B Ehliyeti ile 250 cc Motosiklet Dönemi Başlıyor

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
millet kaldırımda yayayken düz yürüyemiyor, umarım olmaz bu iş
rahat okuyamayan olduysa;
MİLLET KALDIRIMDA YAYAYKEN DÜZ YÜRÜYEMİYOR; UMARIM OLMAZ BU İŞ.

Olursa vay halimize...

Trafikte arabaya vuranlar mı,
Her kırmızı ışıkta düşenler mi,
Haftasonu grup gezilerinde zincirleme kazaya yol açanlar mı,
Seç - beğen - al...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

La direk versinler A'yı biraz uçan kaçan izleyelim abi. Çok iyi olay, umarım onanır. Hem piyasadan motosiklet eksilir, yedek parça artar. Kendini imha etmek isteyen motosikletle de yapar, bisikletle de.
Doğal seleksiyon olurken etrafa zarar verme oranı çok büyük risk...

Yine sallamışlar, 125cc sürebilmesi bile aynı ehliyet alır gibi kursa gidiyorsun, ona uğraşana kadar zaten ehliyet alıyorsun kursa gidecek adam neden 125cc ile yetinsin gider a2 yada a alır. Şimdi de 250 yi uydurmuşlar. Yorumlarda gerçekmiş gibi yok kazalar artar v.s yazılmış :D sanki memlekette hiç kaza olmuyor.

Ehliyeti olanlar arasında da düzgün sürmeyenler çok, bi de bu eklenirse riskler artacaktır.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ben iki tekerli araç gibi nispeten daha tehlikeli araç kullanmadan önce araba ile daha güvenli şekilde trafikte tecrübe kazanmaktan bahsediyorum.
İşte sırf bu nedenle A ehliyeti olmayana B>Z ehliyetleri verilmemeli.
İki tekere sahip çıkamayan üç tekeri hiç yürütemez, yürütemiyor. Kendimden biliyorum. Motora binene kadar 27 yıllık şöferdim. Motora binince anladım ki ben araba sürmüyormuşum, sadece direksiyon çeviriyormuşum. Şimdi arabayı bile motor gibi sürüyorum.
Sadece kontra da sıkıntı var. Direksiyonu ileri itince gideceği yere dönmüyor, illa çevirmek lazım. 🥱
"Çevir kazı yanmasın."
viraj.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İşte sırf bu nedenle A ehliyeti olmayana B>Z ehliyetleri verilmemeli.
İki tekere sahip çıkamayan üç tekeri hiç yürütemez, yürütemiyor. Kendimden biliyorum. Motora binene kadar 27 yıllık şöferdim. Motora binince anladım ki ben araba sürmüyormuşum, sadece direksiyon çeviriyormuşum. Şimdi arabayı bile motor gibi sürüyorum.
Sadece kontra da sıkıntı var. Direksiyonu ileri itince gideceği yere dönmüyor, illa çevirmek lazım. 🥱
"Çevir kazı yanmasın."
viraj.jpg
Benim B ehliyetim 97 yılından kalma, hala araba kullanmayı bilmiyor sayıyorum kendimi. Hele istanbulda şehir içinde çok çabuk dikkatim dağılabiliyor araba sürerken. Arabada tam bir trafik canavarıyım yani. Ama neyse ki hızlı sürmüyorum, çok sık araba da sürmüyorum.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Adam B sınıfıyla "delen" R/MT25 alacak, gör sonra olacakları.

Motosikletle düzenleme yapacaklarsa öncelikle motosiklet park yerleri, motosiklet hız limitlerinin en az arabayla eşit olması belki de kavşaklarda motosikletlerin beklemesi için özel alan falan yapsınlar.

Motosikleti
SYM ADX 125
Zaten yine kursa gidilip sertifika alınmıyor mu B ehliyetle kullanmak için, doğrudan A/A2 ehliyet almaktan bir farkı yok ki. Ben bu işin mantığını anlamıyorum. Ha ben olsam şunu yaparım, herkese motosiklet serbest derim sonra oturur bir sigara yakar nüfusun yarıya inişini izlerim.

asıl sorunu görmezden gelip, etrafından dolaşmaca ve milletin ağzına bir parmak bal sürmece olayları.

yüce devletimiz şu ehliyet har(a)cını makul seviyelere çeksin. millet de paşa paşa gidip eğitimini, ehliyetini alsın.
araba başka, motosiklet bambaşka. birini sürebilmek, diğerini süreceğin anlamına gelmez ki.
250 cc hiç de hafife alınacak makine değil. ne 250'likler var.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Kabak tadı verdi artık. Böyle boş muhabbetlere kafa yorana kadar insanların alım gücüne el atsınlar. 2 sene önce Tenere hayali kurarken şimdi elimdeki motoru ne zaman satmak zorunda kalacağım korkusuyla yaşıyorum. Biraz daha sıkışırsam daha da bu ülkeyle işim olmaz bırakır giderim. Bıçak kemiğe dayandı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
asıl sorunu görmezden gelip, etrafından dolaşmaca ve milletin ağzına bir parmak bal sürmece olayları.

yüce devletimiz şu ehliyet har(a)cını makul seviyelere çeksin. millet de paşa paşa gidip eğitimini, ehliyetini alsın.
araba başka, motosiklet bambaşka. birini sürebilmek, diğerini süreceğin anlamına gelmez ki.
250 cc hiç de hafife alınacak makine değil. ne 250'likler var.
Ehliyet almak bizde ucuz ki.
ucuz olduğu için haliyle kurslar da anca bu kadar öğretebiliyorlar.
Sınavlar mesela bir Almanya standardında olsa bu kadarcık eğitimle hiç kimse geçemez, geçebilecek eğitim de daha pahalıya malolur o zaman.
Ehliyet almak temel ihtiyaç değil, trafikte araç kullanmak temel hak değil, insanı öldürebilme potansiyeli olan tehlikeli bir cihazı kullanmayı ehil olanların sahip olabileceği bir ayrıcalık, ayrıcalık için de ehil olma şartı ile ehliyet veriliyor zaten.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Ehliyet almak bizde ucuz ki. ucuz olduğu için haliyle kurslar da anca bu kadar öğretebiliyorlar.
Sınavlar mesela bir Almanya standardında olsa bu kadarcık eğitimle hiç kimse geçemez, geçebilecek eğitim de daha pahalıya malolur o zaman.
Ehliyet almak temel ihtiyaç değil, trafikte araç kullanmak temel hak değil, insanı öldürebilme potansiyeli olan tehlikeli bir cihazı kullanmayı ehil olanların sahip olabileceği bir ayrıcalık, ayrıcalık için de ehil olma şartı ile ehliyet veriliyor zaten.
Bu konuda bir detay, 2017 yılı Abu Dhabi'ye taşındım. İşbaşı yaptığım gün altıma araba verdiler, diyorum ki bu araba neden otoparkta yatıyor; bunu kullanacak kişi yok dediler. Sonra öğrendim ki, gelen göçmenlerin çoğu ülkelerinde ehliyet almamış; Birleşik Arap Emirlikleri de ehliyet vermek için ciddi para istiyor. TR ehliyeti Viyana Konvansiyonuna dahil olduğu için 20dk.'da çevriliyordu. Büyük ayrıcalık...

Almanya asla ehliyet çevrimine izin vermiyor, konvansiyon falan hikaye; seve seve o sınavları ve testleri geçeceksiniz + euroları bayılacaksınız. Beni göç fikirlerinde en korkutan detaydı bu. Zira adamların sınavları ve testleri harbi içerikli...

Ama tatilde arabayla gelen davarların Kapıkule'yi geçince trafik canavarına dönüşmesi tamamen cehalet. Almanya'da ise düzgün kullanmaları tamamen cezalar ve yaptırımlarla alakalı...

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Zaten yine kursa gidilip sertifika alınmıyor mu B ehliyetle kullanmak için, doğrudan A/A2 ehliyet almaktan bir farkı yok ki. Ben bu işin mantığını anlamıyorum. Ha ben olsam şunu yaparım, herkese motosiklet serbest derim sonra oturur bir sigara yakar nüfusun yarıya inişini izlerim.
Daha birçok kavşakta ışık bile yok arabalar sorun yaşıyor. Yapsalar onu yaparlar zaten. Bu işi Çin çözmüş de biz çözemeyiz bu gidişle.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Kabak tadı verdi artık. Böyle boş muhabbetlere kafa yorana kadar insanların alım gücüne el atsınlar. 2 sene önce Tenere hayali kurarken şimdi elimdeki motoru ne zaman satmak zorunda kalacağım korkusuyla yaşıyorum. Biraz daha sıkışırsam daha da bu ülkeyle işim olmaz bırakır giderim. Bıçak kemiğe dayandı.
Bb4Smc8CMAA3cn5.jpg

Aman aman aman, @Osm@n abi görmeden, kimse görmeden. :D

Daha birçok kavşakta ışık bile yok arabalar sorun yaşıyor. Yapsalar onu yaparlar zaten. Bu işi Çin çözmüş de biz çözemeyiz bu gidişle.

nadir kullandığım bir tali yol var, ana yola bağlantısı trafik sinyalizasyonuyla sarı kırmızı yeşil, kamera yok. ben bu yolda hep beklerdim, çok uzun süre kırmızı yanıyor diye içimdende sinkaflardım. bir gün tek başıma bekliyorum, yanıma bir tane paketçi yanaştı, abi dedi; "buradaki sensörler motosikletleri görmüyor, araba gelmeden sana yeşil yanmaz, hiç boşuna bekleme" sağa sola baktı yol müsait gazladı çıktı. biraz daha bekledim, bende sağa sola baktım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar