Axor Kask İyimidir?

Bugün kask modeli bakmak için babamla ekipman satan bir dükkana girdik ve klasik esnaf oyunlarıyla axor apex model kask almış bulunduk ece 22.06 ve dot sertifikaları var bildiğim kadarıyla dot ece'dende zor bir test 5800 tl'ye aldık sizce nasıldır iyimidir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sharpda 1 yıldız almış olduğunu gördüm fakat sebebini anlayamadım markadan kaynaklı sharpın objektif olmadığını düşünüyorum

Son düzenleme:
Motosikleti
CB750A
dot amerikanın çok tırt dedikleri test diye biliyorum.
bence ece 22.06 olması yeterli

anladım o zaman ben yanlış biliyormuşum ece sertifikası var yani şimdilik motorum çok hızlı olmadığı için şehir içinde yeterli galiba dahili vizörününde olması büyük avantaj benim için

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ece avrupalıların dot amerikalıların sertifikası. sertifika konusunda avrupalılar daha iyidir, daha güvenirim, amerika altı üstü Türkiye'nin daha büyk ve daha zengini, onların sertifikasına çok güvenmem çünkü onlarda insan hayatı değil şirketlerin karı daha öncelikli diye bir zihniyet var kesin sertifika süreçlerine de bir yerinden yansımıştır bu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Amerika'da Snell testi vardır aynı zamanda. Snell'in dot'a göre daha güvenli bir test olduğuna inanıyorum.

Motosikleti
ECE sertifikası olan bir kask almışsınız, bence yeter, konforu, rüzgar alması vb. kötüdür olsa olsa siz de ona göre kullanırsınız, 3-4 yıl kullanın sonrasında yeni kask bakarken ne istediğinizi anlamış olursunuz.
Ama kaskınıza iyi bakın, düşürmemeye, elde taşırken bir yerlere çarptırmamaya çalışın. Sert düşme, bir yere çarpma vb. durumunda içindeki köpük malzeme yerleri çatlarsa kaza anında iyi korumayabilir. Bu yüzden kaskları nazik aletler olarak görün, çoluk çocuğa oynasın diye vermeyin mesela.
Kasko motorun üzerine koyacağınız zaman dikkat edin o kesin düşer, en azından kaskın klipsi motorun bir yerine takılı olsun ki aaa düştü demeyin. Motorun selesinden yere düşünce o kadar düşmeden bir şey olmaz ama ne gerek var hiç düşürmeyin. :)

ece 22.06 sertifikası temel güvenlik özelliklerini taşıdığını gösterir, yâni güvenebilirsiniz.
ben bütçe sebebiyle daha üst modellere çıkamayan arkadaşlara ls2'yi tavsiye ederim. ls2''nin kinetik polimer alaşım (kpa) diye adlandırdığı bir kabuk malzemesi var. dış kabuk termoplastik, ama fiber liflerle güçlendirilmiş. sıradan abs veya polikarbonat'tan bir nebze de olsa üstün olacağını düşünüyorum.

almışsınız artık. güle güle kullanın.

Motosikleti
D400
onu da pahalıya satmış size :D internette ucuza var.

Kaskın düşük puan sebebi yan darbelere dayanıksız olması, o taraflarda baya kötü iş cıkarmışlar

ECE R-22.05 sertifikası iyidir fakat eksikleri var; mesela kaskın her tarafındaki darbeye göre ölcüm yapmıyor. Muhtemel ya çene ya da sharp test 1 olma sebebi olan yandan darbeleri teste katmıyor olabilir. Bir de direk motordan fırlayıp yere çakılma durumundaki testleri yapmıyor, 20 30 km gibi düşük bir kaza testi yapıyorlar. onun da nedeni sen motordan 100km hızla giderken düştüğünde önce gövden yere çarparsa kafanı yere vurma hızın 30 km civarı olarak oldugundan bu hızda test yapmayı yeterli görüyorlar.

Özetle; kask kötü değil ama iyi de değil. Paylaştıgı sertifika dataları doğruysa ülkemizin yarısı bundan daha dandik kasklarla geziyor. sıkıntı yok yani :D

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Bugün kask modeli bakmak için babamla ekipman satan bir dükkana girdik ve klasik esnaf oyunlarıyla axor apex model kask almış bulunduk ece 22.06 ve dot sertifikaları var bildiğim kadarıyla dot ece'dende zor bir test 5800 tl'ye aldık sizce nasıldır iyimidir

Sharpda 1 yıldız almış olduğunu gördüm fakat sebebini anlayamadım markadan kaynaklı sharpın objektif olmadığını düşünüyorum
tum kasklar sharpa gitmiyor artik, onceden daha cok teste gonderiliyordu.

ECE sertifikası olan bir kask almışsınız, bence yeter, konforu, rüzgar alması vb. kötüdür olsa olsa siz de ona göre kullanırsınız, 3-4 yıl kullanın sonrasında yeni kask bakarken ne istediğinizi anlamış olursunuz.
Ama kaskınıza iyi bakın, düşürmemeye, elde taşırken bir yerlere çarptırmamaya çalışın. Sert düşme, bir yere çarpma vb. durumunda içindeki köpük malzeme yerleri çatlarsa kaza anında iyi korumayabilir. Bu yüzden kaskları nazik aletler olarak görün, çoluk çocuğa oynasın diye vermeyin mesela.
Kasko motorun üzerine koyacağınız zaman dikkat edin o kesin düşer, en azından kaskın klipsi motorun bir yerine takılı olsun ki aaa düştü demeyin. Motorun selesinden yere düşünce o kadar düşmeden bir şey olmaz ama ne gerek var hiç düşürmeyin. :)
kaskı almadan önce motor kullanan bir tanıdığım axor markasını önerdi o konforunun iyi olduğunu söyledi benim daha denemeye fırsatım olmadı ve dediğiniz gibi eşyalarıma özen gösteren birisiyim o yüzden kaskada iyi bakarım cevabın için teşekkürler :)

DOT bir test değil, ben bunlara uyum sağlıyorum diye beyan ediyorsun alıyorsun.

Bu konular 7500 kere yazıldı çizildi, biraz aramanın gücüne inanın.
sitede dot ile ecenin farkına dair bir konu bulamadım tek bildiğim dotun amerika ecenin avrupa olduğuydu ve axor apex modeli için bir konuda bulamadım sharpta kafama takılınca konu açmak istedim

ece 22.06 sertifikası temel güvenlik özelliklerini taşıdığını gösterir, yâni güvenebilirsiniz.
ben bütçe sebebiyle daha üst modellere çıkamayan arkadaşlara ls2'yi tavsiye ederim. ls2''nin kinetik polimer alaşım (kpa) diye adlandırdığı bir kabuk malzemesi var. dış kabuk termoplastik, ama fiber liflerle güçlendirilmiş. sıradan abs veya polikarbonat'tan bir nebze de olsa üstün olacağını düşünüyorum.

almışsınız artık. güle güle kullanın.
öncelikle teşekkür ederim ls2yi bende düşünüyordum fakat rapid modelinin yandan baskı aldığında üstten patladığını ve tavsiye edilmediğini gördüm storm modeli ise bütçemi aşıyordu mağazada 7000 civarıydı bende dahili güneş vizörü,sertifika ve tavsiyelerden dolayı axor aldım motorumda drift olduğu için bu motora yeteceğini düşündüm umarım hatalı bir seçim yapmamışımdır

onu da pahalıya satmış size :D internette ucuza var.

Kaskın düşük puan sebebi yan darbelere dayanıksız olması, o taraflarda baya kötü iş cıkarmışlar

ECE R-22.05 sertifikası iyidir fakat eksikleri var; mesela kaskın her tarafındaki darbeye göre ölcüm yapmıyor. Muhtemel ya çene ya da sharp test 1 olma sebebi olan yandan darbeleri teste katmıyor olabilir. Bir de direk motordan fırlayıp yere çakılma durumundaki testleri yapmıyor, 20 30 km gibi düşük bir kaza testi yapıyorlar. onun da nedeni sen motordan 100km hızla giderken düştüğünde önce gövden yere çarparsa kafanı yere vurma hızın 30 km civarı olarak oldugundan bu hızda test yapmayı yeterli görüyorlar.

Özetle; kask kötü değil ama iyi de değil. Paylaştıgı sertifika dataları doğruysa ülkemizin yarısı bundan daha dandik kasklarla geziyor. sıkıntı yok yani :D
evet maalesef aldıktan sonra farkettim :( normalde adam pazarlık yapıyormuş yani tahminimce ibandan atsam 5000e alırdım fakat biz babamla kask alma değilde beden bakma niyetiyle girdiğimiz için esnaf ağzına kanmış olduk biraz bide bildiğim kadarıyla ece 22.06 ya sahip yani ece sertifikası 22.05 değilde güncel dediğim gibi sharp kafamı karıştırdı ama birazda markadan kaynaklı olduğunu düşündüm ilk motor ve ekipmanım olduğundan dolayı heyecan yapıp doğru seçim yapamamışım galiba :( ama motordan önce kask almak istedim

tum kasklar sharpa gitmiyor artik, onceden daha cok teste gonderiliyordu.
evet popüler modeller hariç hiçbir modeli (özellikle güncel modelleri) sharpta bulamıyorum

genel olarak forumda mesaj yazan herkese teşekkür ediyorum son soru olarak sizce hatalı bir kararmı yapmışım yani güvenlik olarak bu kask beni korurmu korumazmı not:motorum drift l onuda yarın alıcam

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Amerika'da Snell testi vardır aynı zamanda. Snell'in dot'a göre daha güvenli bir test olduğuna inanıyorum.
DÖT'ümüze güvenemeyecek miyiz yani? 😳 :unsure:

motorumda drift olduğu için bu motora yeteceğini düşündüm umarım hatalı bir seçim yapmamışımdır
Seçimin konusunda bir şey diyemem ama düşüncen yanlış.
Düşünce Drift ile Hayabusa'nın farkı olmuyor. İkisinde de "ufff" oluyorsun.

Son düzenleme:
DÖT'ümüze güvenemeyecek miyiz yani? 😳 :unsure:

Seçimin konusunda bir şey diyemem ama düşüncen yanlış.
Düşünce Drift ile Hayabusa'nın farkı olmuyor. İkisinde de "ufff" oluyorsun.
düşüncemi yanlış anladın büyük ihtimalle bahsettiğim şey drift olunca ekipmana ihtiyaç yok değil sonuçta 30-40 kmnin üstünde kaza yaparsan hasar baya büyük oluyor fakat drift kullanan biriyle hayabusa kullanan birinin zorunlu minimum ekipmanlar aynı değil sonuçta benim minimum almam gereken bu seviylerde düzgün sertifikalı bir kasksa hayabusa kullanananın minimum alması gereken üst seviye bir shoei arai tarzı bir kask

Motosikleti
fakat drift kullanan biriyle hayabusa kullanan birinin zorunlu minimum ekipmanlar aynı değil sonuçta benim minimum almam gereken bu seviylerde düzgün sertifikalı bir kasksa hayabusa kullanananın minimum alması gereken üst seviye bir shoei arai tarzı bir kask
O iş öyle değil işte.
Zaten Hayabusa kullanan birinin drift'in çıkabileceğinden daha yüksek hızlarda ne kask taksa da pek şansı kalmaz o yüksek hızlarda.
Bu koruma ekipmanları normal trafiğe uygun hızlarda koruyabiliyor ancak. Yani keşke herkesin bütçesi yetebilese de arai, shoei kaskları herkes alabilse.

Arai, shoe, kaskların diğer ucuz kasklara göre öyle çok da mucizevi koruma etkisi yok, yani daha yüksek koruması vardır kesin o markalar o kadar arge yatırımını boşuna yapmıyorlardır ama ece sertifikalarını karşılayan her kask benzer şekilde korur, bu premium markalarda daha çok yüksek konfor oluyor. Fiyat iki katı diye koruma iki katı diye düşünmeyin yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar