha mantıklı. Ninja olunca rahat rahat da viraja girip çıkamazsın diye düşünüyorum.(tabi maddi gücünü bilmiyorum). O yüzden Cbr.

çok şükür fakat kimse parasını böyle bol keseden savurmaz. açıkçası cbr değil ama r25'de düşünüyorum ama önceliğim tabiki ninja sonuçta hepsinde aynı risk var ve düşmemek için en caydırıcı olanı seçmeliyim gibi geliyor.

Motto akademi var Ankara'da , kapalı alan eğitimi alabilirsiniz oradan. Temel eğitimden sonra kendi motorunuzla beceri geliştirme ve hakimiyet eğitimi de lalabilirsiniz oradan. Motorunuzu eğitim boyunca kendi garajlarında tutabiliyorlar. Yani eğitiminiz tamamlanmadan motorunuzu trafikte kullanmıyorsunuz. Yeni başlayan olarak ninja 300 iddialı bir makina , naked bir makina daha uygun olabilir. Eğitim almak kaydı ile duke 250 ile ya da mt25 ile başlanabilir koruma demirlerini taktıktan sonra. Eğitimi kendiniz söylediğiniz ve belirli bilinç seviyesinde olduğunuz için böyle yazıyorum. Yoksa en garanti başlangıç tabi ki 125-150 cc.

gerçekten çok sağolun öneriniz için fakat almışken 10 kilo hafif olmasında bir daha motor değiştirmek zorunda kalmayım düşüncesindeyim. malum bende naked sevmeyenlerdenim. alışmak için hafiflik olarak tabiki çok daha iyi bir seçenek fakat zaten dediğiniz gibi eğitim alacağım yerler ktm ile değilde kawasaki ile öğretsinler ki motoru bir daha bir daha sürekli değiştirmek zorunda kalmayayım sonuçta 2 siylede elbet bir gün düşücem. düşmeyen kullanıcı yoktur herhalde en azından uzun vadeli kullananlar. motorun düşüp hasar görme olayında da dediğiniz gibi çıplak motorlara takılan demirler gibi bir sürü takoz alıp ön teker, arka teker ve şaside görebildiğim her yere takmayı planlıyorum böylece riskide azaltmış olurum. motto akademiyide önceden araştırmıştım fakat nedense bana sürmeyi öğretiyor gibi değilde ileri sürüş eğitimi veriyor gibi gelmişti. gerçekten profesyonel iş yapıyorlar fakat parayıda ona göre istiyorlar. her ne kadar nakitte problem olmasada ben aynı zamanda ehliyetide alabileceğim yani 2 sinide aynı alanda gerçekleştirebileceğim bir yer arıyorum fakat bulamazsam tabiki ya honda eğitimine yada motto akedemiye kendimi teslim edicem.

Son düzenleme:
Başlıktada belirttiğim gibi bayramdan sonra inşallah bir eğitim alıp ninja 300 ile başlamak istiyorum. motorda tecrübem yok fakat 4-5 senedir bu işe acayip kafa patlatıyorum. çevremde sürmeyi bilen birisi olsa eğitim açısından hiçbir derdim olmıcaktı fakat olmadığı için bir sürücü kursu veya özel eğitim alıcam. bu konuyu daha öncede açmıştım fakat pek üstlere çıkamadı ve olumlu bir cevap alamadım ve tekrar sorma gereği duydum. ankara'da hem eğitimi hemde ehliyeti alabileceğim bildiğiniz bir sürücü kursu varmıdır? ::blushani

Ben geçtiğimiz hafta evime yakın bir iki sürücü kursuna gittim. Motor tecrübem olmadığı için kayıt yapmadılar. Eğitim alıp gelirsen kayıt yaparız dediler. Ayrıca A1 ve A2 veriyorlar. A ehliyet için ise ellerindeki belgelere bakıp cevap veriyorlar. Motosiklet eğitmenleri de yok. google amcadan çankaya birlikte sadece motor ehliyeti veren bir kurs buldum. Ehliyet haricinde istersen özel eğitimde veriyorlar. Bayramdan sonra başlıyorum inşallah. Gidip gelirim dersen adresi verebilirim.

Benim gibi henüz motorun yoksa acele etme derim. Ehliyet için ve özel eğitimlerde farklı motorlar kullanıp öyle de karar verebilirsin. Hatta ekipmanına bile... İleri sürüş eğitimi için yine Ankara da isminden hayli sözettiren eğitmenler var. Forumda duymuştum

Kararında başarılar dilerim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar