2024 cb125f için 250cc komple swap

Forumdaşlar merhaba. 2024 cb125f motorsikletim için şasi kaldırırsa (şasi güçlendirme opsiyonel) mt 25-cb250r blok-şanzıman-krank başta olmak üzere, özel cncde çelik jant, ön arka abs disk frenler ve kaliperler ve akla gelmeyen tesisat, vb swaplamak, proje çerçevesinde değiştirmek istiyorum. Bilgi, fikir alışverişine ihtiyacım var. Katkı verecek forumdaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.

Motosikleti
Honda CBR500R
Hocam neden elinizdeki motosikleti satıp üstüne ekleyip istediğiniz tarz bir motosiklet almıyorsunuz da böyle bir işe giriyorsunuz? Daha güçlü bir motosiklet istediğiniz için mi yoksa bu tarz projeleri seviyor musunuz?

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba.

Arkadaşımda 2023 CB250R vardı.

Gerek Ankara şehiriçinde ve gerekse de turlarda 250 km kadar kullandım.

Üstündeki süspansiyonlar sınıfına göre cidden müthiş kalitelidir.

Diğer aksamları da parasını hakedecek kadar kalitelidir.

Bende de 2023 CB125F var.

Süspansiyonları düz yol için yeterli gibi olsa da kasis ve çukurlardan geçerken "biz evde yokuz" modundadır.

Diğer her aksamı da iş görmesi için üretilmiş fiyat-performans motosikletidir.

Bu projede amacınız üstünde Cb125f yazsın ama düz yolda 250'lik gibi gitsin ise denenebilir.

Ya da daha da güzeli bu benim el emeğimle yapacağım bir proje ve daha büyük projelerden önce bununla başlamak istiyorum diyorsanız bize sizi tebrik etmek düşer.

Ama bu işin astarı yüzünden pahalıya gelecektir.

Gidip doğrudan CB250R alınmalıdır.

Ama amacınız bir şeyler üretmekse en sonunda elde edeceğiniz mahlukat (contraption) sadece benzin deposu + far grubu + manetler ve gösterge tablosu CB125F'ye ait olan ve geri kalan her aksamıyla CB250R'dan oluşan (oluşması gereken) CB125F görünümlü bir cisim olacaktır.

Değmez.

Kesinlikle değmez.

İlle de böyle bir şey denemek istiyorsanız çok daha ses getirecek bir proje önerebilirim:

2017-20 model arası bir CRF 250 L ya da Rally alıp ona CB500F - NX500 ya da NC750X motoru+şanzımanı ve diğer aksamlarını aktarabilirseniz çok ama çok daha fazla ses getirecek bir proje olmuş olur.

Ki bu projede bile bir sürü sorunla karşılaşırsınız.

Yine de şevkinizi kırmayalım tabii.

Şimdiden kolay gelsin ve de elinize sağlık.

Selamlar.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Böyle bir swap yapmayı düşünsem msx alırdım bu arada.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Les Gold: Bir dakika Cb125f uzmanımızı çağırıyorum.

@Burak Kara

ya dun bu başlığı gordum. O kadar sacma geldi ki trol başlık diye dusundum.
CB125F in tüm alameti farikası zaten benzersin ESP teknlojisi içeren üstün motoru.

Haluk23 un dediği gibi kalan heryeri iş gormek üzere yapılmış.Sen motoru alırsan geriye ne kalacak ?

Sonuc: bence super sacma proje.

Hocam neden elinizdeki motosikleti satıp üstüne ekleyip istediğiniz tarz bir motosiklet almıyorsunuz da böyle bir işe giriyorsunuz? Daha güçlü bir motosiklet istediğiniz için mi yoksa bu tarz projeleri seviyor musunuz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sayın forumdaşım motorsikletin 1.sebep grenaj kısımlarında hasar var satsam piyasanın çok altına gidecek, 2.sebep o kadar kazaya karıştık ölümden döndük ancak 1mm bile yamukluğu yok motorun sadece janttan şikayetçiyim, 3.sebep arkadaşım ben 163 boyumla diğer yüksek seleli motorsikletleri kullanırken zorlanıyorum, kasıntı kullanıyorum. Ancak bu motorsikletin şasisi, oturuş pozisyonu, gidiş gelişine alıştım. Daha önceden dominar d 400 kullanıyordum. Yok abicim motor yayla gibi rahat. Bende diyorum ki motor şu an 33k km yapmış zaten. Motoru yedikten sonra çak Bi mt bloğu, 6ileri mtsiydi, krankıydı bas gitsin. Olay şu arkadaşlar, yeni kasa cb125f görünümlü bir 250 veyahut 400cc'yi baştan tasarlamak. Kompakt, şasiye uyacak, Türkiye'de tek birşey yapmak istiyorum. Açık konuşmak gerekirse bu projeye 200k harcasam acımam. O paraya gidip tek tekerden anası ağlamış mt almaktansa kelle alıp takarım daha iyi.

Hocam 2.el piyasasında eski kasa yüksek cc cbf mevcut da tam bir piyango işi. Bende pek şanslı bir insan değilim. Gider motoru bakar alırız 2 gün sonra bloğu kucaklarım. O yüzden sıfırdan yaparım, kendim yaparım daha iyi. Altyapı da var. Daha ne olsun?

ya dun bu başlığı gordum. O kadar sacma geldi ki trol başlık diye dusundum.
CB125F in tüm alameti farikası zaten benzersin ESP teknlojisi içeren üstün motoru.

Haluk23 un dediği gibi kalan heryeri iş gormek üzere yapılmış.Sen motoru alırsan geriye ne kalacak ?

Sonuc: bence super sacma proje.
Forumdaşım şu anlık motora müdahale etmeyeceğim. Yatak yorgan ne varsa ele aldık 80-90-100k kmden sonra, ya da ne zaman yerse ondan sonra bunları yapacam.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar