o kadar zor değil. ben yıllar önce yabancı bir ülkeye gitmeden girmiş, geçmiştim. temel gramer bilgin varsa gerisi yapılabilir. ingilizce çalışmak ders çalışmak gibi yapılabilecek bir şey değil. yani ders çalışmak için en çok kaç saat harcarsın ki... ama bu işi bir zevkle entegre edersen saatlerce ingilizce'ye maruz kalabilirsin. bu konuda en beğendiğim ve paylaştığım öneri yabancı dizi veya
filmleri ingilizce alt yazılarla izlemek. ilk etapta zor gelirse önce türkçe alt yazıyla izleyip sonrasında ingilizce alt yazıyla izlenebilir. toefl, kpds gibi sadece okuduğunu anlama becerileri ölçmediği için dinlemeyi yazmayı ve konuşmayı geliştirmek gerekiyor. dizi/film izleme işi dinleme ve konuşma için çok faydalı olacaktır.
yazma ise academic writing denen bir nane. daha önce şöyle bir şey yazmıştım. şimdiki sınav sisteminde bütün bir essay yazılıyor mu bilmiyorum ama yazı yazarak cevap verilmesi gereken sorular var. o yüzden şuradaki önerilere de bir göz atabilirsiniz:
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=8568101
yabancı dil becerileri çok hızlı geliştirilebilen beceriler değildir. dolayısıyla eğer kısa sürede olmuyorsa sabırla hazırlık sınıfını okumak en faydalısı olacaktır. ayrıca hazırlık okunsa bile filmleri ingilizce alt yazıyla izlemek her halükarda ingilizceyi geliştirecektir. kolaylıklar,