ANTALYA

İzlenimlerim kadarıyla Türkiyede en fazla motosiklet kullanılan sehirlerden biri Antalya, ama Türkiyede motosiklet kullanırken minimum(çogunlukla hiç) güvenlik ekipmanı kullanılan sehirlerden biride Antalyaymış..

antalya ya lafmı atıyosun
sıcaklarda gelde kullan ekipman
az önce kask adeta kafama yapıştı

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

Bir tane daha buldum.:flower:
Kangurular,geri geri yürüyemezler.:bounce:

Korumalardan ne yazık ki taviz veriyorum ama kask ve eldivenden asla vermem.Bana kalırsa güneşten koruyor kask.Tatlı su motorcuları ve yazlıkçılar kask takmaz çünkü kendileri süper motosiklet sürücüsüdür.

Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

Bir tane daha buldum.:flower:
Kangurular,geri geri yürüyemezler.:bounce:

:cat::cat:

Antalyada yasayan bir Izmirli olarak tespit dogru gibi gozuksede beldeler disinda durum bu sekilde degil.Belde icinde cogu kisi sicagi bahane edip takmiyor.Ama benim gibi Alanya-Manavgat-Serik-Antalya-Kemer-Tekirova guzelgahini kullanan bir cok kisi koruma kullaniyor.

Ben montum ve kaskım olmazsa kendimi çıplak, güvensiz hissediyorum. Yola hakim olamıyorum. Sürekli geyik gibi tedirgin tedirgin sağı solu kolluyorum.. Bide gündüz montu giymezsem direk kollar yanıyo, Sonuç: amele yanığı dediğimiz olay. Ki zaten yol aldığım sürece sıcak problemi olmuyo. Ama ışıkta durduğumda felaketi yaşıyorum tabi.. Bi keresinde 99dan geri sayan bi ışıkta ölücem sanmıştım.
Lakin tespit doğrudur. Antalyada çook yalnız hissediyorum kendimi. İnsanlar alışmamış korumaya burda. sadece motorcular değil, çevredekilerde alışmadığı için garip geliyo. Hatta işgüzar amcalar abiler laf bile atıyo, "nooluyo len çok mu üşüdün?" falan diye.. Bir keresinde, bir ss'ci ışıkta yanıma yaklaşıp aşağılamaya çalışmıştı, dirseğine taktığı "polistenkorur" kaskıyla: "biz giyinmiyoz böyle, sen bu altındaki motordan mı korkuyon? heheheh" diye.. Burda böyle zihniyet.. daha ne diyim?

antalyada motosikletinde ayna kulalananları ayıpladıklarını az çok herkes biliyor sanırım, bu durumda kask mont yada güvenlik ne alaka demek gerekir...

bence anormal bişey yok abartıyosunuz bence
mobilet süren bile kask takıyo
aynasız motorda az serserilik yapanlar kullanmıyo

mesele kask takmak değilki. mesele kafayı koruyacak bir kask takmak. polisten korunmak için 20 tl ye kask satılıyor. elden yere düşünce de karpuz gibi yarılıyor..

parası olmayınca napsın adam
100tl veremiyoki
açıkçası bende kullanılmış kullanıyorum LS2 yoksa zor alabilirdim

Bu iş bowling oynamak, deniz kenarında şezlong kiralayıp sefa yapmak gibi bişey değilki. Senin can güvenliğin önemli olan.. Bende zengin bi insan değilim.. Ama imkanları zorlamak gerek bunun gibi şeyler için. Montumun taksitini hala ödüyorum mesela.. O bitsin pantolon yada dizlik alıcam bi şekilde. Ayda 3-4 paket daha az sigara içilerek yapılabilecek şeyler bunlar. (sigara sadece bi sembol, başka şeylerden para kısılarakta yapılabilir bu) Motosikleti alacak parayı bulmuşsun bir şekilde, bir şekilde benzinini de koyuyorsun demekki.. O zaman bir şekilde koruma ekipmanı içinde para bulabilirsin değil mi? Örneğin benim motosikletim seninkinden sıfır olarakta ikinci el olarakta çok daha ucuz bir motosiklet. Ki seninki 2011 model. 4.000 liraya yakın bir fiyatı var sıfırında. Mesela, daha ucuz bir motosiklet alıp, geriye kalan kısmıyla ekipmanını tamamlayabilirsin, kaliteli olanından hemde.. Yani bu iş para olmaması durumu değil bence, o meseleye para ayırmama durumu. Otoriteler, ustalar boşuna demiyor, 10 liranız varsa 8-9 liralık motosiklet alın, gerisini korumaya-eğitime harcayın diye. Bunu söyleyenlerde öyle 10-20bin km motor tecrübesi olanlar değil. 150-160bin km motora binmiş, hala binmeye devam eden insanlar. Ve bu insanların anıları arasında genellikle "şu korumam olmasa şimdi bunu yazamıyor olacaktım" şeklinde hikayeler mevcut.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Biz şırnaktayken motorize çatışırdık.O zaman da korumanın pek bir önemi yoktu

çok doğru olması gereken şeyler bunlar
ben ozaman 3000 e çinmalı motor alsaydım 1000 lirayada ekipman alsaydım olurdu ama bir yeri yaptık biryeri yarım yaptık der içimize sinmezdi
kask şart zaten iyi olması lazım kullanan bilir iyisini ve kötüsünü, ben denediğimden biliyorum
mont alsam diyorum 500tl gelde al

çok doğru olması gereken şeyler bunlar
ben ozaman 3000 e çinmalı motor alsaydım 1000 lirayada ekipman alsaydım olurdu ama bir yeri yaptık biryeri yarım yaptık der içimize sinmezdi
kask şart zaten iyi olması lazım kullanan bilir iyisini ve kötüsünü, ben denediğimden biliyorum
mont alsam diyorum 500tl gelde al

http://www.hudsonderi.com/?urun-183...URA-TEKSTiL-CEKET-motosiklet-motorsiklet.html
ben bundan kullanıyorum. 500 tl değil, ama düştüğümde beni koruyabilecek birşey. Bende indirimli fiyat üzerinden almıştım, taksitle. 8 taksitle alsan ayda 18 lira ödersin. Hiç olmamasındansa, "idare eden" birşey olması daima iyidir değil mi? 500 tl ye satılan mont kadar dayanıklı değildir belki, ama işini görür seninde. Gel gör ki motosikletlerimiz 160-170 km/saat hız yapan motorlar değil :) Ben 30-40 km hızla düşmüştüm yaklaşık 4-5 yıl önce. Antalyada, temmuz sıcağında asfaltta sürünmüştüm. O zaman ve akabindeki bir kaç hafta anladım korumanın önemini. Kolumda hala daha izini taşırım o günün. Ayağımdaki iz küçüktü geçti, ama bileğimin yerinden çıktığında yaşattığı acının tarifi yok gerçekten.. Sen hiç kaza yaptın mı, düştün mü bilmiyorum ama, insan bi kere yaşayınca o acıyı, değişiyo fikri.. Tabiki dilerim hiç birimiz hiç bir zaman yaşamayız, ama kaza ya bu, olabiliyor.

---------- Post added at 03:56 ---------- Previous post was at 03:53 ----------

Biz şırnaktayken motorize çatışırdık.O zaman da korumanın pek bir önemi yoktu
Konuyla tam olarak alakası nedir? Anlayamadım.

Bu iş bowling oynamak, deniz kenarında şezlong kiralayıp sefa yapmak gibi bişey değilki. Senin can güvenliğin önemli olan.. Bende zengin bi insan değilim.. Ama imkanları zorlamak gerek bunun gibi şeyler için. Montumun taksitini hala ödüyorum mesela.. O bitsin pantolon yada dizlik alıcam bi şekilde. Ayda 3-4 paket daha az sigara içilerek yapılabilecek şeyler bunlar. (sigara sadece bi sembol, başka şeylerden para kısılarakta yapılabilir bu) Motosikleti alacak parayı bulmuşsun bir şekilde, bir şekilde benzinini de koyuyorsun demekki.. O zaman bir şekilde koruma ekipmanı içinde para bulabilirsin değil mi? Örneğin benim motosikletim seninkinden sıfır olarakta ikinci el olarakta çok daha ucuz bir motosiklet. Ki seninki 2011 model. 4.000 liraya yakın bir fiyatı var sıfırında. Mesela, daha ucuz bir motosiklet alıp, geriye kalan kısmıyla ekipmanını tamamlayabilirsin, kaliteli olanından hemde.. Yani bu iş para olmaması durumu değil bence, o meseleye para ayırmama durumu. Otoriteler, ustalar boşuna demiyor, 10 liranız varsa 8-9 liralık motosiklet alın, gerisini korumaya-eğitime harcayın diye. Bunu söyleyenlerde öyle 10-20bin km motor tecrübesi olanlar değil. 150-160bin km motora binmiş, hala binmeye devam eden insanlar. Ve bu insanların anıları arasında genellikle "şu korumam olmasa şimdi bunu yazamıyor olacaktım" şeklinde hikayeler mevcut.

Duyarlıi bilinçli ve mantıklı bir motosikletçi olduğun için tebrik ediyorum ve sana katılıyorum.

Ben kask, mont, bellik, eldiven ve dizliğe toplam 400 lira verdim.Tamam çok kaliteli şeyler almadım ama sonuçta beni koruyorlar.Ayrıca motorla sadece düşerken tehlikede değiliz giderken de tehlikedeyiz.Çiğerlerini üşütenmi dersin, böbreklerini üşütenmi veya dizlerinde sorunlar oluşanlarmı...Ekipmanlar bizi hertürlü korur.

ßende Antalyada Yaşayan ßirisi Olarak Fikrimi Söyliyeyim Mont,Eldiven,Maske,Kask Bunların Hepsi Üzerimdeyken Motora Biniyorum İnsanlar Uzaylı Gibi Baksada Çok Tınlamıyorum Hatta Dün Akşam Bi Olay Oldu Anlatıyım Çalıştığım Yerde Elemanın ßirisi 2003 Kasa R1 Almış Daha 15 Gün Oluyor Alalı Havasından Geçilmiyor Ama Motora ßir ßinişi Var Görmeniz Lazım " ŞORT ATLET " R1 Biniyor :D Şakamasın Dedim Gerçekmiş...

vay antalya mı dedi birileri yalan değil mont pontolon var ancak yazın ş.merkezinde giymiyorum sadece kask takıyorum ş. dışına çıkarsam anca öğle giyerim montu sıcaklardan dolayı giymiyorum ş.içinde

Tatlı su motorcuları ve yazlıkçılar kask takmaz çünkü kendileri süper motosiklet sürücüsüdür.

evet ah bu kendine güven duygusu yokmu..:cat:

---------- Post added at 19:04 ---------- Previous post was at 19:00 ----------

Ben montum ve kaskım olmazsa kendimi çıplak, güvensiz hissediyorum. Yola hakim olamıyorum. Sürekli geyik gibi tedirgin tedirgin sağı solu kolluyorum.. Bide gündüz montu giymezsem direk kollar yanıyo, Sonuç: amele yanığı dediğimiz olay. Ki zaten yol aldığım sürece sıcak problemi olmuyo. Ama ışıkta durduğumda felaketi yaşıyorum tabi.. Bi keresinde 99dan geri sayan bi ışıkta ölücem sanmıştım.
Lakin tespit doğrudur. Antalyada çook yalnız hissediyorum kendimi. İnsanlar alışmamış korumaya burda. sadece motorcular değil, çevredekilerde alışmadığı için garip geliyo. Hatta işgüzar amcalar abiler laf bile atıyo, "nooluyo len çok mu üşüdün?" falan diye.. Bir keresinde, bir ss'ci ışıkta yanıma yaklaşıp aşağılamaya çalışmıştı, dirseğine taktığı "polistenkorur" kaskıyla: "biz giyinmiyoz böyle, sen bu altındaki motordan mı korkuyon? heheheh" diye.. Burda böyle zihniyet.. daha ne diyim?

Çok yaşamaz o SS ci :)

antalyada motosikletinde ayna kulalananları ayıpladıklarını az çok herkes biliyor sanırım, bu durumda kask mont yada güvenlik ne alaka demek gerekir...

ilk defa duydum cidden varmı böyle bişey :O

çok haklısınız ama bunu anlamayanda çok..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar