Bu iş bowling oynamak, deniz kenarında şezlong kiralayıp sefa yapmak gibi bişey değilki. Senin can güvenliğin önemli olan.. Bende zengin bi insan değilim.. Ama imkanları zorlamak gerek bunun gibi şeyler için. Montumun taksitini hala ödüyorum mesela.. O bitsin pantolon yada dizlik alıcam bi şekilde. Ayda 3-4 paket daha az sigara içilerek yapılabilecek şeyler bunlar. (sigara sadece bi sembol, başka şeylerden para kısılarakta yapılabilir bu) Motosikleti alacak parayı bulmuşsun bir şekilde, bir şekilde benzinini de koyuyorsun demekki.. O zaman bir şekilde koruma ekipmanı içinde para bulabilirsin değil mi? Örneğin benim motosikletim seninkinden sıfır olarakta ikinci el olarakta çok daha ucuz bir motosiklet. Ki seninki 2011 model. 4.000 liraya yakın bir fiyatı var sıfırında. Mesela, daha ucuz bir motosiklet alıp, geriye kalan kısmıyla ekipmanını tamamlayabilirsin, kaliteli olanından hemde.. Yani bu iş para olmaması durumu değil bence, o meseleye para ayırmama durumu. Otoriteler, ustalar boşuna demiyor, 10 liranız varsa 8-9 liralık motosiklet alın, gerisini korumaya-eğitime harcayın diye. Bunu söyleyenlerde öyle 10-20bin km motor tecrübesi olanlar değil. 150-160bin km motora binmiş, hala binmeye devam eden insanlar. Ve bu insanların anıları arasında genellikle "şu korumam olmasa şimdi bunu yazamıyor olacaktım" şeklinde hikayeler mevcut.