Akü

Motosikleti
Honda CBF 250
Kademeli voltaj arttırarak sarj eden, max sarj voltajina geldiginde şarjı kesen cihazlardan alin.

Yok be hocam uğraşmam o kadar, ben elimdeki sarj aletini değerlendirebilir miyim onu merak ettim. ya motorla gezicem, yada arabama çakmak yuvasından bağlıycam.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
CİHAZ ŞU TIKLAYIN. 12V 1A yazıyor üstünde . ama cihazı ölçtüğümde 11.8v gerilim var... 12v aküyü nasıl şarj edecek anlamadım.. acaba cihazda bi hata mı var ?

o adaptörla şarj edemezsiniz, adaptör voltajının 13.5-14.5 arasında olması lazım, orada ölçtüğünüz 11.8 V değer doğru çıkış voltajı, o voltajla anxak akünün %25 ini doldurabilirsiniz, belki marş basacak kadar işinizi görür denemek lazım.

Motosikleti
Honda CBF 250
o adaptörla şarj edemezsiniz, adaptör voltajının 13.5-14.5 arasında olması lazım, orada ölçtüğünüz 11.8 V değer doğru çıkış voltajı, o voltajla anxak akünün %25 ini doldurabilirsiniz, belki marş basacak kadar işinizi görür denemek lazım.

Okuduğum yazılarda sizin söylediğiniz gibi, optimum gerilimin pil voltajının 1.2 katı olmalı deniyor. yani 12x1.2 = 14.4V optimum şarj için gerekli gerilim. Bu otomobilim çalışırken çakmak yuvasından okuduğum gerilim zaten. Uzun yola çıkacağım bir gün çakmak yuvasından otomobilime bağlamayı planlıyorum. 1 gün içinde 7-8 saat araba sürüyor olacağım, o kadar şarj ile kendini toparlar sanıyorum. bir aksilik olursa müdahale edip atarım aküyü yolda :)

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bugün motorla kadıköy taraflarına gidecektim bir baktım kontağı çevirmeme rağmen elektrik ya hiç gelmiyor ya da geç geliyordu marş a bastığımda veya kornaya bastığımda elektiği kesiyor. Çıkardım aküyü (yuasa 12 v 10 a) geçen sene aldığım lazım olur diye kenarda tuttuğum bosch c7 akü şarj cihazına bağladım. Şu anda halen şarja bağlı takalı 1 saat oluyor 9 saat sonra şarjdan çıkarıp yarın sabah motora takıp deneyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar