2023 Dominar 400 ug gelen ses

Arkadaşlar merhabalar 2023 model dominar 400'üm var motosikletin bakımları zamanında yapıldı ve 5.000 kilometrede kısa bir sürüş sonrası motosikletin silindir bölgesinden takırtı gibi bir ses geldi bir süre sonra kesti. Sonra tekrar kısa bir sürüşten sonra yine bu ses gelmedi. Bu sesin ne olduğunu merak ediyorum. Başından böyle bir tecrübesi geçen oldu mu?

Kartel muhafazasınin vidasi düşmüştü benim
Aklıma o geldi açıkçası

Bende de d250 var, havalar soğuduktan sonra akşamları sürerken üst kapaktan ince bi ‘tırr tırr’ sesler geliyor. Sizinki de bunun gibi miydi

Bahsettiğin şekilde silindir bölgesinden geçici bir ses ancak egzantrik zincirinden gelebilir , özellikle marşa basarken yada rölanti anlık düşerse zincir gergisi boşa düşebilir ve zincir çalıştığı paletlere çarpar , uzayan bollasmış zincirin arka maşaya çarpması gibi düşünün aynısı , silindir piston krankdan böyle ses birkere bile gelse motor pert olurdu , eğer sesi üreten egzantrik zinciriyse ve daha sıklıkla duymaya başlarsan mutlaka servise danış başına iş açarsın..

Motosikleti
Cbr650r 2021
Bende de d250 var, havalar soğuduktan sonra akşamları sürerken üst kapaktan ince bi tırr tırr sesler geliyor. Sizinki de bunun gibi miydi
Hocam sorunu çözdünüz mü. Bende de aynı ses vardı sürüş boyunca çıkartıyo. Tırrrrrrr diye bi ses sanki bi metal sac başka bir metal ya da sert bir plastiğe sürekli sürtüyor gibi ses. Sadece gaz açınca oluyor ve yüksek devirlerde daha belirgindi. Motorcuya götürdüm sözde yaptığını söyledi ve egzantrik mili emme diye bir parçayı değişmiş ama ses hala aynı sadece biraz azalmıştı. Sorun ne olabilir ankarada önerebileceğiniz bir yer var mı acaba.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ug lerin önce alt sakalının vidalarını kontrol edin. Gevşemiş düşmüş olabilir. Genel olarak elinize bir lokma alın bütün gördüğünüz vidaları kontrol edin.

Hocam sorunu çözdünüz mü. Bende de aynı ses vardı sürüş boyunca çıkartıyo. Tırrrrrrr diye bi ses sanki bi metal sac başka bir metal ya da sert bir plastiğe sürekli sürtüyor gibi ses. Sadece gaz açınca oluyor ve yüksek devirlerde daha belirgindi. Motorcuya götürdüm sözde yaptığını söyledi ve egzantrik mili emme diye bir parçayı değişmiş ama ses hala aynı sadece biraz azalmıştı. Sorun ne olabilir ankarada önerebileceğiniz bir yer var mı acaba.
Servis şimlerden ses geliyor demişti benim motor için, yaptırmadım da böyle kullanıyorum.
Eğer giderken debriyaja basınca ses gidiyor, bıraktığında geri geliyorsa belki gergi iticin bozuldu belki de egzantrik zincirin uzadı.

Ben artık bloktan gelen seslere kulak asmıyorum. Krank, yatak vb gelmedikçe umursamıyorum artık.

Motosikleti
Cbr650r 2021
Servis şimlerden ses geliyor demişti benim motor için, yaptırmadım da böyle kullanıyorum.
Eğer giderken debriyaja basınca ses gidiyor, bıraktığında geri geliyorsa belki gergi iticin bozuldu belki de egzantrik zincirin uzadı.

Ben artık bloktan gelen seslere kulak asmıyorum. Krank, yatak vb gelmedikçe umursamıyorum artık.
Egzantirik zincir uzasaydı bilmezmiydi acaba tamirci. Yani üst kapağı söktü sonuçta bu şekilde sorunu çözemeden parça değiştirince sanki her şey çözülmüş havası vermesi hiç hoş değil. Motorun gidişi falan gayet iyi aslında ama o ses beni çileden çıkartıyor. Doğru düzgün bi ustaya götürmek istiyorum dominarın kronik sorunlarına da hakim olan. Ankarada güvenilir bi usta varsa dominardan anlayan lütfen yorum yaparsa sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar