Arka Debriyaj Yayı

Arka debriyaj yayı çok sert oldugu için kayış debriyajı zor açıyo ve kayış toz halinde parçalanıyo ama parçalanma işlenmi bir sefer de olmuyo uzun sürede gerçekleşiyor
Asıl soruma gelcek olursak debriyaj yayını söküp 1veya 2 kademe kısaltıp aynı uzunlukta açsak ve geri taksak daha rahat çalışırmı ve verim alabilrmiyiz ?

Uploaded with ImageShack.us
Bahsettigim resimdeki debriyajın içindeki büyük yay ?

eger geregınden fazla hafıfletırsen yayları rolantıde durdugu anda dahi kavrama yapmaya calısacagından motor boşta durmaz,
o sebepten hiç kurcalama bence,
karar senın tabı,
kalıtelı bır kayış alıp devam et yoluna,
aksı taktırde daha fazla sıkıntı yasarsın ve canın daha fazla sıkılır...

Evet doğru söylüyorsun ama acayip sıkı debriyaj kavramayıda o yüzden geç yapıyor orjinal yamahanın kayışını kullanıyorum. Bu sebeplerden dolayı bu düşünce aklıma geldi yine başka görüşü olanların cevabını bekliyorum güncell

Merhaba arkadaşlar arka varyatör yayı çok sert eskisi yumuşak idi sert olunca mı iyi olur yumuşak olursa mı iyi olur eskisi gayet yumuşak elimle açıyorum üzerinde takılı olan açılmıyor elimle denedim zorladı ne yapsam yumuşar yay

Merhaba arkadaşlar arka varyatör yayı çok sert eskisi yumuşak idi sert olunca mı iyi olur yumuşak olursa mı iyi olur eskisi gayet yumuşak elimle açıyorum üzerinde takılı olan açılmıyor elimle denedim zorladı ne yapsam yumuşar yay
Göbekteki büyük yaydan bahsediyorsun sanırım , sert olursa devir çabuk yükselir , yumuşak olursa tersine düşük devirde daha sakin sürüş yaparsın , yayı kısaltırsan yumuşar..

Son düzenleme:
Göbekteki büyük yaydan bahsediyorsun sanırım , sert olursa devir çabuk yükselir , yumuşak olursa tersine düşük devirde daha sakin sürüş yaparsın , yayı kısaltırsan yumuşar..
Amma teferruatlı işlenmiş bu işler çok mu sıkıyor diye şey ettim ön varyatör de kayış tozu vardı dedim çok mu sıkıyor acaba

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Peki balatalar rahat açılıp kapanıyor mu? Kontrol ettiniz mi? Kirlenince balatalar tutukluk yapabiliyor.

Peki balatalar rahat açılıp kapanıyor mu? Kontrol ettiniz mi? Kirlenince balatalar tutukluk yapabiliyor.
Yok ona hiç dikkat etmedim bugün söktüm temizledim zımpara yaptım 6 gram performans baga taktım bagalara yeşil gres sürdüm ısıya dayanıklı dedi veren adam umarım pişman olmam

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Yok ona hiç dikkat etmedim bugün söktüm temizledim zımpara yaptım 6 gram performans baga taktım bagalara yeşil gres sürdüm ısıya dayanıklı dedi veren adam umarım pişman olmam
Bagalar normalde kuru çalışmıyor mu? Gres toz toplar zamanla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar