Abs'nin abcsi

Motosikleti
Hero Dash125
Merhabalar. Yeni başlayan olarak bütün bilgisizliğimle tekrar karşınızdayım🤣🤣🤣

Her yerde bir abs tartışmasıdır gidiyor. Tamam kabaca anladım ki abs düşmeden motoru durdurmamızı sağlıyor. Gayet önemli. Acemilere şart. Peki bu acemiler şimdi merak ediyor. Japondaki abs ile çinlideki abs bir mi? 😜 Mesela motor seçimi için bir çinli model içeriği izlerken baktım motorun abssi bozukmuş. Sonra, son günlerde absli kurye motoru şeklinde reklam fırtınası kopan çinli bir modelin yorumunda da "abs bozuluyor" şeklinde ifade vardı.

Aldık absli motoru çegzel. Böyle teknolojik sistemlerin bir bakımı, rutin bir kontrolü yok mu? Motor namına bir şeyler öğrenmeye çalışırken ben bunlara rastlayamıyorum. Aydınlatırsanız harika olur. Sevgiler, saygılar, selamlar...

İki üç yılda bir fren hidrolik yağını değişmek dışında Abs ye yapılabilecek herhangi bir periyodik bakım yok..hidrolik yağını Abs olmasada değişmek gerekiyor

Motosikleti
Hero Dash125
İki üç yılda bir fren hidrolik yağını değişmek dışında Abs ye yapılabilecek herhangi bir periyodik bakım yok..hidrolik yağını Abs olmasada değişmek gerekiyor
Teşekkürler😊En azından çalışıp çalışmadığı sehpa üzerinde kontrol edilebiliyordur herhalde öyle değil mi? Bilhassa biz acemiler en azından belli bir yere kadar bunu kontrol edebilmeli ya da ettirebilmeliyiz sanki...

Teşekkürler😊En azından çalışıp çalışmadığı sehpa üzerinde kontrol edilebiliyordur herhalde öyle değil mi? Bilhassa biz acemiler en azından belli bir yere kadar bunu kontrol edebilmeli ya da ettirebilmeliyiz sanki...
Çalışmazsa yani devre dışı kaldıysa ekranda ikaz ışığı yanar ama fren tutmayacak anlamına gelmez..

Motosikleti
Hero Dash125
Olay da o zaten. Abs frenin tutması için değil aslında tutmaması için var. Zamanın bilmemkaçında kaçı kadar freni bırakarak kilitlenmeyi önleyecek. Işıktan ziyade bunu fiili olarak kontrol etmek lazım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ayyyyyyyyy ne bu ya abs abs.

ya şu forumda ne zaman goldwing vs bmw1600 veya r1 vs dukati panigale tartılacaz.

sacma sapan motorlar sacma sapan konular.
bıktım yaaas.

şu an 3 bira içtim diye sert cıkıyorum belki ama harbi sıktı vallahiiii

ahhhh eski forumu cok ozledım

Motosikleti
Hero Dash125
ayyyyyyyyy ne bu ya abs abs.

ya şu forumda ne zaman goldwing vs bmw1600 veya r1 vs dukati panigale tartılacaz.

sacma sapan motorlar sacma sapan konular.
bıktım yaaas.

şu an 3 bira içtim diye sert cıkıyorum belki ama harbi sıktı vallahiiii

ahhhh eski forumu cok ozledım
Acemiden master derece tartışma beklemek de ne bileyim... Kaldı ki oralara gelsem de goldwing ve türevlerini tartışmam. Oturur tofaş şahin tartışırım daha iyi🤣🤣🤣
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Acemiden master derece tartışma beklemek de ne bileyim... Kaldı ki oralara gelsem de goldwing ve türevlerini tartışmam. Oturur tofaş şahin tartışırım daha iyi🤣🤣🤣
Ayrıca şunu da eklemeliyim ki zırnık bilgi vermeden bilgeliğin havasını atanlardan sıkıldı insanlar. Göze çarpan muhalif yorumlar hep bir tüketicilik kokuyor. Üretmek yok, yol açmak yok, sormak yok. Bundandır ki minicik bildiğini paylaşanlar ve sık sık soranlar ortamı daha kaliteli hale getiriyor. 😇

Son düzenleme:
Olay da o zaten. Abs frenin tutması için değil aslında tutmaması için var. Zamanın bilmemkaçında kaçı kadar freni bırakarak kilitlenmeyi önleyecek. Işıktan ziyade bunu fiili olarak kontrol etmek lazım.
Abs hakkında bilgin yokmuş gibi konu açtın ama şimdi bilgi veriyorsun 😊 yazdıklarına bakınca bildiklerininde yanlış olduğu anlaşılıyor , abs frenin tutmaması için icad edilmedi , tekerleğin dönmesine müsade edecek kadar frenleme için var , bunu yaparkende zamanla , saliseyle vs belirlenmiş bir periyotta çalışmaz , tekerleğin dönüşünü ölçer fren basıncını azaltır yükseltir yani manetle uyguladığınız basınç en optimum seviyede tutulur , fiili olarakda kontrol etmene gerek yok , ikaz yoksa devreye girer ha ben nasıl çalışıyor arada sırada tecrübe etmek istiyorum dersen o başka birşey deneyebilirsin , yinede fizik kanunlarını abs ile sonuna kadar zorlayabileceğinide düşünme 🤣

Motosikleti
Hero Dash125
Abs hakkında bilgin yokmuş gibi konu açtın ama şimdi bilgi veriyorsun 😊 yazdıklarına bakınca bildiklerininde yanlış olduğu anlaşılıyor , abs frenin tutmaması için icad edilmedi , tekerleğin dönmesine müsade edecek kadar frenleme için var , bunu yaparkende zamanla , saliseyle vs belirlenmiş bir periyotta çalışmaz , tekerleğin dönüşünü ölçer fren basıncını azaltır yükseltir yani manetle uyguladığınız basınç en optimum seviyede tutulur , fiili olarakda kontrol etmene gerek yok , ikaz yoksa devreye girer ha ben nasıl çalışıyor arada sırada tecrübe etmek istiyorum dersen o başka birşey deneyebilirsin , yinede fizik kanunlarını abs ile sonuna kadar zorlayabileceğinide düşünme 🤣
Yine kelime seçerek okuyorsun. Aynı şeyden basit dille bahsettim çünkü giriş seviyeyim. Jargona hakim değilim. Parçadan kafana göre bütün çıkartarak, adıma fikir türeterek fizik kurallarının canına okuyorsun. Ezbere gitmeyiniz. Farklı anlatımlara açık olunuz. Bu arada bilgi vermiyorum bendeki bilgiyi teyide açıyorum. Abi hadi lütfen😊

Yine kelime seçerek okuyorsun. Aynı şeyden basit dille bahsettim çünkü giriş seviyeyim. Jargona hakim değilim. Parçadan kafana göre bütün çıkartarak, adıma fikir türeterek fizik kurallarının canına okuyorsun. Ezbere gitmeyiniz. Farklı anlatımlara açık olunuz. Bu arada bilgi vermiyorum bendeki bilgiyi teyide açıyorum. Abi hadi lütfen😊
Sendeki bilgi yanlış işte anlatmaya çalıştım , farklı anlatım diye birşey teknik konularda olamaz , tepeden bakıp manzara tarif etmiyoruz 🙂

Motosikleti
Hero Dash125
Sendeki bilgi yanlış işte anlatmaya çalıştım , farklı anlatım diye birşey teknik konularda olamaz , tepeden bakıp manzara tarif etmiyoruz 🙂
Abi abs dedik fizikten girdin manzaradan çıktın. Şu kalıpçılığı bir kenara bırak analitik ol biraz. Muhattap olduğum insanların saygınlığını yitirmesi beni de zarara sokuyor. Azıcık oku, öğrenmek isteyen insanı bozma huyunun da ilerisine gitmeye çalış biraz. Faydasını elbet görürsün.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tamam arkadaşlar verdiğim rahatsızlıktan dolayı üzgünüm. Soru sorana saldıran insanlar göreceğime cahil cahil otururum daha iyi. Şimdiye kadar cevap veren, vakit ayıran herkese teşekkür ederim, ne polemiğe girecek vaktüm var, ne de egoları okşayasım. Haydi eyvallah.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Adam mantıklı bir soru sormuş, niye böyle saldırmışsınız anlamadım. ABS'nin iyisi kötüsü olur mu demiş.

Şahsen çinlilerdeki abslere hiç güvenmiyorum, ucuz malzeme ucuz yazılım = hatalı çalışma ihtimali.

Şakamısınız birader adam soru sormuş bizde cevap verdik , yanlış bildiğini söyledik , cevap mı hoşunuza gitmedi ? konuyu neden kişiselleştiriyorsunuz , burda yuzyuze tanıştığım arkadaşlara da hatalısın dedik eleştirdik onlarda beni eleştirdi , kimseye benim hatamı söylediği için sen saldırıyorsun demedik , tanımadığım adama niye saldırayım , yeni nesil ne kadar çabuk inciniyor yahu 😅

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Çinli abs li sadece mondial rx3 evo kullandım. Frenlerinden gayet memnundum.

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Arkadaşın açtığı abs konusu rahatsız etmis milleti. Multinet bozdurmaya calısıyordu rahatsız olanlar baska konularda. Forum türkiyenin küçük ölçekli yansıması resmen.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşın açtığı abs konusu rahatsız etmis milleti. Multinet bozdurmaya calısıyordu rahatsız olanlar baska konularda. Forum türkiyenin küçük ölçekli yansıması resmen.

yazıklar olsun nikkfurie ye...bu kadar sert cıkılmaz ya..olmaz.

yazık, çok yazık

multinet değil, metropol kart ya. Ulen bayram yardımını da metropol e yatırdılar. çıldıracağım.

13.000 tl lik metropol u 11.000 e veriyorum son fiyat.

beni bilen bilir guvenilir biriyim, referanslarım var burda.

5 dk da para kartınızda, mesajlarınızı bekliyorum dostlar.

Motosikleti
Hero Dash125
Şakamısınız birader adam soru sormuş bizde cevap verdik , yanlış bildiğini söyledik , cevap mı hoşunuza gitmedi ? konuyu neden kişiselleştiriyorsunuz , burda yuzyuze tanıştığım arkadaşlara da hatalısın dedik eleştirdik onlarda beni eleştirdi , kimseye benim hatamı söylediği için sen saldırıyorsun demedik , tanımadığım adama niye saldırayım , yeni nesil ne kadar çabuk inciniyor yahu 😅
İkidir verdiğin cevapların açtığım konuyla yakından uzaktan ilişkisi yok. Sende maksat vakit geçirmek. Abs, panik frendeki kilitlemeyi önlemek için var. Şu manayı yazdıklarımdan çıkartamayan biri her yazdığımın etrafında dolaştıkça ben makul şeyler yazamayacağım.

Sayfadaki muhteremler, yine cevaplar için sağolun. Dayanamadım baktım, daha girmem ama öğrendiklerimin tadı damağımda kaldı sağolunuz. Benim buradaki ayar bozuldu, klavye delikanlısı gibi bir algı bırakmak istemem. İyisiyle de kötüsüyle de dışarıda karşılaşırsak tavrımızdan birbirimizi tanırız zaten, yüz yüzeyken konuşuruz. Allaha emanet. Bu seger kesin gittim☺

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar