Araç Mahrumiyet Bedeli

Motosikleti
XV250 - FZ6
Merhaba,

Annem iki yıl önce arabayla ufak bir kaza yapmıştı, kusurun çoğu kendisindeydi. Trafik sigortası karşı tarafın hasarını ödemişti, kasko da bizim arabadaki hasarı ödemişti. 2 yıl sonra eve bir icra kağıdı gelmiş, karşı taraf faiziyle birlikte 12.000TL araç mahrumiyet bedeli istiyormuş. (Faizsiz 5000TL civarındaymış)

Biraz araştırdım, eğer karşı taraf tamir esnasında araç kiralarsa bu bedel sonradan talep ediliyormuş.
Kasko veya sigortanın bu parayı ödemediğini öğrendik.
Bu durumda bu parayı iki yıl sonra ödemek mantıklı mıdır yoksa itiraz mı etmeli bilemedim.
Siz ne dersiniz?

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ya uyuz oluyorum bu avukatlara arayıp sormadan icra yollamak nedir ya. Bunun hukuki dayanağı nedir? O tarihte istedin verilmedi mi? Şeytan avukat işidir bu muhakkak.

Motosikleti
1190 ADV
Kusur oranı tamamı sizde değilse, örnek veriyorum %75 sizde, %25 karşı tarafta ise, talep edilen ödemenin %75ini ödemek üzere itirazda bulunabilirsiniz. Bunun dışında neye itiraz edeceksiniz ki ?

Motosikleti
XV250 - FZ6
Herhalde bir fırsatçılık durumu var, 2 yıl geçtikten sonra gelmesi biraz acayip değil mi...
Hiç haberimiz olmadı...
Kusur oranı sanırım %100 bizde...

Motosikleti
1190 ADV
Herhalde bir fırsatçılık durumu var, 2 yıl geçtikten sonra gelmesi biraz acayip değil mi...
Hiç haberimiz olmadı...
Kusur oranı sanırım %100 bizde...

Neden fırsatçılık olsun ki ? Sizin hiçbir hatanız kusurunuz yokken biri gelse çarpsa size, aracınızı yaptırmak için uğraşırsınız, araçsız kalırsınız, tüm düzeniniz bozulur. Karşı taraf aracı yapılıncaya kadar araç kiralamış, bunu belgelemiş ve bir avukata vermiş takip etmesi için. Hakkı olan bir parayı hukiki bir şekilde sizden talep ediyor işte.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ama 2 yıl geçmiş. Neden o zamanlar istememiş olabilirler?
Zaman aşımı da 2 yılmış, tam zaman aşımına uğrayacakken olmuş gibi geldi.
Sanki bu avukatların arayıp şöyle bir kaza olmuş, dava açalım, parayı kırışırız demesine benzemiyor mu bu durum?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sanki bu avukatların arayıp şöyle bir kaza olmuş, dava açalım, parayı kırışırız demesine benzemiyor mu bu durum?

Tamamen işi ticarete dökmüş bir takım avukatların bit yavruluğu

Bana da baya ilginç geldi.

Normalde avukatlar hemen atlar böyle bir olayda.

İki yıl niye beklenmiş enteresan.

Araç sahibi mi bekledi? Beklediyse niye bekledi?

Avukat bekledi desen o niye bekledi en azından araç sahibi sıkıştırır.

Abi parayı alamadık deyip iki yıl bekledi araç sahibi unutsun diye desek o da art niyet olur.

Sen en iyisi bin lira fazla ver neden beklediniz diye sor. :mrgreen:

saçma kafa yormaya degmez.karsı taraf arac kiraladıysa ve senden para isteseydi,kiraladıktan 1 hafta sonra arar durumu izah eder isterdi.
2 yıl nedir arkadaş bkunu cıkarmıslar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yerinizde olsam ben de avukat tutardim.

En azindan arac mahrumiyetinin maliyetinin faturasini gormeden odeme yapmazdim. 2 yil sonra basvurdugu icin faizini odemek istemezdim. Bunlar yasal olmayabilir ama neyin yasal oldugunu avukat bilecektir.

Herifin basina geleni sonradan duyan avukat bir yakini ya da arkadasi boyle bir sey denemek istemis olabilir. Bir avukata danismaniz en akillica tercih.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar