- Konu Yazar
Büyük cc mevzusunu geçiyorum, yukarı yeterince yazılmış. Güçlü motor seni frenleme anında belki kurtarır ama gaz kontrolünden bir yerde patlayabilirsin. Konu motosiklet olunca bana göre kendini bilen çekingen adamın imajı korkusuz bir aptaldan çok yukarıdadır. O yüzden sen de acele etme, önce ufak motorun keyfini çıkar. Motorlara gelirsek, öncelikle çöpleri yazayım :
- ER-5
- FZ 600
- Regal Raptor DD125 (250 cc yapma olayı fantazidir, sorunsuz yapılabileceğine ihtimal vermiyorum)
Duke 125'in 7 senelik 125 cc bir motosiklet olması yüzünden tereddütlü yaklaşmakta fayda var. Ben olsam o kadar yüksek km'de ufak cc motor almam. Onu alacağına daha yeni model Benelli BN125 al daha iyidir. Geriye bir tek RX1 kalıyor. Güvendiğim ve inandığım Youtube Motomania kanalı, üzerindeki motor bloğunun sorunsuz ve dayanıklı olduğunu söylüyordu. Çanta, aksesuar vs avantajları da var. 5 vites olmasına da takılma, 125 cc'de 6 vites olsa sürekli vitesle uğraşmak zorunda kalırsın. 6. vites olsa motor daha hızlı gitmez, diğer viteslerin arasını sıkıştırıp vites sayısını 6 yaparlar. Kafaya takılacak mezvu değil.
Hocam yapan ustam var direk blok halinde tesisat falan ayni sekil aktaran ustam var suan boyle projerlede yapiyor nasil bir sorun olabilir ful blok arti tesisat
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:48 ----------
Büyük cc mevzusunu geçiyorum, yukarı yeterince yazılmış. Güçlü motor seni frenleme anında belki kurtarır ama gaz kontrolünden bir yerde patlayabilirsin. Konu motosiklet olunca bana göre kendini bilen çekingen adamın imajı korkusuz bir aptaldan çok yukarıdadır. O yüzden sen de acele etme, önce ufak motorun keyfini çıkar. Motorlara gelirsek, öncelikle çöpleri yazayım :
- ER-5
- FZ 600
- Regal Raptor DD125 (250 cc yapma olayı fantazidir, sorunsuz yapılabileceğine ihtimal vermiyorum)
Duke 125'in 7 senelik 125 cc bir motosiklet olması yüzünden tereddütlü yaklaşmakta fayda var. Ben olsam o kadar yüksek km'de ufak cc motor almam. Onu alacağına daha yeni model Benelli BN125 al daha iyidir. Geriye bir tek RX1 kalıyor. Güvendiğim ve inandığım Youtube Motomania kanalı, üzerindeki motor bloğunun sorunsuz ve dayanıklı olduğunu söylüyordu. Çanta, aksesuar vs avantajları da var. 5 vites olmasına da takılma, 125 cc'de 6 vites olsa sürekli vitesle uğraşmak zorunda kalırsın. 6. vites olsa motor daha hızlı gitmez, diğer viteslerin arasını sıkıştırıp vites sayısını 6 yaparlar. Kafaya takılacak mezvu değil.
Benim regailmde veya en azından choperlarda vites aralığı 4 e kadar çok az 60 ile 5 e atıp o şekil devam ediyorum. Rx1 deneyimleme fırsatım olmuştu motor biraz cansız fakat şanzımanı bu güce karşı tam oturmuştu ama benim aklımdaki düşüncem piston büyütmek acaba yükseltilmiş hali ile şanzıman yeter mi şayet 6 vites olsaydı tadından yenmezdi ben yükselteceğim için yoksa 5 vites 10 numara olmuş.
Rx düşünme sebebim (duke dan daha fazla kafama yatması) biraz kırsal bir bölgede yaşıyorm, uzun yol yapmak istiyorum, ve rc ile uğraştığım için araçlarımı koyacak yer olması lazım yoksa duke seçerdim duke sadece abs opsiyonu ile öne çıkıyor fakat cbs bana yeterli geldi ve duke eski dediğiniz gibi rx biraz daha yeni 19 model olacak büyük ihtimal. Motor bloğu konusuna geleceksek güce bakmazsak enfes bir blok yapılmış enjeksiyonda çok iyi olmuş bence biraz daha tanınırsa a1 seviyesinde adını altın harflerle yazdırabilecek bi makina.