AT uygunluk belgesi

Katılım
24 Tem 2009
Mesajlar
452
Motorun uygunluk belgesi, oturma yeri ve konumlarında R1:1C , R2:1C yazıyor. Ruhsatımda istiap haddi 01 kişi yazıyor. Ruhsatımı 02 kişi yapabilirmiyim, ne yapmam lazım?
 
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
6,542
Eğer ruhsatınızda istiap haddi yazıyor ise , istiap haddi : sürücü hariç yolcu sayısıdır.
 
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
735
Bağlı bulunduğun trafik şubesine git, ruhsatı ver yeni ruhsat çıkarma parası ver ve de ki " Bu yanlış yazılmış ruhsat çıkarılırken" yanlış hatılamıyorsam EK-1 olması gerek, o belgeyi doldur ertesi gün git 2 kişilik ruhsatını al.

Bu karışıklığın sebebini forumu biraz araştırırsan bulabilirsin. Evrope birliği ayağına bu konuda ceza yiyen bol. Aslında tamamen ruhsatı basan kişinin dikkatsizliği.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:55 ----------

Eğer ruhsatınızda istiap haddi yazıyor ise , istiap haddi : sürücü hariç yolcu sayısıdır.

Bu eski ruhsatlardaydı, AB uyumu çerçevesinde yeni ruhsatlarda sürücü de dahil istihab haddi yazıyor ve memurlar eski ruhsatlardaki bilgileri direk geçirince böyle bir karışıklık çıktı ortaya.
 
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
6,542
Yeni ruhsatları görmedim fakat sanırım yeni ruhsatlarda koltuk sayısı olarak geçiyor...
 
Katılım
24 Tem 2009
Mesajlar
452
Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim, uygunluk belgesindeki R1:1C, R2:1C nin anlamını bilen varsa açıklamasını rica edeceğim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst