Acil yardım edin lütfen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öncelikle Selamun Aleyküm abilerim kardeşlerim ben motor alıcam ve ilk motorum olacak bu ve çok kararsız kaldım Mondial Masti X 100 mi yoksa Küba Çita 100R Gold mu acil yardım edin bazıları Çita al rahat et diyo bazıları parça sıkıntın olur diyo çok kararsız kaldım lütfen yardım edin.

Son düzenleme:
Ilk motorunuzu kazasız belasız iyi günlerde doya doya kullanmak için EHLIYET'iniz varmı ?

Mersin İl Temsilcisi
:(((((((((((
Ailemizin haberi var mı?
Yaş kaç?
Tecrübeniz var mı?
Ekipman var mı?
Vicdan ve yasalar diye muhakemeler var, bilginiz var mı?

Evet var
Yaş 15.5
Tecrübem az çok var
Motor aldığımda ekimpanlarıda alıcam
Bilgim yok ondan

O zaman hemen almayacaksınız ve ehliyeti alırken geçen sürede iyi bir araştırma yapacağınızı zannediyorum. Dogrusu da bu olur zaten :) Yasiniz da gelene kadar yeterli sureniz olacaktir ;)

Kuba nin cg modellerinde parça sıkıntısı yasamazsiniz bende kuba filinta200 modeli var 1500 km hiçbir problem yaşamadım bu problemsizligi düzgün bir rodaj dönemi ve sürekli bakim unsurlarina da baglamak yerinde olacaktir. Şu an için bir tavsiyede bulunmam yanlış olur. Öncelikle forum daki konuları ve içeriklerini gözden geçirin yani o noktadan başlayın. Kafanızda birşeylerin daha güzel şekillendiğini görecek ve kendi kararınızı kimseye sormadan verecek hale gelmeniz yardımcı olacaktir. Bu sormayacaginiz anlamına gelmesin tabiki. Ben de yeni kullaniciyim, ehliyetim yeni ancak, bu forum sayesinde inaniniz ki servis calisanlarina yaptiklari isi ogrettigim dahi olmustur. Ukalalik saymayiniz ama sakasi yok, ne biliyorsam buradaki ustadlara, yol ve motor asiklarina borçluyum.

Araştırmaya başlamak için size yolunuzu göstermek istedim, naçizane tavsiyemdir. Sağlıcakla kaliniz.

Son düzenleme:
Güzel kardeşim çok acelecisin. Hızlı koşan atın b*ku seyrek düşermiş. Biraz daha ağırdan al istersen.

Abi 1 senedir istiyorum şimdide babamın gönlü olmuşken alıyım diyorum azdaha büyüyünce honda cbr 125r istiyorum :)

Mersin İl Temsilcisi
15.5 yaş..
Pardon, kucuksunuz sanmıştım. Madem ki olgun bir kişisiniz, o vakit anlatacaklarım anlayışla karşılaştınız.
Yasal olarak, noterden satış yaptiramazsiniz.
Motor kinin ustune ise, ehliyetsiz yakalanınca motorun yasal sahibi ve surucusune 1000tl ayrı ayrı ceza yazılıyor.
Ayrıca farklı bir kural ihlali falanla beraberse bu ceza kutlanıyor.
Yani en ufak bir çevirme kontrolde dahi, 2000tl ceza yersiniz.
Ayrıca, herhangi bir kaza durumunda haklı bile olsanız ne sigorta ne de karşı tarafta size odeme yapmayacaktır, alkol ve ehliyetsizlik temel hak mahrumiyeti oluşturur.
Her halükarda zarariniza olacaktır.
Ben de sizin gibi sabirsizdim, çok istiyordum, sorunlar atlattım.
Sizin de bu tür sorunları yaşamanızı istemem şahsen.
Bakın, vakit ayırıp yazıyorum, eminim ailenizi de üzmek istemezsiniz.
Gelin, şimdilik bir elektrikli bisiklet alın ya da motosiklet olayını biraz erteleyin.
Zaten kış geldi, yaza kadar ehliyeti araştırın en azından..
Olgunluğunuza güvenerek yazdım, kusura bakmayın olmaz mı?
Ne dersiniz?

Son düzenleme:
Abi babamın gönlü varken almak istiyorum alıp yatsın motor onada razıyım ama gönlü varken almam lazım :)

Ben uzun zamandır bekliyorum ve kısmet olursa eğer seneye alacağım. Bende çok isterdim ama şöyle düşün alıp evde yatacağına inanmıyoruz ikimizde sen biraz daha yat gerçekten istiyorsan 1 sene bile değil bekle 16 ol ehliyetini al

M,A1 Alabilirsin.

Onu bidaha düşünürüm ama ben motor tavsiyesi istemiştim kendi bildğinizdende 1-2 motor tavsiye edermisiniz

benim asya as var bırcok cg surdum ama cita hepsınden cıgerlı geldı cita gercekten ıyı motor dıger cglere degısmem al cıta 100 cc bıraz bın zaten daha guclusunu ıstıyceksın bır zaman sonra o yuzden 100 cc al sonra 200 cc pıston taktırırsın guclenır motor ama sen sen ol ehlıyetsız bınme yakalanmak hadı neysede kazaya karısırsan oyle hem katıl sayılırsın hemde buyuyunce ehlyet almanda sorun cıkar bunları goz onunde bulundır

file:///C:/Users/Win7/Desktop/14466340_192704774496571_1764654346_o.jpg
file:///C:/Users/Win7/Desktop/13912413_1729518293979319_305696614350494764_n.jpg
Motorlar bunlar

Moderatör
 MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:   Yardim, acil yardim vb. konu basliklarina izin verilmez. Lutfen kisa ve öz olarak konunun icerigini belirleyen bir baslik ile tekrar deneyiniz.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar