Şansıma sıfır aldığım motorun ön fren merkezi arızalı çıktı. Fren devamlı şişiyordu ve alt merkezde bulunan vidadan bir kaç damla hidrolik akıtmadan da açılmıyordu. Aldığım yer, ayrıca servisi fren konusunda bana yardımcı olmadı. Asya motora ulaşmaya çalıştım ama ne mümkün. Fren merkezini komple değiştireceğim acaba Mondial Vulture'un fren merkezi bizim motora uyuyor mu bilgisi olan var mı (Ayna vs için diyorum) ?
Ayrıca 500'ü geçince Hızır Usta'ya götürdüm motoru ve yağı değiştirdik, Shell Advance 10w40 4t yağ koydu ama sanki yağdan sonra motor daha fazla ses çıkartmaya başladı ayrıca 5. viteste biraz fazla gaz verdiğimde motor sanki boğuluyor gibi oluyor, tekliyor ve sonra tekrar gaz yiyor. Rodaj da diye hiç deneme şansım olmamıştı belki daha önceden de bu sorun vardı ama yağı değiştirince biraz hırçın kullanmaya başladım ve bu durumu fark ettim.
Motor hakkında söyleyeceğim şey ilk önce lastiklerinizi değiştirin. Kesinlikle üzerinde bulunan lastikler beş para etmez. En ufak bir toz birikintisinde veya su birikintisinde frene bastığınız anda arka teker yanınıza gelip size nanik yapıyor.
Motorun eksileri ;
- Koltuk rahatsız.
- Benim motorda mı sorun bilmiyorum ama arka amörtisör ötmeye başladı çok gıcık bir ses çıkartıyor (Eski yaylı yataklar gibi).
- Yüksek devirlerde ön kısımdan bir yerden bir cızırtı sesi geliyor ama tam olarak neresinden geliyor bulamadım (Belki yine sadece bende olan bir sorundur).
- Satın aldığım yer kullanıcı kılavuzu vermedi ve Asya motora da ulaşmak mümkün değil. Hala kullanma kılavuzum yok.
- Stop lambası özellikle topcase takıldığı zaman neredeyse hiç görünmüyor, bunun önüne çantanın reflektör kısmına 3 çipli kırmızı led döşeyerek geçtim. Frene bastığım anda dükkan tabelası gibi yanıyor çantadaki led

.
- Piyasası yok, kullanıcı değilde al satçıysanız elinizde patlar.
- Üzerinde gelen lastikler çok kötü. Hiç lastik olmasa daha iyi olurmuş bence.
- Dörtlüleri yok :salut: (Düğün konvoyuna katılsanız bile dörtlüleri açamayacaksınız

)
- Arkaya çanta taktıysanız erkek artçı almayın :santa:. Koltuk çok daralıyor.
Şimdi gelelim motorun artılarına ;
- Güçlü bir motor, gazı biraz açtığınızda sanki altınızdan kaçacak gibi oluyor.
- Görünüşü bakımından çok dikkat çekiyor, tanıdık tanımadık beğenmeyen kimse ile karşılaşmadım.
- İyi mi kötü mü bilmiyorum ama sesi fazla çıkıyor. Bu bazen yararıma bazen zararıma oluyor (Arabaların dikkatini çekiyor, yayaları korkutuyor.).
- Yakıt tüketimi çok iyi 20 Liralık benzin ile 140 KM gidiyorum.
- Ön far dışında tüm aydınlatmalar led. Balon ampül olan far da karaklıkta çok iyi aydınlatıyor.