95 mi yoksa 97 mi

merhaba arkadaşlar biliyoruz ki motosikletler 95 oktan kurşunsuz kullanıyor fakat bazı yamaha ybr kullanıcıları 97 oktanı tercih ediyor ve bazı motosiklet sahipleri 125 - 250cc bir motora 97 oktan kurşunsuz benzin kullanıyor. 97 oktan kurşunsuz benzin katıldığı zaman motorda oluşacak arızalar nelerdir veya motora ne gibi bir performans sağlar. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım varsa bana da fikir verirse çok sevinirim. (özellikle YBR kullanıcı arkadaşlar)

GKN

95 oktan ın üstü benzin kullanman boşadır kardeşim
cebine yazık..

97 oktan benzinin yanıcılık oranı daha azdır. Performansta düşüş yaşarsın :)
Şimdi size saçma gibi gelicek ama bu böyle oktan oranı yükseldikçe yanma oranı düşüyor..
Yani 95 oktan benzin 97 oktandan daha yanıcı :)
95 kullan arkadaşım fark yok arada

bir depo 97 oktan kullandım verim alamadım motor gaz yemedi.sorduğum kişiler cevaben motorların genellikle 95 oktana göre üretildiğini 97 oktan benzini tam yakamadığını söylediler

daha teknik bilgisi olan arkadaşlar daha çok yardımcı olurlar

97 oktan benzinin yanıcılık oranı daha azdır. Performansta düşüş yaşarsın :)
Şimdi size saçma gibi gelicek ama bu böyle oktan oranı yükseldikçe yanma oranı düşüyor..
Yani 95 oktan benzin 97 oktandan daha yanıcı :)
95 kullan arkadaşım fark yok arada

extrema seninle ilk defa bi konuda anlaştık bak :)

arkadaşım extremanında deediği gibi benzinli motorlarda karışımın geç tutuşması istenir. bununda sebebi detanasyonu engellemektir... eğer senin motorunun kataloğunda 95 oktan yazıyosa en ideali odur... heleki kış aylarında 95 dahada avantajlıdır benden sana tavsiye...

basitçe, yüksek oktan yüksek sıkıştırma oranlı motorlarda verimlidir, cebine yazık, hiç kasma

buji kesersin deyince önceden bujileri yakardık :)
Hazır tüp yanarken dükkanda bide patates kızartırdık :)
Onlar aklıma geldi ne alakaysa :cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
95 abısı her zaman :):):)

benzinde oktan meselesiayrı bir topicte vardı zaten ama işin aslı tamamıyla motorun kompresyonuyla ilgilidir kompresyon oranı arttıkça daha yuksek oktan benzn gerekir nedeni ise yuksek kompresyonlu makinelerde duşuk oktan benzin fazla sıkışacağı için on ateşleme yapar ve krank geri donmeye zorlnır haliylede vuruntuya sebeb olur duşuk kompresyonlu makinalarda ise yuksek oktan benzin kullandığınızda gerektiği kadar basınç oluşmayacağından dolayı benzin uhar haline gelmez ve patlamaz tutuşma tarzı bir ateşleme olur ve tabirim dogru ise çiğ benzin egzostan atılır bir dier etkende ne kadar goz ardı edilsede silindirin içindeki hava benzin karışımındaki benzin gaz haline geçerken silindirdeki ısıyı emer (akışkan ve gazlar prensibi) gaz halini almayan benzin bu olyda etkili olamayıncada ısı artar sonuçta benzinin yuksek oktanlı olması sadece cebinize zarar değil motorada zararlı olur ama bir ss ye duşuk oktanlı benzin kullamakta akıl karı değildir .saygılar.

buji kesersin deyince önceden bujileri yakardık :)
Hazır tüp yanarken dükkanda bide patates kızartırdık :)
Onlar aklıma geldi ne alakaysa :cherry:

la adaş sen beni güldürdün allahta seniş güldürsün. :) aks kestiğini gördüm şaft kestiğini gördüm krank kestiğini gördümde bujiyi ilk defa görüyorum he...

evet arkadasım katologda ne yazıyorsa o :D ayrıca 125cc icin 97 oktan zararlıdır. ya tabi öle hemen arıza falan cıkarmaz ama ömrünü kısaltır

95 Oktan öneriliyor bütün motosiklet üreticileri tarafından vardır bir bildikleri.

ya ben de bişi soracam ben 95 kullanıyorum ama benım motor bu aralara baya teklemeye başladı ne den acaba

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar