2022 Antik Kentler Gezisi S02

Motosikleti
Yok
Herkese merhabalar,

Ramazan bayramiyla yillik izinlerimi birlestirerek 30 Nisan - 20 Mayis tarihleri arasinda uzun bir motosiklet gezisi yaptim. Bu gezide de gecen yil oldugu gibi Ege/Akdeniz sahilinden giderek bazi antik kentleri gezdim.

Rotam su sekildeydi. (https://bit.ly/3wy4JQ1)

Antik-Kentler2-Route-1.png

Gezdigim antik kentlerin haritadaki yerleri ise su sekilde.

Antik-Kentler2-Maps-1.png

* Gezi boyunca yerli/yabanci cok kisiyle tanistim, bunlardan biri de gecen sene soz verdigim ama bu sene gorusebildigimiz, forumdan Joshua, sagolsun bana eslik etti, yemek ismarladi :)

Gelelim istatistiklere;
-
30 Nisan - 20 Mayis / 20 Gun
30 Antik Kent
3788 km
14 sehirde konaklama (cadir/otel/ev)
106lt yakit (Gezi ortalamasi 3.0lt/100km)

Her gun yaptigim rotalarin, antik kentlerin gezi notlarini ajandama yazdim ama derleyip toparlamak uzun surecek gibi. Cok fazla yazi ve fotograf, az miktarda da video var. (Fotograf makinami dusurdum, neyse ki sadece kit lensin AF servo motoru bozuldu, bodyde sorun yok.)

Gezdigim antik kentler (gezi sirasiyla)

Troia
Alexandria Troas
Apollon Smitheion
Babakale
Teos
Klaros
Ephesus
Nysa
Alabanda
Alinda
Labranda
Stratonikeia
Amos
Knidos
Kayaköy
Tlos
Pinara
Letoon
Simena
Arykanda
Limyra
Olympos
Aspendos
Side
Lyrbe
Kibyra
Laodecia
Tripolis
Blaundus
Aizanoi

Sormak istediginiz sorular olursa seve seve yanitlarim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
African Twin'e az yaktırmayı marifet sayanlar senin Forza ile gezdiğin kadar gezmiyorlar. Hem Forza daha da az yakmış. :) Scooter candır. :)

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Şahane bir tur yapmışsınız. Tebrikler.

Bilinenin aksine uzun yolda scooterlar az yakar .. misal xmax 400 şehir içi ortalama 4.5- 5 litreden aşağı yakmaz ama uzun yolda ortalama 3.5 yakar
Geçen konuda sohbeti geçtiya beverly 500 şehir içi 4-5 arası yakar uzun yolda yakıtı koklar 3-3.5 arası yakar ..

Ben sorayım soru yatma yemek tuvalet banyo işini nasıl hallettin ..

Motosikleti
Yok
Bilinenin aksine uzun yolda scooterlar az yakar .. misal xmax 400 şehir içi ortalama 4.5- 5 litreden aşağı yakmaz ama uzun yolda ortalama 3.5 yakar
Geçen konuda sohbeti geçtiya beverly 500 şehir içi 4-5 arası yakar uzun yolda yakıtı koklar 3-3.5 arası yakar ..

Ben sorayım soru yatma yemek tuvalet banyo işini nasıl hallettin ..

Sadece Babakale'de iskelenin sonundaki alanda kamp kurdum, dus/tuvalet vs yok, tuvalet icin camiye gittim :) Diger kamp kalmalarimi ucretli kamp alanlarinda yaptim.

Cadir kampi;
- Akyaka / 2 gece
- Kas / 2 gece
- Oludeniz / 1 gece
- Olimpos / 1 gece

Aile-Arkadas Evi
- Izmir / 2 gece
- Datca / 2 gece
- Antalya / 1 gece

Otel;
- Canakkale / 1 gece
- Aydin / 2 gece
- Denizli / 1 gece
- Usak / 1 gece
- Eskisehir / 2 gece

Yurekten tebrik ederim.

Cesaret, sabir, keyif, aci, yorgunluk ve daha kimbilir ne hisler vardir bu yolculukta..:)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ahah cok iyiydi Gurcan Hocam:)

Ayrica Honda Turkiye nin size sponsor olmasi lazim. Forza reklaminda falan oynatmasi lazim. Bence bir iletisime gecip sansinizi deneyin derim:)

Xmax'ı satınca forza alırsam nedeni Gürcan'dır. Reklamını lafta değil göstere göstere yapıyor. :)

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Herkese merhabalar,

Ramazan bayramiyla yillik izinlerimi birlestirerek 30 Nisan - 20 Mayis tarihleri arasinda uzun bir motosiklet gezisi yaptim. Bu gezide de gecen yil oldugu gibi Ege/Akdeniz sahilinden giderek bazi antik kentleri gezdim.

https://gurcanozturk.com/wp-content/uploads/2022/05/Antik-Kentler2-Route-1.png

https://gurcanozturk.com/wp-content/uploads/2022/05/Antik-Kentler2-Maps-1.png

* Gezi boyunca yerli/yabanci cok kisiyle tanistim, bunlardan biri de gecen sene soz verdigim ama bu sene gorusebildigimiz, forumdan Joshua, sagolsun bana eslik etti, yemek ismarladi :)

Gelelim istatistiklere;
-
30 Antik Kent
3788 km

Her gun yaptigim rotalarin, antik kentlerin gezi notlarini ajandama yazdim ama derleyip toparlamak uzun surecek gibi. Cok fazla yazi ve fotograf, az miktarda da video var. (Fotograf makinami dusurdum, neyse ki sadece kit lensin AF servo motoru bozuldu, bodyde sorun yok.)

Troia
Alexandria Troas
Apollon Smitheion
Babakale
Teos
Klaros
Ephesus
Nysa
Alabanda
Alinda
Labranda
Stratonikeia
Amos
Knidos
Kayaköy
Tlos
Pinara
Letoon
Simena
Arykanda
Limyra
Olympos
Aspendos
Side
Lyrbe
Kibyra
Laodecia
Tripolis
Blaundus
Aizanoi

Rota mükemmel bende deneyebilirim. Çok seviyorum böyle detaylı rehber route olabilecek başlıkları. Fotoğrafları nereden görebiliyoruz? Çok güzel gerçekten, tebrikler. Benim sorum ortalama maliyeti ne oldu bu turun. Teşekkürler.

Motosikleti
Yok
Rota mükemmel bende deneyebilirim. Çok seviyorum böyle detaylı rehber route olabilecek başlıkları. Fotoğrafları nereden görebiliyoruz? Çok güzel gerçekten, tebrikler. Benim sorum ortalama maliyeti ne oldu bu turun. Teşekkürler.

Hocam en zor sey fotograf secimi, yuzlerce fotograf var cunku. Gezinin her ayagi hakkında bolum bolum ayrı konu acmayi planlıyorum fotograflar o konularda olacak.

Maliyet konusu kisiye cok bagimli elbette, yakit icin 2000TL (yetmez ama evet), oteller/kamplar icin 2600TL civarinda harcadim ben. Olimpos'ta kamp alani 75TL olabilirken, Kaş'ta 150TL olabiliyor. Muzekart 60TL, ben kat kat cikardim ucretini.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hocam en zor sey fotograf secimi, yuzlerce fotograf var cunku. Gezinin her ayagi hakkında bolum bolum ayrı konu acmayi planlıyorum fotograflar o konularda olacak.

Maliyet konusu kisiye cok bagimli elbette, yakit icin 2000TL (yetmez ama evet), oteller/kamplar icin 2600TL civarinda harcadim ben. Olimpos'ta kamp alani 75TL olabilirken, Kaş'ta 150TL olabiliyor. Muzekart 60TL, ben kat kat cikardim ucretini.

Bence çok uyguna mal olmuş seyahat. Uygun bir zamanda detaylı olarak rakam verebilirsen birçok kişi için faydalı olacaktır.

African Twin'e az yaktırmayı marifet sayanlar senin Forza ile gezdiğin kadar gezmiyorlar. Hem Forza daha da az yakmış. :) Scooter candır. :)

Dakika 1 gol bir. 😂

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------

Herkese merhabalar,

https://gurcanozturk.com/wp-content/uploads/2022/05/Antik-Kentler2-Route-1.png

https://gurcanozturk.com/wp-content/uploads/2022/05/Antik-Kentler2-Maps-1.png

Gelelim istatistiklere;
-
30 Antik Kent
3788 km

Troia
Alexandria Troas
Apollon Smitheion
Babakale
Teos
Klaros
Ephesus
Nysa
Alabanda
Alinda
Labranda
Stratonikeia
Amos
Knidos
Kayaköy
Tlos
Pinara
Letoon
Simena
Arykanda
Limyra
Olympos
Aspendos
Side
Lyrbe
Kibyra
Laodecia
Tripolis
Blaundus
Aizanoi

Maşallah çok güzel bir gezi olmuş. Yalan yok kıskandım vallahi.

Motosikleti
Honda CB125F
Güzel bir rota olmuş.
::alkiis::::alkiis::::alkiis::

Diğer resimleri goole drive gibi bir yere yüklesen de hepsine baksak.Böyle 3 5 resimle tadı damağımızda kalıyor.
Haaa be yanına geşir iki bira ısmarlar laptoptan bakarım hepsinede de maksat herkes görsün. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar