Balıkesir - İstanbul - Tekirdağ - Çanakkale Motosiklet Yolculuğum

Herkese merhabalar.

Daha önce konusunu açıp tavsiye istediğim ve gerçekleştirdiğim yolculuğumu sizinle paylaşmak isterim. Dominar 400 (lanet tek silindir) ile yaptığım bu yolculukta titreşimden mabadı bir yerlerde bırakmış olsam da genel olarak yollardan keyif alarak sürdüm.

Genel olarak memnun kalmadığımbirkaç şeyden bahsetmek istiyorum.
1. 20 km.yi aşan rüzgarda çevreyollarında sürmek tam bir kabus.
2. Tek silindirli motosiklet ile uzun yolda kıç falan kalmıyor, yolda düşürüveriyorsunuz.
3. Sıcaklarda motosiklet sürmek (şehir içinde) çok bayıyor.
4. İstanbul'un kayda değer tek güzel yanı boğaz, onun haricinde Avrupa görmüş Hindistan gibi sokakları düzensiz, insanları (özellikle trafikte) kural tanımaz, ve güvensiz.

Bunun haricinde yolculuktan gayet keyif aldım. 1-2 sene içerisinde Tracer 9 GT+ (2024) veya 2025 kasa Tracer 9 GT almayı planlıyorum. Motosikleti değiştirdiğim vakit bu yolların ve yolculuğun keyfini katlayabileceğimi düşünüyorum. Bir dahaki sefere de biraz soğuk aylara denk getirip önemli tarihi eserler için gideceğim. Okuduğunuz için teşekkürler. Yorumlarınızı bekliyorum.

Tüm rota:
İstanbul içi (Darlık - Şile tarafları) Rotam
Sancaktepe - Şile arası:
Şile - Sancaktepe arası:

İlk olarak Balıkesir merkezden sabah 7'de çıkıp Yalova'ya, oradan da feribot ile İstanbul'a vardım.

Genel olarak planladığım rota (İstanbul içindeki gezim hariç) şu şekildeydi:
ctl22m3.png

3lsir92.jpg

İstanbul Semaları
bl3a2nm.jpg

İstanbul Sancaktepe'deki arkadaşımın yanına gittikten sonra erken uyanmanın ve yolda yezdiğim saatta 30 km.lik rüzgarın da etkisiyle evden çıkasım gelmedi. O günü yatarak geçirdim ve sonraki gün sabah erkenden çıkıp Darlık - Şile taraflarının yolunu tuttum. Yollar gerçekten çok iyiydi ve ben bilerek sadece oralara değil daha uzak köylerden önce Ağva'ya, oradan da Şile'ye geçtim.

2gn1asg.jpg

svsf1uo.jpg

srd6ijl.jpg

ij8i2gb.jpg

Ağva
gucfx35.jpg

9so1m98.jpg

Ağva - Şile arası yollar
1idze95.jpg

deqzjfr.jpg

1amc6lj.jpg

Şile
Şile'nin içi aşırı bir şekilde kalabalıktı ve trafik resmen adım adım ilerliyordu. Her yeri otopark olarak kullandıklarından Şile'ye gittiğime lanet ettim (Zaten bir esprisi olmadığını da orada anladım)
t8boul5.jpg

Şile'den çıktıktan sonra usul usul ilk başta gittiğim Darlık kavşağına geldim. Orada biraz soluklandım.
tlxfrid.jpg

Meşhur Darlık virajı ve seyirci etabını geçmeden olmadı tabi.
o6p8nmt.jpg

Darlık'tan çıktıktan sonra Kuzey taraflarından (Polonezköy) Sancaktepe'ye geri dönüş yaptım. Yollar güzeldi fakat Pazar günü olduğundan her yer mangalcıların dumanları yüzünden pek keyif almadım.
kw4tcux.jpg

İstanbul maceramı bu görsel ile bitirip Akşam 6-7 civarlarında arkadaşın yanına geri döndüm. Akşamına güzel bir uyku sonrası ertesi sabahın 7'sinde Tekirdağ üzerinden Çanakkale'ye doğru yola koyuldum ve meşhur Uçmakdere virajlarından geçtim. Yol kalitesi harikaydı ama bir o kadar da tehlikeli virajları yaptım. Haccımızı da orada tamamladık.
rwruhhu.jpg

pd9ipbd.jpg

h9691j0.jpg

hi4s39b.jpg

Bu da ben
gmkggms.jpg

Uçmakdere virajlarının sonu (Köy girişi)
2ejfv0q.jpg

k7emi91.jpg

Şarköy - Gelibolu arasındaki bol rüzgarlı ama harika yol kalitesine sahip virajlı yollar
3y0ipyj.jpg

a8mpowd.jpg

Şehitler Abidesi
geeh0rp.jpg

hn3ykq3.jpg

8xn5a2b.jpg

Kilitbahir'den Çanakkale'ye dönüş
pg8zfe1.jpg

Balıkesir merkeze girmeden önceki son mola (İvrindi)
t9jaabq.jpg

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.

Motosikleti
Honda Hornet 500
Elinize emeğinize sağlık benim rotanın izmir'e uğramamış hali bir sonraki olası turda birlikte sürmek isterdim.
Asosda umarım antik kentleri gezmiş ve antik limanda suya girmişsinizdir :)
Uçmak dereye gelmeden ve uçmak dere sonu gelibolu köprüye kdr ki köy yolları çok güzel uçmak derenin pek bir espirisi yok bence.
Tek silindir motor :D ona laf yok arkadaşımda var idi d400 sesi vs çok güzel motor çok hoşlanıyordum lakin çift silindir bir makine sürene kadar rahatlığı hissediyorsunuz aynı şekilde bende uzun yol tadını aldıktan sonra tracer 9 ve sport touring tarz motorlar bakmaya başladım.
Balıkesir bursa arası çok sıkıcı git git bitmiyor ve sadece duble/otoban olması çok yoruyor bursa trafiği inanılmaz saçma.

Sağlıcakla 🙏 🙏

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Güzel gezi olmuş. insanı teşvik ediyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Uçmakdere rotasının bence en güzel yaın da oradan sonra Şarköy'e verınca sağlamtaş köftecisinden iki porsiyon köfte gömmek yanında piyaza bol zeytinyağı döküp ekmek banmak. Cuma günü uçmakdere gezi planım var, sabah kahvaltı yapmadan yola çıkacağım, o köfteler rüyama giriyor. :)))

Motosikleti
Honda Hornet 500
Elinize emeğinize sağlık benim rotanın izmir'e uğramamış hali bir sonraki olası turda birlikte sürmek isterdim.
Asosda umarım antik kentleri gezmiş ve antik limanda suya girmişsinizdir :)
Uçmak dereye gelmeden ve uçmak dere sonu gelibolu köprüye kdr ki köy yolları çok güzel uçmak derenin pek bir espirisi yok bence.
Tek silindir motor :D ona laf yok arkadaşımda var idi d400 sesi vs çok güzel motor çok hoşlanıyordum lakin çift silindir bir makine sürene kadar rahatlığı hissediyorsunuz aynı şekilde bende uzun yol tadını aldıktan sonra tracer 9 ve sport touring tarz motorlar bakmaya başladım.
Balıkesir bursa arası çok sıkıcı git git bitmiyor ve sadece duble/otoban olması çok yoruyor bursa trafiği inanılmaz saçma.

Sağlıcakla 🙏 🙏
benim evin üzerinden geçmişssiniz ümraniyede :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar