Ehliyet almak hem devletin hemde kursların bir soygun kapısı olmuş durumda malesef. 2013 de aldığım ehliyet 300 lirayken buna 3 yılda %100 zam yapmanın mantığı nedir ? Ha diyeceksinizki, önceleri stajyer ehliyet yoktu, şimdi avrupa standartlarına uymak zorundalar vs. Aşağıdan yukarıdan alakası yok. Hiçbir sürücü kursu doğru düzgün direksiyon eğitimi vermez, verenler ise nadirdir. ALLAHtan ben B sınıfı ehliyetimi çok iyi bir yerden almıştım, toplamda 10 saat kadar araba kullanmıştım, a2 i ise kullanmayı bildiğim için gitmemiştim.Şimdi gelelim bu iş nasıl düzelir konusunun mantığına. Eğerki bir topluluk kendisine dayatılan herşeyi görmezden geliyorsa, bu topluluk her yanlış uygulamaya göz yumar, göz yummak istemeyenleri ise hakir görür. Toplu halde tepki vermek gerekir, protesto edilir ve bu konuda diretilirse amaca ulaşabilirsiniz. Türkiye'de malesef vatandaşlar soyulacak kaz gibi görülmekte, bunun düzelmesinin tek yolu ise halkın bilinç düzeyinin artmasıdır. Malesef kısa zamanda olacak bir iş değildir.