amerika gerçegi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HALA ABD ABD DİYENLER BURAYA BİR GÖZ ATSALAR İYİ EDERLER

abd nin suçları:

· Sistematik olarak Kızılderili soykırımını başlatır,

· 1898 'de Meksika'yı işgal eder,

· Aynı yıl Küba'ya girer,

· 1921 'de Nikaragua'yı işgal eder.40 yıl boyunca terör havası estirtir,

· 1945'te Japonya2nın Hiroşime ve Nagazaki kentlerine atom bombası atar ve 250.000 kişiyi vahşice katleder ,

· 1950-53 yılları arasında yüzbinlerce koreliyi katleder,

· 1954'te binlerce Guatemala'lıyı katleder ,

· 1955'te Endonezya,Laos,Kampoçya'da çok sayıda CIA operasyonu düzenlenir,

· 1950-59 yılları arasında Küba'da 60.000 kişi ABD destkli Badista birliklerince katledilir ,

· 1961 'de domuzlar körfezi çıkarmasını örgütler ,

· 1965'te Endonezya'da 1.000.000 kişinin kaTLEDİLMESİNE SEBEP OLUR,

· Aynı yıl 10.000 kişi Dominikte ABD paraşütçülerince katledilir ,

· 1975'te Vietnam'dan kovulduğunda ardında milyonlarca ölü ve yaralı,yüzbinlerce sakat,onbinlerce tecavüz
olayı bırakır,

· 1970-752te Kamboçya ve Laos'ta 1.000.000 kişiyi katlederler,

· 1973'te şili'de CIA darbesi ile 30.000 kişi katledilir ,

· Arjantin'de 30.000 ilbirlikçileri ile 30.000 kişi katkedilir ,

· 1983'te Lübnan'da 14.000 deniz piyadesi binlerce kişiyi katleder ,aynı yıl 6. filo Lübnan'ı günlerce bombalar,

· Aynı yıl Grenada'yı işgal eder ve yüzlerce kişi katledilir ,

· 1986'ta Libya'yı bombalar ve bine yakın sivili katleder ,ülkeye ambargo uygular ,

· 1989'ta Panama'ya asker çıkartır ve 5.000 panama'lının ölümüne sebep olur,

· 1991 yılında Irak'a saldırır ve 100.000 'nin üzerinde Iraklının ölmesine sebep olur.

· Somali'yi işgale girişir,

· İran'a ambargo uygular,

· Nikaragua'yı karıştırır

· Sadece 1946-1975 yılları arasında 215 kez askeri güce başvurur.Aynı yıllarda insanlığı 19 kez nükleer silah
kullanmakla tehdit eder,
. Şu an Irak ve Afganistanda yüzlerce insan katlediliyor ve pervasızca "İran'a saldırıp dünya barışını(!) getirmekten bahsediyor. hala mı abd diyorsunuz?

Üniversitedeki ilk politika dersinde prof. Yeşim Arat "Her ülke aynı derecede kötüdür." demişti. Bu tarz yazılarda hep o sayın hocam aklıma gelir.

Bir amerikalı da benzer suçlamaları kolaylıkla bizim için yapabilir. Eğer Guatamala, Granda, Domuzlar Körfezi veya Laos'ta olanları "katliam" olarak niteliyorsanız Ermeni soykırımını da kabul ettiğinizi varsayarım.

ABD'ye hayran değilim, ama nalıncı keseri bile farklı yöne yontmakta kullanılabilir. Tarihi incelerken dikkatli olmak lazım, bugün başkasına karşı kullandığınız sav yarın size yönelik silah olur.

yakın tarihimizde abd nin yaptıkları insanlık için utanç tablosudur malesef dünyada bu ülkeye ve yardakçılarına dur diyebilecek güç henüz yok

Khutuck' Alıntı:
Üniversitedeki ilk politika dersinde prof. Yeşim Arat "Her ülke aynı derecede kötüdür." demişti. Bu tarz yazılarda hep o sayın hocam aklıma gelir.

Bir amerikalı da benzer suçlamaları kolaylıkla bizim için yapabilir. Eğer Guatamala, Granda, Domuzlar Körfezi veya Laos'ta olanları "katliam" olarak niteliyorsanız Ermeni soykırımını da kabul ettiğinizi varsayarım.

ABD'ye hayran değilim, ama nalıncı keseri bile farklı yöne yontmakta kullanılabilir. Tarihi incelerken dikkatli olmak lazım, bugün başkasına karşı kullandığınız sav yarın size yönelik silah olur.

sen ermenimisin ki onların avukatlıgını yapıyorsun? bu konu ile yakından bile alakalı degil. şavaşta herşey mubahtır. ancak amerikan emperyalizmi senin çevreni çoktan sarmış. yaşın kaç bilmiyorum ama hayat sana çok şey ögretir. masum insanlar ölüyor. neden.
ben sana söyleyeyim mi.
neden amerika dünyanın jandarmalıgını yapıyor. çıkarı olmadan neden kendi halkını askerini ateşe atsın ki. sana bir link daha vereyim de artık uykudan uyan. bu adamlar hepsi siyonisttir ve cıkarları için yapamayacagı şey yoktur.

işte sana 11 eylülde olan sahtekarlık. terörizmi bahane ederek kendi kendini vuran sonrada afganistana yerleşen daha sonra ırak ı işgal eden şimdide iran ı tehtid eden bu lar degilmi

http://www.orqun.com/q.asp?62439/777

-Burası siyaset forumu değil, öncelikle belirteyim.

-Saçma sapan komplo teorileriyle uğraşmıyorum, politikayı uçuk fikirler üzerinden değil tarihsel bağlamda gerçekler üzerinden takip ediyorum.

-Ermeni değilim, öz be öz Türk'üm, ama aklı başında bir Türk'üm. Ermenilerle ABD'nin tamamen ayrı varlıklar olduğunu farketmiyor olabilirsin, senin sorunun.

-orqun.com gibi propoganda blogları gösteren sitelerle benim aklımı çelemezsin, çünkü kardeşim okula iki saat geç gitse o blogları tutan adamların Levent'te patlattığı bombaya kurban gidebilirdi. Okulu kırıp Taksim'e gitmekten vazgeçmeseydim saldırdıkları gün İngiliz elçiliğinin önünden geçecektim. Doğrudan benim ve ailemin canına kasteden teröristleri mi destekleyeyim?

-ABD'nin jandarmalığına ben de karşıyım, ama Saddam'ın Halepçe'de halka kimyasal silahla saldırmasını da, Tahran'a gaz saldırısı düzenlemesini de unutmadım (not:İran'a da, Kerküklülere de, Saddam'a da bir gram sempatim yok).

Ayrıca unutma, akıl yaşta değil baştadır. 20 yaşındayım ama nice ellilikler, altmışlıklar gördüm ki dünyanın gerçeklerinden zerre kadar haberleri yok.

Sevgili modlar bu konuyu kilitlerlerse sevinirim.

kardeş ya sen neyi anlatmak istedigimi tam olarak anlayamadın. yada senin sorunun daha farklı birşey.
hiçkimse sözde ermeni soykırımı ile abd nin dünya üzerinde birçok insanın ölmesine neden olan çıkarcı ve emperyalist faaliyetlerini örtbas edemez. siyaset ile ilgilenmiyor olabilrsin. sana şunu belirteyim bende siyaseti sevmiyorum. ve bu güne kadar hiç oy kullanmadım. ne sagcı ne milliyetçi ne solcuyum. sadece ve sadece hümanistim.

terörü bizzat ailem ile birlikte yaşadık. aradan yıllar geçmesine ragmen hala o günü çok iyi hatırlıyorum. yaşamamız bile mucizeydi.
konuyu begenmediysen msj yazmazsın olur biter.
kimsenin aklını çelmek gibi bir düşünceye sahip degilim.
burada dikkat çekmek istedigim şey dünyadaki birçok insan bilerek veya bilmeyerek bu abd nin emperyalist sistemine katkıda bulunmakta. bazı şeyler varki alternatifi bile yok. mecburen kullanıyoruz. önemli olan bunları en aza indirmek ve paramızla aldıgımız ürünün dünyanın farklı bir yerinde bir masuma mermi olarak dönecegini anlatmak istedim.

herkesin düşüncesine saygım var. kimsenin düsüncelerini degiştirmek gibi bir niyetim yok. ben bir motorseverim seninle gereksizyere polemige girmiş bulundum.
eger modlar sırf seni sevindirmek adına bu topigi kilitlerse bende bu siteden üyeligimi silerim. burası elbette bir siyaset formu degil ama bu tür konulara duyarsız kalmak bilmiyorum nereye kadar devam eder.

Türk insanı olarak dünyaya at gözlügü ile bakmaya devam ettigimiz sürece kimbilir daha ne gibi felaketlere gebeyiz bunu düşünmek bile istemiyorum.

Evet ABD tyler in yazdıkları dışında ayak oyunlarıylada birçok insanın ocağınıda mahvetmiştir, ve egemenliği için perde arkasında bunlardan daha çok ayak oyunu yapar.

Konuyu biraz farklı yere çekicem ama dünya daha OSMANLI gibi devleti çok arar derim, hiç bir zaman sivile dokunmadı işgal ettiği şehirlere bile askerler silahsız girerdi asla zulum zorlama yapmazdı dikkat edin osamnlı otoritesi dünyadan kalktı ve dünya gerçekten çok kötü vahşet ve savaşlara kaldı.

Bu arada khutuck inan bana saddamda amerikanın adamıdır ve gerçek saddam şu anda amerikada çok kıyak biyerde tatil yapıyordur kesin, bu arada binladende amerikanın adamıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar