- Konu Yazar
Yaklaşık 2000-3000km bir vitesli 150 CC motor deneyimim var.
Yakında bir VN 800 almayı planlıyorum, fakat ehliyetim yeni ve yaşım 21 "A" lisans almam için 24 yaşını beklemem gerekiyor.
VN 800 "40"KW bir güce sahip "A2" ehliyet kanunlarına göre "35"KW'ın üstünde kullanım için "A" sınıfı ehliyet gerekmekte.
Ben bu motora herhangi bir şekilde "5" KW bir düşüş yaptırabilir miyim ?
Malum yabancı forumlarda okuduğuma göre Avrupa da, "İRON883" "XV950" "VN900" gibi makineleri yetkili bir bayiden "KW" limitleyici gibi bir işlem yaparak kullanımı serbestmiş, bizim ülkemizde bu nasıl işliyor?
Eğer ki ben bu motoru alırsam ne gibi yaptırımlara uğrarım ?
Bu konuda memurlar müsamaha gösteriyorlar mı ?
Sonuçta öyle büyük bir "KW" farkı bulunmamakta, böyle bir işe kalkışmalı mıyım ?
Hepinize cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar dilerim.
Yakında bir VN 800 almayı planlıyorum, fakat ehliyetim yeni ve yaşım 21 "A" lisans almam için 24 yaşını beklemem gerekiyor.
VN 800 "40"KW bir güce sahip "A2" ehliyet kanunlarına göre "35"KW'ın üstünde kullanım için "A" sınıfı ehliyet gerekmekte.
Ben bu motora herhangi bir şekilde "5" KW bir düşüş yaptırabilir miyim ?
Malum yabancı forumlarda okuduğuma göre Avrupa da, "İRON883" "XV950" "VN900" gibi makineleri yetkili bir bayiden "KW" limitleyici gibi bir işlem yaparak kullanımı serbestmiş, bizim ülkemizde bu nasıl işliyor?
Eğer ki ben bu motoru alırsam ne gibi yaptırımlara uğrarım ?
Bu konuda memurlar müsamaha gösteriyorlar mı ?
Sonuçta öyle büyük bir "KW" farkı bulunmamakta, böyle bir işe kalkışmalı mıyım ?
Hepinize cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar dilerim.