Hoop! Orda dur kardeşim, daha çok erken sende bekleyeceksin bizim gibi :mrgreen: 2 sene oldu motorsuz motorcu olalı ben, önceki bi sene de öylesine bakınıyordum. Bu iş hiç kolay değil bi kere öncelikle yaşından ötürü çok heyecanlısın biliyorum ama hiç acele etme baştan söyleyeyim. Bak 3 senedir bekliyorum ben ehliyet zamanıma tam 8 ay kaldı. Müthiş heyecanlıyım hala. ilk günkü gibi heyecanlanıyorum motora binince. Her türlü teknik ve sürüş bilgim var ama pratiğe geçirmek için ehliyetimi bekliyorum. Motorsuz olarak kaç kişi katıldı Temel Sürüş Eğitimine falan merak ediyorum. Reşat Arbaş'ın kitabını okudum öyle bi kitap olduğunu öğrendiğim anda piyasada ne kadar video yazı varsa gözümden geçmiştir. Her türlü siteden farklı bilgiler aldım, her türlü görüşü alıp düşündüm, gerçekten kolay değil şu yazdıklarım seni üzücek belki ama. Bi kere 16 yaşındasın daha doldurmadın diye düşünürsek sen şimdi 16 yı doldurucaksın bi, sonra bi de devlet amca sana hadi bi de ''17'yi doldur'' diyecek. Küfrede ede 17'yi de doldurucaksın bi. Sonra fiziğine yeteneğine uygun bi başlangıç motoru aranmaya başlayacaksın ikinci ellere falan bakacaksın sürekli hep fikir değiştireceksin. İnsanların yakasına yapışacaksın nasıl motosiklet kullanılır göreyim diye. Umarım benden daha kolay alırsın motorunu orası ayrı mesele. Ama daha hiç bişeyin bilincinde değilsin yazdıklarından anladığım kadarıyla. Daha çok yol katetmen lazım buna hazırsan forum sayfalarını okuyarak başla, konu açarak değil. Sana bu önündeki uzun yolda kolay gelsin. :bestmt: