24 model cb125f 34.000 kilometre kullanıcı deneyimi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
benim için sınıf ayrımı ccyle değil artık motorun potansiyeliyle bi africa twinle bi tenere tuareg benim kafamda aynı kategori birisiyle yapıp diğeriyle yapamayacağın hiçbir şey yok birbirine göre avantajı dezavantajı var ama aynı işi gören aletler gün sonunda

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bence de :) şuraya bir bakabilirsiniz
2 gündür ara ara okuyorum.

Ama böyle okumanın içeriğe haksızlık olduğunu hissettirecek kadar dolu dolu bir paylaşım olmuş.

https://www.semihserbest.com/wp-content/uploads/2023/01/3600.jpg

Üstteki rotanın büyük bir kısmını 2015'ten itibaren farklı zamanlardaki turlarımda ben de yapmış olsam da konakladığım şehirler farklı olduğundan ya da güzergahtaki küçük esnetmeler ve yol seçimlerinden dolayı bazı detaylar benim tecrübemden farklı görünüyor haliyle.

Daha geniş bir vaktimde ve yine tabii ki ara ara diğer gezi yazılarını da okuyacağım vallahi.

Hatta Bursadan memleket Emek 4. caddede simit yedirttiken sonra dönüşü farklı bir rotadan yaptığınız tura da bir göz gezdirdim.

Çayırhan Termik santralinin altından geçerken "İnsanı Half-Life oyunundaymış" gibi hissettiren konveyör bantlarından ve devamında da Nallıhan-Taraklı-İznik üstünden Bursaya dönüşü de çok keyifle hikayeleştirip dille aktarmışsınız.

Klavyenize sağlık.

Depo üstü kaçak katın üstünde oluşturduğunuz 'Road book"vari iptidai ama süper güzel navigasyonunuz gülümsetti valla. :)

"Memlekete" geleceğiniz zamanlarda haber verin mutlaka da bu taraflarda eksik kalan güzergahlar varsa birkaç günlük bir rota yapalım birlikte.

Çok selamlar.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
2 gündür ara ara okuyorum.

Ama böyle okumanın içeriğe haksızlık olduğunu hissettirecek kadar dolu dolu bir paylaşım olmuş.

https://www.semihserbest.com/wp-content/uploads/2023/01/3600.jpg

Üstteki rotanın büyük bir kısmını 2015'ten itibaren farklı zamanlardaki turlarımda ben de yapmış olsam da konakladığım şehirler farklı olduğundan ya da güzergahtaki küçük esnetmeler ve yol seçimlerinden dolayı bazı detaylar benim tecrübemden farklı görünüyor haliyle.

Daha geniş bir vaktimde ve yine tabii ki ara ara diğer gezi yazılarını da okuyacağım vallahi.

Hatta Bursadan memleket Emek 4. caddede simit yedirttiken sonra dönüşü farklı bir rotadan yaptığınız tura da bir göz gezdirdim.

Çayırhan Termik santralinin altından geçerken "İnsanı Half-Life oyunundaymış" gibi hissettiren konveyör bantlarından ve devamında da Nallıhan-Taraklı-İznik üstünden Bursaya dönüşü de çok keyifle hikayeleştirip dille aktarmışsınız.

Klavyenize sağlık.

Depo üstü kaçak katın üstünde oluşturduğunuz 'Road book"vari iptidai ama süper güzel navigasyonunuz gülümsetti valla. :)

"Memlekete" geleceğiniz zamanlarda haber verin mutlaka da bu taraflarda eksik kalan güzergahlar varsa birkaç günlük bir rota yapalım birlikte.

Çok selamlar.
Hocam anlaşılan bloğu derinlemesine incelemişsiniz, vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim.

Gezilerde uydu navigasyonu kullanmaktan pek haz etmiyorum, harita ve tabela ile idare etmeye çalışıyorum ama bunun bedelini de sık sık yanlış yollara girip çıkarak ödüyorum :)

Aslında bu yazıları yazmaktaki amaç, gitmeyen bilmeyen insanların okuyunca gitmiş görmüş gibi olmalarını ve hissettiklerimi hissetmelerini sağlamak. Şimdilerde çok vlog var, onlar daha iyi yansıtıyor elbette deneyimleri. Ama yazarken de geriye dönük hisleri yazıya ekleyebiliyorsunuz. Bir de yazı yazmak çok meşakkatli, çok zaman alıyor; yine de seviyorum. Sizin gibi okuyucular da motive ediyor elbette. Hiç bir ticari amaç yok hatta yıllık hosting ve domain ödüyorum bunun için.

Epey önce Hero X-pulse ile torosları kuzey güney yönünde 4-5 defa aşarak yaptığım bir gezi var. Yazısını -vakit bulursam- bitirip ekleyeceğim.

O taraflara gelirsem mutlaka haber vereceğim.

Not: Orasının Çayırhan Termik Santrali olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum.
Not2: Sayenize simite bakmış bulundum, photobucket azizlik yapmış, düzelteyim bir ara.

Motosikleti
Cb125f
Mazot atmayı hiç denedin mi?
Tecrübelerimle başlamak istiyorum
Bu ilk motorun o yüzden ben diyeyim 25 Siz de yine 30 kere düşmüşümdür 2 kere de feci kaza yaptım ona rağmen motorun yürüründe hiçbir sıkıntı yok ama en iyi durumda olan grenajda bile bir karış çizik var. Motora bu zamana kadar 3000 kilometrede yağ 6000 kilometrede yağ filtresi 2 kerehava filtresi,ön balata ve arka lastiği değiştirdim yani bence arka lastiğin 15.000 kilometre daha ömrü vardı ama ben bir keresinde lastik patlakken orta ayaklığı almadım lastiğe yük bindi orada lastik çatlama yaptı o yüzden o çatlak açıldı diye Ben de lastiği değiştirmek zorunda kaldım
Yedek parçası yok denecek kadar az ve pahalı tutulmamış bir motor yani şu an liste fiyatı 140.000 TL, 140.000 TL ile sıfır kilometre pCX bulunan yerde bunun tutulmaması çok normal yani bu motoru almak için hiçbir neden yokmuş ben maalesef bunun farkına vardığımda 15.000 kilometreyi geçmişti 😅 yaz kış fark etmez asfaltta minnacık su birikintisi olsun sana gusül aldırır yani velhasılıkelam ben yılın başında 110.000 TL'ye aldım o zamanlar sıfır ayarında 1000 kilometreyi geçmemiş pcx'i de o fiyata bulabiliyordun yani Özellikle motordan memnun cB 125f kullanıcılarını konuya

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Hocam anlaşılan bloğu derinlemesine incelemişsiniz, vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim.

Gezilerde uydu navigasyonu kullanmaktan pek haz etmiyorum, harita ve tabela ile idare etmeye çalışıyorum ama bunun bedelini de sık sık yanlış yollara girip çıkarak ödüyorum :)

Aslında bu yazıları yazmaktaki amaç, gitmeyen bilmeyen insanların okuyunca gitmiş görmüş gibi olmalarını ve hissettiklerimi hissetmelerini sağlamak. Şimdilerde çok vlog var, onlar daha iyi yansıtıyor elbette deneyimleri. Ama yazarken de geriye dönük hisleri yazıya ekleyebiliyorsunuz. Bir de yazı yazmak çok meşakkatli, çok zaman alıyor; yine de seviyorum. Sizin gibi okuyucular da motive ediyor elbette. Hiç bir ticari amaç yok hatta yıllık hosting ve domain ödüyorum bunun için.

Epey önce Hero X-pulse ile torosları kuzey güney yönünde 4-5 defa aşarak yaptığım bir gezi var. Yazısını -vakit bulursam- bitirip ekleyeceğim.

O taraflara gelirsem mutlaka haber vereceğim.

Not: Orasının Çayırhan Termik Santrali olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum.
Not2: Sayenize simite bakmış bulundum, photobucket azizlik yapmış, düzelteyim bir ara.
Bilirim o blog işlerini.

Zamanında, 15 yıl kadar önce benim de vardı bir blog sayfam.

Genelde de otomobil incelemelerini ve gezilerimi yazıyordum.

Sonra bir dönem, orta yaş krizime falan denk geldi sanırım, yıllık ödemesini yapmadım.

Sonra araya başka işler girince öylece kaldı ve kapandı gitti orası.

DH otomobil foruma kaydırdım o işleri.

3-5 yıl sonra ortamı bozuldu diye orayı bıraktım.

2010'larda CBF1000 foruma da girmeye başlamıştım.

Gerçekten çok keyifli bir platformdu.

Ve çok da öğreticiydi.

Sıtkı @Guven abimle o forum vesilesiyle tanıştım.

Ama birgün forum sahipleri tarafından "misyonunu doldurduğu" gerekçesiyle kapandı o forum.

Ve büyük bir ekip enduroist foruma kaydı.

Ancak oranın popülerliği de birkaç yıl sürdü.

Zamanla insanlar uzaklaştı çeşitli sebeplerle.

3-4 yıldır orası da kapalı görünüyor.

Sonra kürkçü dükkanına dönüp tekrardan burada zaman geçirmeye başladım yıllar sonra.

Okumak istersen 2017 yılından bir gezi raporumu paylaşayım.

Yazım tarzımızda benzerlikler olduğuna kanaat getireceğini düşünmüyor değilim. :)

https://www.motosiklet.net/forum/konu/bayiiden-sifir-km-arac-alim-tecrubesi.220018/

Selamlarımla.

Güzel bir blog yazısı olduğunu açınca anlamıştım, o sırda vakit olmadığı için sonraya bıraktım ve okumaya ancak bugün fırsat bulabildim. Şahane gezi ve anlatım, çok güzel olmuş. İmrendim.
Bu bloğun yazan arkadaş aramızda mı?

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Bilirim o blog işlerini.

Zamanında, 15 yıl kadar önce benim de vardı bir blog sayfam.

Genelde de otomobil incelemelerini ve gezilerimi yazıyordum.

Sonra bir dönem, orta yaş krizime falan denk geldi sanırım, yıllık ödemesini yapmadım.

Sonra araya başka işler girince öylece kaldı ve kapandı gitti orası.

DH otomobil foruma kaydırdım o işleri.

3-5 yıl sonra ortamı bozuldu diye orayı bıraktım.

2010'larda CBF1000 foruma da girmeye başlamıştım.

Gerçekten çok keyifli bir platformdu.

Ve çok da öğreticiydi.

Sıtkı @Guven abimle o forum vesilesiyle tanıştım.

Ama birgün forum sahipleri tarafından "misyonunu doldurduğu" gerekçesiyle kapandı o forum.

Ve büyük bir ekip enduroist foruma kaydı.

Ancak oranın popülerliği de birkaç yıl sürdü.

Zamanla insanlar uzaklaştı çeşitli sebeplerle.

3-4 yıldır orası da kapalı görünüyor.

Sonra kürkçü dükkanına dönüp tekrardan burada zaman geçirmeye başladım yıllar sonra.

Okumak istersen 2017 yılından bir gezi raporumu paylaşayım.

Yazım tarzımızda benzerlikler olduğuna kanaat getireceğini düşünmüyor değilim. :)

https://www.motosiklet.net/forum/konu/bayiiden-sifir-km-arac-alim-tecrubesi.220018/

Selamlarımla.

@haluk23 hocam

Ben blog işlerini hala devam ettiriyorum ama daha ne kadar devam ederim açıkçası ben de bilmiyorum. Arada müzik falan bir şeyler de paylaşıyorum (paylaşmadığım şeyler birikmiş o konuda da) Orta yaş krizi çok fena. (Atlattım mı atlatamadım mı emin değilim) Bu arada o yaşlarda motosiklete başlamayı düşünüp eşinden destek göremeyenlerin eşlerine şöyle diyorum: Motosiklet orta yaş krizini atlatmanın en masum yoludur. (Bunu duyan aşler hemen destek oluyor :) )

Gezine dair bir kaç noktaya değineyim;

Açıkçası maceranızı okurken kendi yazılarımdan birini okumuş gibi hissettim. Yazım tarzımız gerçekten de benziyormuş. Bu esnetme işini ben de yapsam da senin rota rotalığını unutmuş esnemekten. Motor da "abi rodaj" diye diye götürmüş :) Yakıtın son damlasıyla benzinciye motoru öksürte öksürte girmek, plan yapmadığım için son dakika otel arayıp da bulamamak benim de çok yaptığım şeyler. Bu konuda da benziyormuşuz. Hatta yazılarda ben de kendimle çok dalga geçiyorum. Yalniz CRF ye ufak muamelesi yapmayalım. X-Pulse ile gezince anlaşılır hemen CRF nin yüceliği :) (Bu arada kendisiyle en son o soğuk suların kaynağı olan Sütçüler'den de geçtiğim, bir günde Mersin Taşucu'ndan Bursa'ya sürdüğüm "Toros" gezi yazısı da tamamlanmak üzere)

Saygılar selamlar; umarım bir yerlerde süreriz birlikte.

Güzel bir blog yazısı olduğunu açınca anlamıştım, o sırda vakit olmadığı için sonraya bıraktım ve okumaya ancak bugün fırsat bulabildim. Şahane gezi ve anlatım, çok güzel olmuş. İmrendim.

Çok sağolasın @Cyan hocam. Aslında motorlarımız var zaten; gezip gördüğümüz yerleri biraz karalamak için biraz zaman gerekiyor sadece.

Bu bloğun yazan arkadaş aramızda mı?

Aramızda aramızda :)

Ben @4strings diye anladım ama yanlış mı anladım? :D

;)

Ben de öyle anladım ama emin olmak istedim.
@4strings arkadaşımızı tebrik ediyorum. Çok güzel bir blog yazısı olmuş.

Çok sağolasın @Lombardo hocam.

Peki bu motorla bu rotayı yaparken motosiklet hacmi ile ilgili sıkıntılar yaşadın mı? "Daha büyük motosiklet olsaydı" dediğin zamanlar oldu mu? Yada taşıma kapasitesi ile ilgili sorunlar. Yazında karadeniz rampalarını çıkarken yaşadığın serzenişi okudum ancak bunun ötesinde düşük hacim pişmanlığı yaşadın mı?

• Beğen
Tepkiler: Ged

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar