2026'da kasklardaki ek verginin kalkmasına dair gelişmeler

Motosikleti
KTM RC 390
Kasım ayında 2026 yılında kasklardaki ek %20 verginin kaldırılacağına dair bir habere rastlamıştım.
https://www.tv100.com/ticaret-bakan...a-yuzde-20lik-ek-vergi-kalkiyor-makale-834226
link

Hatta o dönem kask alma düşüncem vardı bari yeni yıla erteleyeyim demiştim.
Gerçi yeni yılda da asgari ücret artışı vb derken zam gelecek belki değişen bir şey olmayacak ama zaten bu verginin kaldırılacağından da şüpheliyim.
Konu açayım da sadece ben ümitlenmeyeyim, herkes ümitlensin, olmazsa herkesin canı sıkılsın diye düşündüm.

Bu arada haberde içişleri bakanı Ali Yerlikaya'nın iyi bir motosiklet sürücüsü olduğundan bahsetmiş. Hiç duymamıştım, yazdım google'a harbiden bir supersport üzerinde pozunu görmesem inanmayacaktım valla.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Kask alacak olan arkadaşlar için sevindirici haber.
Ben kasım indiriminden aldım 1 dene, benim için üzücü haber 🥲

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yani burada 42.000₺'ye satılan Shoei kask Almanya'da 21.000₺. Ben sırf alışveriş için ucuz bilet bulduğum bir zamanda 1-2 günlüğüne tekrar Almanya'ya uçup oradan alacağım... Vergi düşse bile bu oranda (yani yarı-yarıya) düşmeyecektir fiyatlar.

Vergilerimiz ve ithalatçılarımız / distribütörlerimiz sağ olsun, sayelerinde böyle geziyoruz farklı farklı ülkeler şehirler görüyoruz işte.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
BYD'nin yaptığı gibi "Vergi İndirimi = Kar bindirimi" denklemi yapılmazsa iyidir.
Şirketlerde, "Hükümetin almadığı vergiyi ben alırım." anlayışı var.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Yani burada 42.000₺'ye satılan Shoei kask Almanya'da 21.000₺. Ben sırf alışveriş için ucuz bilet bulduğum bir zamanda 1-2 günlüğüne tekrar Almanya'ya uçup oradan alacağım... Vergi düşse bile bu oranda (yani yarı-yarıya) düşmeyecektir fiyatlar.

Vergilerimiz ve ithalatçılarımız / distribütörlerimiz sağ olsun, sayelerinde böyle geziyoruz farklı farklı ülkeler şehirler görüyoruz işte.
Pasaport,yurtdisi cıkıs harc ücreti,biletler,konaklama yeme-icme masraflarınıda hesaba katınca yine daha ucuza mı denk geliyor

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Çok çok çok iyi haber. Çok sevindim. Keşke pantolon, eldiven, ayakkabı, mont gibi ekipmanlara da vergi indirimi gelse ve zorunlu olsalar dedim okurken.

Ekipmansızlıktan insanlar ÖLÜYOR. Ne kadar kolay ulaşılır olursa o kadar yaygınlaşır, içselleşir. Yıllarca emniyet kemeri takmıyordu millet, şimdi bizlerin(motosikletlerin) farkında çoğu. Olmayan hayvanları tenzih ediyorum, onların başka konularda da eksiklikleri mevcut.

Motosikleti
Pasaport,yurtdisi cıkıs harc ücreti,biletler,konaklama yeme-icme masraflarınıda hesaba katınca yine daha ucuza mı denk geliyor
Bende pasaport ve harç ücreti derdi yok. 20.000₺ fark var. O parayı ulaşım, konaklama ve yeme içme şeklinde (vergi ve distribütör kârı olarak vermektense) kendi keyfime harcarım. Mesele daha ucuza gelmesi değil, aynı fiyata gelse bile yine kâr. Üstelik bu sadece bir kasktan yapılan tasarruf. Başka birkaç malzeme aldığını düşün bu sefer maliyetin nette düşüyor. Her türlü kazanıyorsun.

Bende pasaport ve harç ücreti derdi yok. 20.000₺ fark var. O parayı ulaşım, konaklama ve yeme içme şeklinde (vergi ve distribütör kârı olarak vermektense) kendi keyfime harcarım. Mesele daha ucuza gelmesi değil, aynı fiyata gelse bile yine kâr. Üstelik bu sadece bir kasktan yapılan tasarruf. Başka birkaç malzeme aldığını düşün bu sefer maliyetin nette düşüyor. Her türlü kazanıyorsun.
10 gün içinde bir aksilik olmazsa 2 günlüğüne selanik taraflarına geçeceğim. İş amaçlı gittiğim için yemek, yatacak yer vs masrafları bana ait olmuyor.
O sebeple yurt dışı malzeme almak o açıdan bana avantajlı. Ha şimdiye kadar kaç kere motosiklet ekipmanı aldım. Hiç almadım. Ancak içecek veya elektronik aldığım oldu tabi ki.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tarihin en kapitalist, en yamyam dönemini yaşıyoruz. Hiçbir vergi kalkmaz, aksine talep artınca vergi de kılıfına uydurularak arttırılır.

Motosikleti
Dominar D250

kaskı uçakta kutusuyla getirmek bagajda sıkıntı çıkarır mı acaba, darbe vs yönünden.

Motosikleti
kaskı uçakta kutusuyla getirmek bagajda sıkıntı çıkarır mı acaba, darbe vs yönünden.
Bagaja değil yanınıza alırsınız. Ben kaskı bagaja vermem büyük ihtimal; kutusunu atarım, torbasına yerleştirir yanıma kabine alırım. Gerçi vergi iadesi alabilmek için kutusuyla bagaja vermeniz de gerekebilir, o durumda kutuda ne olduğunun belli olmaması için ekstra sararım, elleçleme yapanlar görmesin.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bugün bikaç bayi gezdim bütün bayiler bu sene fiyatların düşeceğini söyledi

*daha doğrusu artışların enflasyondan daha az olacağını

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
10 gün içinde bir aksilik olmazsa 2 günlüğüne selanik taraflarına geçeceğim. İş amaçlı gittiğim için yemek, yatacak yer vs masrafları bana ait olmuyor.
O sebeple yurt dışı malzeme almak o açıdan bana avantajlı. Ha şimdiye kadar kaç kere motosiklet ekipmanı aldım. Hiç almadım. Ancak içecek veya elektronik aldığım oldu tabi ki.
Selanik'e gideceksen Papastavrou ve Motomarket mağazalarına uğra. ikisi de birbirine 200-300m uzaklıkta zaten. yalız papastavrou saat 15:00'da, Motomarket ise 16:00'da kapatıyordu, geen mayısta gittik, papastavrou'dan iki tane shoei neotec 3 kask aldık, motomarket'den de hanım ve bana forma adventure bot aldık birer çift.
Arabayla gidiş geliş ve konaklama bedavaya geldi, hatta bir gece dışarıda yemek içmek de yanına kar oldu, dönüşte ipsaladan tax free iadesi 160 Euro aldım zaten otel ve yemek 150 euro tutmuştu. Selanik bana 500km, hanımla arabayla gittik hem bir haftasonu tatil oldu hem alışveriş yaptık.

Motosikleti
Dominar D250
İçin kafa varken seni koruyorsa içinde kafa yokken kendini koruyabilir sanırım. :D
checkinden varış noktası bagaj teslime kadar kaç kere oradan oraya fırlatılacak, teslim aldığımızda hala kask olarak görevini yerine getirebileceğinden emin miyiz? Bu konuda sormuştum.

checkinden varış noktası bagaj teslime kadar kaç kere oradan oraya fırlatılacak, teslim aldığımızda hala kask olarak görevini yerine getirebileceğinden emin miyiz? Bu konuda sormuştum.
Karton koli içine biraz köpükle beraber koyarsanız bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Kargo firmaları, havalimanı kargolarından daha acımasızlar.
Sonuçta kaska ( yada bagajlarımıza ) kötü davranılacağını biliyoruz. O halde gerekli önlemi alabiliriz.

Hazır konusu gelmişken bir kaç kelam etmek isterim. Ülkemizde veya dünyanın pek çok yerinde ( hatta avrupada bile) yolunda gitmeyen pek çok şey var. Hem siyasi hem ekonomik hem de sosyal ve kültürel anlamda. Birey olarak bizim bu durumları değiştirme şansımız yok. Mesela konuyu ekonomi olarak ele alırsak, bizlerin ülke ekonomisi üzerindeki etkisi çokçok küçüktür. Hatta büyük ve zengin ailelerin bile etkisi olduğunu zannetmiyorum.
Yada eğitim durumunu düşünelim. Siz istediniz diye eğitim veren kurumlar ucuzlamaz veya eğitim kalitesi artmaz. Ülke üzerindeki eğitime bakış sadece siz istediniz diye değişmez. Sizin bu konuda etkiniz de yok denecek kadar azdır.
O halde bizler, üzerinde hiç bir etkimiz olmayan konulara neden bu kadar kafa yorup kendimizi üzüyoruz? Ne yapmamız lazım?
Ülke şartlarını değiştiremeyiz ama kendi şartlarımızı değiştirebiliriz. Ülke üzerinde herhangi bir etkimiz olmaz ama kendi hayatımız veya sevdiklerimizin hayatında çok daha fazla etkiye sahibiz. O zaman enerjimizi ve imkanlarımızı bunları iyileştirmek için harcamamız lazım.
Artık ortam böyle. Herkes kendini kurtaracak.
Eğer bir olayın sonucunun kötü olacağını ön görüyorsak, gerekli önlemleri almak bizim görevimizdir.
Bu motosiklet sürerken de böyle araba sürerken de, eve ekmek alırken de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar