Aküüüü

Merhaba arkadaşlar başına gelen veya konuyu bilen birisi varsa lütfen akıl versin bana.2006 model Yamaha Xmax 250 kullanıcısıyım.Motorumun garantisi devam ediyor ama konnektör veya konjektör arızası yüzünden motor marşı basmıyor.Servise götürdüm ve parçayı sipariş verecekleri söylediler ellerinde yokmuş;olabilir elinde yoktur beklerim fakat bozuk parça aküyü çok şarj ettiği için akü sızıntı yapmış ve kullanılmaz duruma gelmiş.Şimdi bana söylenen yeni akü almam kullandığım akünün garantisi yok mu?bide garantideki bir motorun bozuk parçasının bozduğu aküyü ben niye alıcam anlamadım.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

akünün garanti içine girmesi lazım ben öyle biliyorum motorunda elektrik arızası oluşmuş ve bunun yüzünden akün bitmiş servisinin aküyüde değiştirmesi lazım..

Maalesef garantiye sokmuyorlar.

Bende aynı motoru kullanıyorum ve 14. ayında aküm öldü,ama firmanın
el kitabını dikkatli incelersen fren balatası,akü,kayış ve diğer sarf malzemeleri
maalesef garanti kapsamına girmiyor.
Üzerinden çıkan YUASA orjinal akünün bizdeki aynı boyutta olanının 9.5 amperliği de var,tabii tercih senin.Yaşadığım ildeki YUASA bayiine gidip,akülerinin garanti süresini sorduğumda 24 ay demesine rağmen neden değişmediklerini sorduğumda firma kabul ederse ancak değişebileceklerini söylediler bende ciddi bulmadığım bu davranış şekilnden dolayı onları tercih etmedim.
Ama bulursan şayet VARTA, HOPPECKE,MOTORCRAFT veya FIAMM da tercihen takabilirsin.Sadece meraktan tam bakımsız denen akümü açtığımda içinde damla su olmadığını gördüm ve jelli akü de olmadığına göre tabii ki
gözler kuruyup pul pul dökülmüş yani ölmüştü.
Fakat burada ayıp olan şey bence YAMAHA firmasının bu markayı ciddi bir ürün olarak görmesi ve onu tercih etmesine rağmen Türkiye bacağının bu konuda vurdumduymaz davranıp,maillerime cevap bile vermeye tenezzül etmemesidir.

Ben de benzer bir akü sorununu honda' da yaşamıştım, servis ile alakalı bir durum, garantiye girmediği halde hemen değiştirdiler. elektrik sorununu çözsünler sen de Kuru ve Bakımsız Tip Akü al:cat:
Geçmiş olsun. Kazasız belasız sürüşler:cat:

Her fırsatta yerden yere vurulan Kanuni bile benim akümü sorgusuz sualsiz değiştirdi. Garanti kapsamını bilemem ama bence sırf müşteri memnuniyeti açısından Yamaha aküyü değiştirir. Neticede kullanıcı hatası yok anlatılan durumda.

Biraz muallakta bi durum galiba bu akü meselesi ben birde beldeyama'ya bir mail atayım.Bana 100 ytl kaçacak gibi duruyor ama hadi hayırlısı.Teşekkür ederim herkese cevap yazdığı için.:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yuasa aküyü bende kullanıyorum memnunum tabi tercih senin istediğini al bu arada fiyatı 80 ytl.

GKN

aküler 6 ay garantili oluyo
ama konjektörün fazla şarjından dolayı bozulduysa garantiden deişmek zorundalar
garantiden olmaz die bişey yok herşey olur
tamamen servisin insiyatifi ile ilgili
sonuçta ithalatçı yada fabrikaya servis gönderiyo parçayı bozuldu bakın test edin diye:wiinkk:

Motosiklet ithal eden firmalar,ithal ettikleri markanın parçalarına garanti uyguluyor ama sonuçta belli bir akü firmasından anlaşma doğrultusunda akü ithal etmediklerinden,aküler garanti dışında kalıyor. :bounce:

Ya aynı sorun bende de var..
Bir Allah'ın kulu bana da yardım etsin..
Konjektörü beklemelimiyim? Yoksa yeni akü mü alayım?

Mersin İl Temsilcisi
hay ben o akilerin var yaaa.... ne çektim bu akülerden, hala da çekiyorum. ama bulacam bi çaresini, kışın paratöner kullanmayı düşünyorum da, ya sigortalar atarsa!!! :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar