Artık İSTANBUL Trafiği Sürekli Felç...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mete_han düzgün bir konuda dert yanmış AMA
büyük şehirde yaşamanın bedeli de bu şekilde oluyor ne yazık ki. trafik istanbulun bir parçasıdır. bu şekilde kabullenmek lazım.
maalesef toplu taşımadan kasıt balık istifi taşıma olunca , devletin en büyük gelir kalemlerinden benzin=vergi, oto=vergi, motosiklet=tukaka olunca böyle olması kaçınılmaz.
çeken bilir. Allah yardımcımız olsun
ve her sene daha kötüye gidiyor. kaliteli ve nitelikli toplu taşıma olmadıkça bu iş olmaz. bir de utanmadan gizli zam yaparlar. ben kullanmadığım için bilmem bu akbilde yine bir oyun çevirdiler, hayırlısı olsun...

bir konu daha dikkatimi çekti mete kardeşim bu aralar çok fazla sosyal mesaj verir oldu. hocam hayırdır erme durumları mı var ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçen metehanı zincirlikuyuda görmüşler, o trafikte tek teker gidiyormuş be, pes. helal olsun sana, nede olsa nam-ı diğer Tek Teker Metehan

Mete abı o zavallılar ıcınde her aksam bende varım tam dedıgın yerden hergun eve gıdıyorum Besıktas Barboros Bulvarında bı bınıyorum munubuse Istınye Parkın onunde ınıyorum artık bıktım bu Istınnye parkın yolundan zaten yol dar bırde sertlerı kapattılar kazdılar ıyıce felc oldu daha barborsa bulvarından baslıyo kuruklar motorları goruyorum ımrenıyorum motorumu getırmedıgım ıcın pısman oluyorum belkı munubusun camından bakarken gecen motorlar uzerınde sende varsın :)

bu trafik yüzünden 1 haftadır arabayla gezmiyorum valla hele bi haftasonu ortaköyde bi tarfik oldu hiç biyerden kaçılmıyodu zar zor balmumcudan kendimi teme attım(birisini almam gerekiyodu)allahım kabus gibiydi o gün bu gündür haftasonu 00.00 dan sonra dışarı çıkmamaya çalışıyorum yazları tabiki ama kışında çok yoğun allah yardım etisn herkeze, duyduğuma görede birinin trafikteki stres yüzünden bi damarı mı ne kopmuşmuydu patlamışmıydı öle bişeydi :silent::pr:

sabahtan akşama kadar istanbul içinde en az 300 km yol yapıyorum( araba ile) ve artık hiçde direnmiyorum bu trafige çünkü sonu yok be,bugün akşam saat 16 gibi asya yakasına geçtim tuzla ya ve sultanbeyli sapagına ulaşamayınca,gebze sapagına ulaşabildim,ve yolu 80 km uzattım,
bence bu yollar ne uzar ne de bu trafik sorunu çözülür.
valla bişey söyliyim mi en iyisini kurye arkadaşlar yapıyor,trafik derdi yok ohhhh.

alt yapı yetersizliği,zamanında Turgut Özal'a demişler Vatan Caddesini neden bu kadar büyük yaptırıyosun uçakmı indirecen buraya demişler,sonra o bile yetmiyor düşünün artık

Valla sabah 08,00 da kalkıyorum.. 08,10 da çıkıyorum, 08,30 da eczanedeyim.. :cherry: Memleketim canım benim, canım benim. :mrgreen:

Zengin ülkeyiz abi biz ondandır...Daha 2 ay önce çıkan son model jeepinin içinde tek başına oturan abim açar radyoyu oturur.Alışmış ve ona göre bu tek seçenek.

Ama şöyle bi durumda var adam sabah takım kıyafetle bindi diyelim herhangi bir toplu taşıma aracına ezilir orda iş saati sinek bile zor giriyor tren,minibüs,otobüs vs vs...

Bence trafik deyip geçmeyin işin altında insan psikolojisi,toplum baskısı,alt yapı yetersizliği gibi bir çok konu yatıyor.

Hiçbir patron sabahın köründe arabasını bırakıp işe minibüsle gitmez(toplum baskısı),gitmek istesede zaten gidemiyor(alt yapı yetersizliği),ve çok doğal olarak hava atacağı arabasının içinde tek başına sıkışmadan gitmek varken neden toplu taşıma kullansın(insan psikolojisi).

Toplum zihniyeti değişmeli bence karizmadan ödün vermek gerek biraz dizi özentisi olmamak gerek.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
alt yapı yetersizliği,zamanında Turgut Özal'a demişler Vatan Caddesini neden bu kadar büyük yaptırıyosun uçakmı indirecen buraya demişler,sonra o bile yetmiyor düşünün artık

Menderes'ti o, astılar. İddianamesinde ''zaten caddeyi de büyük yaptı'' var mıydı, bilemiyorum. :)

Valla sabah 08,00 da kalkıyorum.. 08,10 da çıkıyorum, 08,30 da eczanedeyim.. :cherry: Memleketim canım benim, canım benim. :mrgreen:

Sabah 07:45'te kalkıp 07:50 evden fırlayıp 08:00'de şantiyeden içeri girdiğim olmuştur. İstanbul'dayım lojmanla iş yanyana. Ne diye motor alacaksam bu şehirde, dertsiz başıma dert işte. :)

Sabah 07:45'te kalkıp 07:50 evden fırlayıp 08:00'de şantiyeden içeri girdiğim olmuştur. İstanbul'dayım lojmanla iş yanyana. Ne diye motor alacaksam bu şehirde, dertsiz başıma dert işte. :)

Pekiii bana ne demeli ev ofis çalıştığım için,gelen müşteri telefonuna uykudan yeni uyandığımı çaktırmamak gibi bir külfetim var........:queen::queen::queen:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Pekiii bana ne demeli ev ofis çalıştığım için,gelen müşteri telefonuna uykudan yeni uyandığımı çaktırmamak gibi bir külfetim var........:queen::queen::queen:

Ayın 30'u itibariyle bir çalışan istifa etti. Nedeni; Sabah-akşam 5,5 saat yol çilesi çekmesiydi. Başka bir iş bulmuştu, çok haklı bularak evraklarını düzenleyip, haklarını vererek uğurladık. İnsanoğlu doyumsuz telefon yerine mesaj atsalar külfetli gelecek birşeyler bulunur. :)

Szileri Okuyorum Gözlerim Kapalı...:bounce:sohbeti bozmak istemiyorum...

valla bende son zamanlarda bolu cadde trafiginden şikayetçiyim özellikle aksam saatlerinde... Önceden bu tür şeylerle hiç karşılasmazdık güzel bolumuzda ama e5 e alt geçit yapıyolar sanırım bu da merkezdeki trafiği sıkıstırıyo.. Yakın zamanda acılırda burda da trafik kalmaz...

Sabah işe giderken bende 08,15 de kalkıyorum Wc molası 10 dk sonra da 25 dk kahvaltı yapıyorum 08,50 de evden cıkıyorum bi bakmısım 08.56 da iş yerindeyim :):)

motorlar için sorun yok diyoruz ama bazen motorla bile yol bulamadığım oluyor
bu trafikte.:pr: size de oluyor mu?

istanbula döndüğüme pişman oldum.konyadaydım önceden.yeteri kadar kalabalık olan modern bir büyük şehirdi ve bana fazlasıyla yetiyordu.
konyada anahtar deymeyen motorum burada dur kalk yapa yapa sürekli kavramadan arıza veriyor:pale:

biri bu saçma sapan yolların hesabını vermeli(e5in yeni hali)

Sizler şanslısınız. En azından sizde yol varda tıkanıyor.

Adana'da topu topu 1 kasım gülek köprüsü, 1 valilik kavşağı, 1 galeria kavşağı var.

Valilik tadilatta, kasım gülek köprüsü tıkanık, galeria kavşağı arapsaçı. Ayrıca sizde çok zorlanırsanız kaldırım var. Bizde ya kaldırım var, ya yol. Adana Büyük Köy Muhtarı muhterem ya yola hiç kaldırım yapmıyor, yada 2 şeritli yola 4 şeritli kaldırım yapıyor. Hergün trafikte debriyaja basmaktan sol elim kas yaptı. Adana'da ne arabalar ilerliyebiliyor, nede yayalar.

Siz dolmuşculardan şikayetçisiniz. Sizdekiler dolmuşcunun SLX versiyonu. Sizdekiler en azından para saymasını biliyor, "görmedim" diyebiliyor. Bizde olsa, "kadının gözü kör mü beni görmemiş" derlerdi.

Sizde önünüzdeki aracı sollamaya çalışıp trafiği alt üst eden 50cc motosiklet, yada bisan güçlü marka bisiklet var mı? Ters ve üstelik sol şeritten gelen bir kağıt toplayıcı? Yaya kaldırımlarından geçen mobiletler, 5 kişilik motocuplar, gördüğü kadına bakayım derken önündeki araca çarpan, üstelik çarptığı adamı dövmeye kalkan minibüsçü ve muavini var mı?

İstanbulun gözünü seveyim.

Son düzenleme:
Sizler şanslısınız. En azından sizde yol varda tıkanıyor.

Adana'da topu topu 1 kasım gülek köprüsü, 1 valilik kavşağı, 1 galeria kavşağı var.

Valilik tadilatta, kasım gülek köprüsü tıkanık, galeria kavşağı arapsaçı. Ayrıca sizde çok zorlanırsanız kaldırım var. Bizde ya kaldırım var, ya yol. Adana Büyük Köy Muhtarı muhterem ya yola hiç kaldırım yapmıyor, yada 2 şeritli yola 4 şeritli kaldırım yapıyor. Hergün trafikte debriyaja basmaktan sol elim kas yaptı. Adana'da ne arabalar ilerliyebiliyor, nede yayalar.

Siz dolmuşculardan şikayetçisiniz. Sizdekiler dolmuşcunun SLX versiyonu. Sizdekiler en azından para saymasını biliyor, "görmedim" diyebiliyor. Bizde olsa, "kadının gözü kör mü beni görmemiş" derlerdi.

Sizde önünüzdeki aracı sollamaya çalışıp trafiği alt üst eden 50cc motosiklet, yada bisan güçlü marka bisiklet var mı? Ters ve üstelik sol şeritten gelen bir kağıt toplayıcı? Yaya kaldırımlarından geçen mobiletler, 5 kişilik motocuplar, gördüğü kadına bakayım derken önündeki araca çarpan, üstelik çarptığı adamı dövmeye kalkan minibüsçü ve muavini var mı?

İstanbulun gözünü seveyim.

usta bu kadar mı kötü:silent:
yine şükür diyeyim en iyisi.:cyclopsan Allah yardımcınız olsun.

İnanın motosikleti çok seviyorum. Fırsatım olunca güzel bir makine alacağım. Ama Adana'da canıma tak etti artık. Hem berbat bir trafiği, hemde (söylemeye dilim varmıyor) korkunç insanları var. Bazen insanların üzerine üzerine araç sürenlerin "acaba bunların hiç mi akrabası, çocuğu, arkadaşı, sevdiği yok" diyorum. Çok çok sevdiğim motorum yerine, Adana'da 5 metreden fazla, üstelik "Adanalı" demesinler diye 06 plakalı minibüs aldım. Onunla geziyorum. Hemde motorumun 8 katı fazla yakmasını göze alarak.

İstanbulda sıkışık da olsa bir düzen var. Az da olsa ahlak var. Bugün... Bir ara sokaktan çıkacağım. Ailemle birlikteyiz. Kavşağa geldim. Adamın birisi, aracı tam kavşağın ortasına bırakmış gitmiş. Ara ara adam yok. Arkamda arabalar sıralandı. 5dakika sonra adam geldi. "Nerdesin hemşerim" dediğimde, insanın ailesine, çocuğuna bakmadan "ne var lan. patladınmı" diye insanlık dışı davranabiliyorlar. Adam yonca göbeğin ortasına aracını park edebilir adana'da. İstanbulda insanlar en azından yanlış şerit ihlali yaparlar. Bizde şeridi ortaladıkları için, şerit dolayısıyla hiç ihlal edilemiyor.

Birde... Kırmızıda duruyorsunuz. Işık hafif sarardı, yeşil olmaya niyetlendi. Bekleyen araçların en az 5 veya 6.sı hemen "dat" diye kornaya asılır. Bunu hiçbir yerde görmedim.

İstanbul'da çalıştım. Sıkışık da olsa, orada bir düzen var. Orada ya yol çalışması, yada devlet erkanı nedeniyle trafik tıkanıyor. Burada trafiği tıkayan sürücüler. Dolmuş, vızır vızır trafikte geri geri gidebiliyor ve kızdığınızda size silah bile çekebiliyor (hemde yanınızda çocuğunuz varsa dahi (BİZZAT YAŞADIM))

5 yıldır tayin istiyorum. Her türlü şartı kabul ettim ama gidemedim buralardan.

e-5 i kullananlar için bir haber var....

Minibüsler kaldırılıyor

İstanbul AA- İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, Avcılar-Cevizlibağ arasında yolcu taşıyan metrobüs hattındaki araçların şoförsüz çalışmayacağını belirterek, ''Tarifi gereği bu araçlar şoförsüz ama bizim gibi ülkelerde insan davranışları çok önemli. Dolayısıyla her şeyi şoförsüz aracın kendi belleğine bırakamayız. Her zaman araçlarda şoförlük yapan bir kişi olacak'' dedi.

İstanbul'daki metrobüs hatlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Öztürk, Avcılar-Mecidiyeköy arasında planlanan hattın şu anda Cevizlibağ-Avcılar arasında faaliyet gösterdiğini söyledi.

MİNİBÜSLER OLMAYACAK

İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, hattın bulunduğu bölgede günde 479 bin yolculuk yapıldığını, şu anda metrobüs ile taşınan yolcu sayısının ise 163 bin olduğunu belirterek, "Sistem Temmuz ayında tamamen bittiğinde, taşınacak yolcu sayısı 500-700 bin olacak. Metrobüs hattına dikey hatlar koyacağız. Bu hatlarda İETT otobüsleri ile halk otobüsleri çalışacak ve yolcuları ücretsiz taşıyacak. Bu bir kamu hizmeti. Minibüsler tamamen sistemden kalkacak. Metrobüs sisteminin hiçbir yerinde minibüs olmayacak. Biz İstanbul'a yardımcı olacaksak bunları yapmamız lazım. Ben çok iddialıyım. İstanbul'un ulaşım sorununu çözeceğim" dedi.

Öztürk, yolcu sayısı çok fazla olduğu için araç sayısının da şu anda yetmediğini, Avcılar'da araç istifleyebilmek için İstanbul Üniversitesinden yeni yer talebinde bulunduklarını belirtti. Topkapı-Mecidiyeköy arasındaki güzergahla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Öztürk, ''Topkapı-Mecidiyeköy hattı yılbaşına kadar hizmete girecek'' dedi.

Mevcut eksikliklerle birlikte aşırı yolcu talebinin birçok sorun yaşanmasına neden olduğunu dile getiren Öztürk, bu sorunların ''otobüslerin yeterli olmaması, istasyon dönüşlerinin rahat yapılamaması'' şeklinde ilk etapta gözlendiğini, ardından duraklara yerleştirilen turnikelerin ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini ve insanların turnike önlerinde yığıldıklarını anlattı.

Güzergahtaki üst geçitlerin dar olduğuna işaret eden Öztürk, ''Hat üzerindeki bütün üst geçitleri değiştireceğiz. Yeni üst geçitler daha estetik, kullanışlı olacak. Yolcuların iniş ve çıkışları ayrı merdivenlerden sağlanacak'' dedi.

Öztürk, hattın bulunduğu bölgede günde 479 bin yolculuk yapıldığını, şu anda metrobüs ile taşınan yolcu sayısının ise 163 bin olduğunu belirterek, ''Sistem Temmuz ayında tamamen bittiğinde, taşınacak yolcu sayısı 500-700 bin olacak. Metrobüs hattına dikey hatlar koyacağız. Bu hatlarda İETT otobüsleri ile halk otobüsleri çalışacak ve yolcuları ücretsiz taşıyacak. Bu bir kamu hizmeti. Minibüsler tamamen sistemden kalkacak'' diye konuştu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar