50 cc Motor El konulmuş , Dava hakkı bilgi almak istiyorum.

50 cc ve altindaki motorlara Ruhsat gerekmiyor , vergiden muaftir?

• Kullanılan toplam oy
    11
Merhabalar , ruhsat olmadigi için benim 50 cc lik cross motorum baglandi , anayasanin KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU
Kanun Numarası : 2918
Kabul Tarihi : 13.10.1983
Yayım Tarihi ve Sayısı : 18.10.1983 - 18195

mADDE 3

e dayanarak dava açmam mümkünmüdür?

50 cc motorlarda ruhsat zorunlulugu varmidir , duyduguma göre 2007 de
normalde 50cc altı yani 49cc motorlara ehliyet gerekmez. nedeni ise bu motor hacmindeki taşıtlar motorlu bisiklet sınıfına girer. haa plaka olan herşeye ehliyet lazım diyenler de var. onlara da cevabım şöyle olacak ; normalde bisikletlere de plaka çıkartılması lazım ki eskiden öyleymiş, ama kimse bisikleti ehliyet ile sürmüyor değilmi

ben bu bilgiyi trafik polisinden aldım ama görev dışındayken sordum. çevirmeye girdiğinde sana baya zorluk çıkartacaklardır, hatta motorunu bağlayacaklardır. malesef bu yanlış uygulama hala devam ediyor lanet olsun demekten başka bi çare yok. yasayı iyice araştırıp dava açılabilir, bağlanan motoru çıkartabilirsin belki. hatta bu mahkeme kararı örnek teşkil edebilir ve emniyet otoparklarındaki tüm mobiletler salınmak zorunda kalınabilir

Bilgileriniz için teşekkürler ;):cat:

Son düzenleme:

GKN

bildiğim kadarıyla 49 cc ye kadar a2 gerekmiyo a1 kafi oluyo..
ama daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar bilgi vericektir:wiinkk:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
50 cc motorlarada plaka ve ruhsat zorunluluğu vardır..... Sadece vergiden muaftırlar......

Kim söylemişse sana yanlış biliyormuş....
Ayrıca a2 istemiyorlar ama mutlaka a1 bisiklet ehliyeti istiyorlar... Dünyanın heryerinde böyledir....

Ayrıca palakasız veya ruhsatsız kros motorun şehirde işi ne?....:silent:

Benim motoruma el koydular , 50 cc cross ruhsati yok nasil alabilirim ki onu sormak istedim :S:S

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Nasıl alıcaksın?.... Sahibi olduğunu ıspatlayacaksın ilk başta..... Bu da fatura ile olur.... Tabi ruhsat çıkmamışsa daha önce......

Fatura yoksa malesef motoru unut canım kardeşim.... Kimse alamaz... :cat:

amma saçma soru sormuşsun arkadaş, Trafiğe çıkan her motorlu araç ruhsat plaka takması mecburidir, belirli periyotlarla muayneye girmesi gerekir,
he devlet bi kıyak yapmış 0 - 99 cc hacimli motorsikletlerden vergi almıyor..

Senin dediğin gibi olsaydı 2 zamanlı 50cc bi special cross alırdım..

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Ehliyet ayrı birşey,plaka ve ruhsat ayrı birşey.50 cc ve altındaki araçları A1 veya A2 ehliyeti ile kullanabilirsiniz.Plaka her motorlu araç için trafikte şarttır.50 cc ve altındaki motorlu araçlar vergiden muaftırlar.

arkadaşlar zaten trafige cıkma yasagi var fakat ruhsat şart degilmiş Onu soruyorum lütfen kesin bilgisi olmayanlar yanlis yollara itemeleyin , cünkü böyle bir kanun varmiş ???

Motosikleti
Forza250-cygnusL
arkadaşlar zaten trafige cıkma yasagi var fakat ruhsat şart degilmiş Onu soruyorum lütfen kesin bilgisi olmayanlar yanlis yollara itemeleyin , cünkü böyle bir kanun varmiş ???

Hala kanun varmış diyorsun...Elinin altında kanun var , aç google amcaya sor....
Soruyorsun cevap veriyoruz ama hala işine geleni empoze etmeye çalışıyorsun.... Kanun varmış.:pr:... Varsa gider alırısn... Biliyorsun madem ne soruyorsun?....:pr::pr::pr:

Bide yanlış yollara itelemeyin diyosun....Akşam akşam aldık payımızı... :):)

Git o zaman faturası ile al.... Faturada adı yazan şahıs alabilir....:cat:

öyle demek istemedim arkadaş yanls anLadın sadece kesin ise konusalm dedim :S

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar