mesela hocamGözünüze kestirdiğiniz bütün Çinli 50cc modelleri hemen hemen aynılar sadece görünüşleri farklı.
evet maalesefehliyet sebebiyle mi 50cc? yoksa tavsiye edilebilecek bir hacim değil
Arora, Kuba, Rks...mesela hocam
aynen onlara bakıyorum da tam anlamadım muhabbetini bir tane şey görmüştüm mondial uag 50 150 cc çıkışlı biraz bilgi verebilir misin?Gerçekten iş görecek bir şey istiyorsan "Ruhsatta 50cc fabrika çıkışlı XXXcc" den başka seçeneğin yok gibi, 50cc ile yokuş çıkarken hayata küsersin, hele arkanda biri varsa yokuşta iner birlikte motoru istersiniz
Şaka şaka o kadar da güçsüz değiller ancak tamamen düz site veya sanayi/fabrika içi gibi yerler dışında mantıklı da değiller.
Motoru satarken 50cc satıyorlar ancak bayi size "Hacim Yükseltme Kiti" satıyor veya hediye ediyor. Ruhsata işletmeyi de tamamen sizin sorumluluğunuza bırakıyorlar. Ruhsata işlettiğiniz sürece yasal bir işlem aslında.aynen onlara bakıyorum da tam anlamadım muhabbetini bir tane şey görmüştüm mondial uag 50 150 cc çıkışlı biraz bilgi verebilir misin?
hocam bunu aldık yüksellttik diyelim ruhsata işletince sigorta falan yaptırmak gerekiyor mu 125cc üzeri olduğu içinMotoru satarken 50cc satıyorlar ancak bayi size "Hacim Yükseltme Kiti" satıyor veya hediye ediyor. Ruhsata işletmeyi de tamamen sizin sorumluluğunuza bırakıyorlar. Ruhsata işlettiğiniz sürece yasal bir işlem aslında.
Başlangıç olarak daha önce kullandığım için bu kafada Yuki Gusto öneririm, biliyorum bir scooter değil bir cub ancak kullanması onlar kadar kolay. Sitedeki yeni kasa değil de bir önceki kasadan bahsediyorum. Ön disk fren ve motosikletin evdeki aletlerle tamir edilebilecek kadar basit bir yapısı var, parçaları o kadar ucuz ki motor düşse de üzülmezsin. Yakıtı bildiğin kohluyor, depo küçük ancak uzun yol yapmayacaksan fazlasıyla yetiyor. Karbüratörü düzenli temizlediğin sürece pek sıkıntı çıkartmaz, 2 kişi yokuşu keçi gibi tırmanıyor, limitör iptallileri 80km/s lik kadranı deviriyor. Tam motora başlamalık veya ekmek teknesi yapmalık motor. Bu modeli piyasada birkaç farklı markada klonu var, Yuki Gusto da klonlardan biri tabi. Mondial klonunda ön fren kampana ondan uzak dur.
Gerekir, vergi ve zorunlu sigortadan kaçmak için işlemiyorlar zaten.hocam bunu aldık yüksellttik diyelim ruhsata işletince sigorta falan yaptırmak gerekiyor mu 125cc üzeri olduğu için
işlemeyince çevirmede falan sıkıntı olur dimiGerekir, vergi ve zorunlu sigortadan kaçmak için işlemiyorlar zaten.
Polis o motorun ulaşamayacağı hızlarda gittiğinizi görmediği veya özel aletlerle ölçüm yapmadığı sürece anlamaz veya anlasa da göz yumar. Motorun ruhsatta ne olarak geçtiği de önemli çünkü 50cc motoru B sınıfının yanında gelen M sınıfı ile kullanabiliyoruz. Ruhsatta motorlu bisiklet veya scooter olarak geçmediği sürece A1 Ehliyet ister, kısaca aldığınız araç M sınıfı ehliyet kapsamında olmalı. Ruhsatta L1 diye geçer.işlemeyince çevirmede falan sıkıntı olur dimi
b var sadece bulundugum yerde de motor ehliyeti veren kurum yok o yüzden mecbur böyle birşey arıyorumPolis o motorun ulaşamayacağı hızlarda gittiğinizi görmediği veya özel aletlerle ölçüm yapmadığı sürece anlamaz veya anlasa da göz yumar. Motorun ruhsatta ne olarak geçtiği de önemli çünkü 50cc motoru B sınıfının yanında gelen M sınıfı ile kullanabiliyoruz. Ruhsatta motorlu bisiklet veya scooter olarak geçmediği sürece A1 Ehliyet ister, kısaca aldığınız araç M sınıfı ehliyet kapsamında olmalı.
Tamam. Ruhsatta araç L1, L2 veya L6 olarak geçtiği ve 45km/s dan hızlı gitmediği sürece M sınıfı ehliyetle trafikte "50cc motorlu bir araç" sürebilirsin. Ruhsatta L3 diye geçerse Motosiklettir binemezsin.b var sadece bulundugum yerde de motor ehliyeti veren kurum yok o yüzden mecbur böyle birşey arıyorum