ateşleme sorunu

slmlar arkadaşlar,wuxi zoomba scooter motorum var,2 gün önce akşamında yaklaşık 10 km bi yol gittim,şehir içine girdiğimde motorun isteksiz çalıştığını gördüm,dönüşlerde stop dahi etti 1-2 sefer,daha sonra motoru koyup yaklaşık1-2 saat sonra döndüm ve motor çalışmadı el marşı ve ayak marşı ikisini de denedim 15dk civarı yine çalışmadı motoru bıraktım orda ve bugn motorumu inceledim,bujiyi söküp kontrol ettim bi sorun yoktu buji dışarıdayken kablosunu takıp marş bastım buji ucunda kıvılcım gözükmesi gerekiodu gözükmedi.sanırım ateşleme yapmıyor,kıvılcım atması gerekior doğru mu??nereleri kontrol edebilirim ateşleme için,yardımlarınızı bekliyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaten gerekli kontrolu yapmissin , atesleme bobinin arizali olabilir. Hic kivilcim yok ise bobini degistir.

Zaten gerekli kontrolu yapmissin , atesleme bobinin arizali olabilir. Hic kivilcim yok ise bobini degistir.

bişey daha var,bobine gelen kablolarda elektrik ölçümü yaptım avometre ile 20V kademesinde 1V civarı değişken bi değer var,normal mi bu?

buji de kesmiş olabilir... bujiyide sök pipoyuda sök kabloyu direk şaseye tutarak bak.. ateşleme yapacakmı....

buji de kesmiş olabilir... bujiyide sök pipoyuda sök kabloyu direk şaseye tutarak bak.. ateşleme yapacakmı....

dediğiniz gibi yaptım,o şekilde ateşleme var gözükyor,yedek buji ile baktım kıvılcım vardı taktım motora ancak yine çalışmadı ateşleme zayıf kalıyor olabilir mi? eğer bu da değilse olay başka boyutlara taşınacak,son günlerde motor çalışırken bi şıkırdama sesi vardı sanırım subap ayarlarından eğer bu ayar iyice bozulmuşsa böle bi durum yaşanabilir mi??

dediğiniz gibi yaptım,o şekilde ateşleme var gözükyor,yedek buji ile baktım kıvılcım vardı taktım motora ancak yine çalışmadı ateşleme zayıf kalıyor olabilir mi? eğer bu da değilse olay başka boyutlara taşınacak,son günlerde motor çalışırken bi şıkırdama sesi vardı sanırım subap ayarlarından eğer bu ayar iyice bozulmuşsa böle bi durum yaşanabilir mi??

şimdi motoru yakından görüp incelemeden konuşmak yanlış... geçen cumartesi günü tamir için gelen kmyco da farlar açıkken çalışmıyor ateşleme az geliyordu.. farları kapatınca motor çalışıyordu... ama ben onun sinyal ve viteşiyle uğraştığımdan neden olduğunu tam inceleyemedim.. çalıştırmayı ayak marşıyla dene.. akün çok zayıf kalmış olabilir...

şimdi motoru yakından görüp incelemeden konuşmak yanlış... geçen cumartesi günü tamir için gelen kmyco da farlar açıkken çalışmıyor ateşleme az geliyordu.. farları kapatınca motor çalışıyordu... ama ben onun sinyal ve viteşiyle uğraştığımdan neden olduğunu tam inceleyemedim.. çalıştırmayı ayak marşıyla dene.. akün çok zayıf kalmış olabilir...

aküyü 6-7 ay önce aldım jel akü,az önce zaten şarja takmıştım epey marş bastım çünkü şu an 12.40V gayet rahat marş basıyor,sanırım bu iş subap ayarlarından,subap ayarlarını nasıl yapabilirim,bildiğiniz bi sayfa,video vs. var mı??

hocam durup dururken supap ayarı bozulmaz....bujı çakıo artık ee sıkıstırmada var marş motoruda dönüo ...ozamn yakıt yok.....sistemi tekrar bi kontrol ett...

hocam durup dururken supap ayarı bozulmaz....bujı çakıo artık ee sıkıstırmada var marş motoruda dönüo ...ozamn yakıt yok.....sistemi tekrar bi kontrol ett...

evt buji normal,marş motoruda sorun yok sıkıştırmada var yakıt sistemide tıkırında,bujiyi çıkardığımda üzerinde benzin vardı,oto jikle bozulmuş desem bu havada bu kadar zorlamamalı,byük bi ihtimal ateşleme zayıf geliyor,tşkler hepinize ilgilendiğiniz için

dostum ateşleme....ancak endüksiyon bobinin eskımesı ile veya akünün zayıflamasyıla olur...arakdasında enduksıyonu eskımıstı degıstırdık çatır çatır çakıodu...

1) Ateşleme var diorsun, Pipoyu çıkardıktan sonra Ateşleme olduğuna göre Bujiyi kesinlikle değiştirceksin.

2)Subapla ilgisi olduğunu sanmıyorum, ateşlemeyle subap aynı sistem içinde değildir.

3)İç bobin arızalı olabilir. 12 lira bir fiyatı vardır. (Yüksek ihtimal budur)

4)Yalnız dış bobin olma ihtimalide var. Dış bobin ne diyenleriniz olabilir bilmeyenler için resmini atmakta fayda var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-ve-dis-bobin-sorunsuz-beyin-100-euro-b/detay

5) Motorunda benzin otomatiği yok sanırım. buyüzden ondan kaynaklanıyo olması imkansız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:14 ----------

Bu arada linki yanlış verdiğim için üzgünüm, ama parça buna benziyor. Bu parça beyin.

dış bobin dediğin endüksiyon dur sanırım.....Bencede sorun endüksiyonda amü şarj durumun nasıl makine kendini şarj edebiliyorsa sargıda problem yoktur...enduksyon sıkıntılı sanırım...

evet kardeşim, endüksiyon bobini.. Hata bende kusura bakma.. Sorun yüksek ihtimal onda :wiinkk:

1) Ateşleme var diorsun, Pipoyu çıkardıktan sonra Ateşleme olduğuna göre Bujiyi kesinlikle değiştirceksin.

2)Subapla ilgisi olduğunu sanmıyorum, ateşlemeyle subap aynı sistem içinde değildir.

3)İç bobin arızalı olabilir. 12 lira bir fiyatı vardır. (Yüksek ihtimal budur)

4)Yalnız dış bobin olma ihtimalide var. Dış bobin ne diyenleriniz olabilir bilmeyenler için resmini atmakta fayda var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-ve-dis-bobin-sorunsuz-beyin-100-euro-b/detay

5) Motorunda benzin otomatiği yok sanırım. buyüzden ondan kaynaklanıyo olması imkansız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:14 ----------

Bu arada linki yanlış verdiğim için üzgünüm, ama parça buna benziyor. Bu parça beyin.

dış bobin olma ihtimali yok sanırım,araç kendini şarj ediyor aküyü çıkarıp manual marşı kullandığımda elektrik dolaşıyor motorda lambalar vs...sanırım iç bobin diye tabir ettiğiniz bujiye bağlı son alet arızalı,benzin otomaği var,daha öncede onunla ilgili sıkıntı yaşamıştım ama şu an o olması imkansız,buji benzinle ıslanmış oluyor çünkü çıkardığımda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar