konu hakkında bigisi olmayan arkadaşların yaptığı yorumlar kendini çok belli ediyor ve arkadaşı çok yanlış yönlendirmişsiniz. Bir caberg rhyno(=caberg trip = cox trip) kullanıcısı olarak söylüyorum.Çene açılır kaskların ağır olmaları ve çok rüzgar aldıkları doğrudur.Kışın balaklava olmadan kullanamazsın.Ayrıca rüzgar aldığı için doğal olarak ses miktarı da birhayli fazla.Fakat bunun yanında yazın kullanım kolaylığı olarak avantajı çok büyük.
Güvenlik konusuna gelirsek; yukarıdaki yorumların tamamı sallama, gerçek olmayan yorumlar.Öncelikle çene açılır kaskların kaza anında çenesinin parçalanması yorumu çok saçma, çünkü bu tip kasklar tüm gerekli güvenlik testlerini geçip o şekilde piyasaya sürülüyor.Çenesi parçalanan bir kaskın ece gibi güvenlik testlerini geçmesi imkansızdır.
Airoh-Cox seçimi arasına gelirsek, seçimim kesinlikle cox olacaktır.Bunun en büyük sebebi ise güvenlik.Örneğin ingiliz hükümetinin yaptığı güvenlik testinin sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsin:
http://www.motosiklet.net/forum/gun...t-kasklar-icin-sharp-sonuclari-aciklandi.html
Buradan da göreceğin gibi, cox trip darbe konusunda 5 yıldız alarak birçok pahalı markanın çok daha önünde yer almıştır.Yani yukarıda bazı arkadaşların söylediği gibi shoei nolan vs. gibi pahalı kasklar her zaman daha güvenlidir diye bişey söylenemez.Bu nedenle cox u tavsiye ederim. :cat: