Fazla yağdan ötürü böyle bir kaçak olacağını sanmıyorum, çok çok çok çok çok fazla olması gerekir.
Yamaha servislerinin halini düşündüğüm zaman işin uzama ihtimali, kaçağın tam noktasını bulamama ihtimalleri aklıma geliyor. Yağı orada görmen yağın orada geldiği anlamına gelmiyor, bunu unutmamak lazım.
Benim önerim, abartıya kaçmadan yağ söken kimyasallar ile öncelikle blokta görülen her yerin bir güzel temizlenip motorun yıkanması. Sonrasında yerlerin kuru olduğu bir gün sürüş yapıp 20-40-60km'lerde kontrol etmek işte yağ tekrar görünene kadar. Ondan sonra servise gidersen doğrudan yağın ilk sızdığı yeri bulmak daha kolay olacaktır.
-
Yağın azaldığını görmüştün zaten, muhtemelen uzun bir süredir buradan sızıyor, zira görünen miktarda kaçak senin ölçebileceğin bir yağ azalmasına sebep olmaz. Ciddi miktarda azaldıysa üzerine biraz ekle tabii, ama yine MIN seviyeden hatırı sayılır şekilde yüksek ise yukarıda bahsettiğim şekilde sürerken de korkmana gerek yok. Servise gitmeden öyle kendim süreyim mi diye çekinirsen diye yazıyorum.