amerikada benzin eziyeti

su an amerikadayim. 2 gun once araba kiraladik arkadaslarla ve oncelik okyanusa gitmekle beraber bir gunde 900 km ustunde yol yaptim. benim kullanmami bilen bilir zaten oyle yavas gidemem. kullandigim araba 2700 cc v6 otomatik bi arabaydi. surekli gazlaya gazlaya gittim klima surekli acikti. 120-140 altina hic inmedim. yollarin mukemmel olmasina virajlara 150 ile girdiginde bile bir an bile tedirginlik hissetmemene (virajlar acili) hic girmeyecegim. kaldigim yerin onundeki sokagin bizim e-5 kadar olmasina da bisi demiycem. diyeceim tek sey 900 km ustunde yolu bu sekilde ve bu arabayla yaptim tum gun kullandigim benzin 70 dolarlikti. ayni seyi turkiyede yapmaya kalksak saglam bir serveti benzincide birakmak gerekirdi heralde. birde burdaki amerikalilarla konustugumda diolar ki bundan birkac yil once bush gelmeden once benzin simdinin 3te 1i kadardi ondan sonra cok zam geldi diolar. yani benim soyleyeceim hic bisi kalmadi.

ufak bi not burda benzin su an turkiyenin 4te biri. yorumu size birakiorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hemen amarikaya uçuyorum tutmayın beni..:cat:

adamlarda benzin bizimkinden ucuz ama son zamlardan sonra onlar bile çileden çıkmak üzere , demekki türkler kadar sabırlı bi millet yok sanırım :)

2700 cc v6 otomatik bi arabaydi.

Tr'de böyle bir arabayla 70 ytl lik benzin ile anca bakkala gidip gelebilirsin :p

Madem Türkiye nin 3 te 1 i neden eziyet olsun ki :silent:

cunku 3-4 yil once galonu 1 dolarin altindaymis simdi cok pahali gelio diolar. bi arkadasla konusuorum adamda 5000 cc motorlu ford pick up war cok benzin harcio cok pahali dio. :queen:adam 230 kg olmasa pataklayacaktim. bu arada en basitinden golf dahi 2500 cc den baslio. ama cidden cok uzuldum zavalli amerikalilara cok pahaliymis onlar icin. yakinda onlarda baslar ufak hacimli ufak araba kullanmaya :pr:

aslında amerikaya gidip depoyu fulleyip türkiyeye geri gelsek aynı olur benzin fiyatı:p

cunku 3-4 yil once galonu 1 dolarin altindaymis simdi cok pahali gelio diolar. ....

Yok o kadar da degil... 10 yil once 1 Dolardi galonu. Yani litresi 25 sentti.
Simdi yaklasik 5 Dolar. Dizel 5 i gecti. Tabii ki cok pahali.

highway_retail_gasoline_prices_highway_retail_gasoline_prices_3636_image001.gif

Bu arada,

Bahsettigin sekilde araba kullanmamani tavsiye ederim. Yakalanirsin muhakkak ve cezasi cok agirdir. Shirlerarasi yollarda 75~80 MPH i gecme sakin.

bilmiorum acikcasi onlarin yalancisiyim ama su anki fiyatlara bakarak bana yolculuga cikacaktim ama benzin cok pahali dediklerinde zavallilara acimamak elde degil. iste benim basligimin nedeni

Forumdan Uzaklaştırıldı
donald amca new york' ta benzinin litresi ne kadar şu an..:silent:

Simdi yaklasik 5 Dolar.. şimdiki fiyatı bu kadarmı??

Forumdan Uzaklaştırıldı
raşit abi bana yer ayırt ilk uçakla newyork a geliyorum..

1 galon = 4.20 usd..
1 galon 33 litreydi sanırsam..

belki eyalet yada sehirlere gore degisiodur acikcasi bilmiorum ama burdaki benzin fiyatlari 3.80-3.90 dolar/galon civarindan baslio

san antonio`dayim su an

Forumdan Uzaklaştırıldı
gez babam gez acun firarda gibisin bizim içinde gez bari gezdiğin yerlerin fotosunuda isteriz..:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar