3 Lise Öğrencisi Motosiklet Motoruyla Araba Tasarladı !

korkarım ki yarın öbür gün "ateş diye bir şey icat ettik" diyecekler.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Yaptıkları "şeyin" ne kadar haber değeri taşıdığı tartışılır.Benim asıl aklıma takılan madem bu tarz şeylere; bir şeyler üretmeye meraklısın neden İmam Hatipe girdin?

katılıyorum. imam hatipli olmasalar haber olmayacaklar. üzüldüğüm nokta ise gerçekten önemli bir şey yaptıklarını sanmaları. böyle böyle seviyeyi papaz eriğini imam eriği yapma projesine kadar çektiler.

Benim anaokulundaki yeğenler sıfır emisyonlusunu yaptılar bunun.
DSCN1938.jpg

dökme suyla değirmen dönmez.

ne kadar zorlarsan zorla, yaptığın şey özgür ülkelerin icatlarının replikası, taklidi olmaktan öte gidemez.

yeni bir şey icat etmek için hayalgücü lazım gelir. hayalgücü için toplumda
özgür ve bağımsız düşünebilen bireyler olması gerekir. gerisi boş.

...... Mıknatıslı motor yapan amcaların videosunu iyi izleselerdi keşke. Hem hazır imam hatip lisesindeler... Üç beş bişeyler çıkardı muhtemelen. ....

Sahiden, mıknatısçılar ne oldu? Hiç arayıp sormuyoruz, ayıp bize.:cherry:

@yunusus, bakıp haber edecekti.:)

Çocuklara da fazla şapmayın, eğlensinler.:)

arkadaşlar :) çok alıştık kendimizi aşağılamaya. Haberin detayında hurdaya çıkmış motosikletten araba yapılmış yazılmış. Ulan bunlar lise öğrencisi.. Kaçtaneniz hurda motosikleti çalıştırabilir merak ediyorum. Ben kardeşlerimizi kutluyorum ve tebrik ediyorum. Hükümetin yapacağız dediği yerli otomobilden daha şekil durduğu kesin...

arkadaşlar :) çok alıştık kendimizi aşağılamaya. Haberin detayında hurdaya çıkmış motosikletten araba yapılmış yazılmış. Ulan bunlar lise öğrencisi.. Kaçtaneniz hurda motosikleti çalıştırabilir merak ediyorum. Ben kardeşlerimizi kutluyorum ve tebrik ediyorum. Hükümetin yapacağız dediği yerli otomobilden daha şekil durduğu kesin...

biraderim ilkokulu zor bitirdi. mobilet motorunun komple içini açıp kendisi söküp topluyor. çift silindir makina yaptı, dört silindir yapmak için uğraşıyor.

buna ne diyorsun?

sudan kasıt hidrojen ise mantıklı bir hedef ayrıca gençlerin birlikte yapması yeterli.

hidrojen ile çalışan araba :

https://www.toyota.com.tr/world-of-toyota/concept-cars/fcv.json

sudan kasıt hidrojen ise mantıklı bir hedef ayrıca gençlerin birlikte yapması yeterli.

Bu araba yüklenen hidrojenle çalışıyor diye biliyorum.

Elektrolizle elde edilen hidrojenle değil.

FCV, bu bileşenleri aynı zamanda hidrojen ve havadaki oksijen ile elektrik üreten bir yakıt hücresi grubu ile bir araya getirmektedir. Yakıt hücresinden elde edilen voltajı artıran yüksek randımanlı bir yükseltici dönüştürücü ile kuvvetli hızlanmaya imkan tanıyan bir elektrikli tahrik motorunu bir araya getiren...........

Son düzenleme:
Lan bari arabayı okul duvaranın boyası ile boyamasaydınız o ne öyle

tabi ki yaptıkları şey birşeye yaramaz ama imamhatipli olmaları da tepkileri arttırıyor sanki

Motosikleti
KTM 790 Adventure
İyi hoşta fotoda yanlış el işareti yapmışlar. O başparmağı kapatıp diğer 4'ünü gösterselerdi kesin tübitak tan ödül, ardından da sarayda reis ile akşam yemeği şerefine nail olabilirlerdi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Esas o hic mantikli degil. Yakit hucresi uzay arastirmalari zamaninda bulunan bir teknoloji. Platin grubundan metallerin katalizorluk yaptigi gayet yuksek teknolojili ve pahali cihazlar yakit hucreleri (fuel cell). Halen aktif arastirma konusu. Fon bulmadan ne arastirma, ne de uretim yapabilirsiniz. Bu konuda deneyiminiz yoksa da kimse size oynamaniz icin platin, iridyum, kobalt parasi vermez.

Honda FCX on senedir uretiliyor ve "lease" ediliyor Amerika'da, yani kiraliyor. Satilmiyor, cunku cok pahali.

Aslında azıcık empati yaptığımızda konu hakkında baya acımasız davranıyoruz şu anda. "17-18 yaşlarında 3 genç kendilerine araba yapmışlar" şeklinde düşünürseniz aslında araç gayet eğlenceli duruyor. Çevremde bu tarz bi aletle gezinen birilerini görsem ve konuşma imkanım olsa nasıl yaptığını, motor hacmini sorardım mesela. Hobi amaçlı üretildiği düşünülürse bence hiç bir sorun yok.

Burda asıl sıkıntı konunun pazarlanma şeklinde. "imam hatip liseli gençler" dendiğinde artık aklımıza başka çağrışımlar geliyor. Medya bu kalıbı özellikle bu şekilde kullanıyor zaten ve tepkinin çoğu çocuklara değil haber şekline aslında.

Özeleştirim bu kadar. Hayırlı forumlar :)

Motosikleti
D400
bence böyle dandik bir şey yapıp " su ile çalışan motor yapacağız" gibi bir yorum yapmalarından kaynaklı da olabilir.

Küçük şeylerle yüksek ego elde etmemek gerek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar