- Motosikleti
- STRS 765
- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar, 2017 390 duke sahibiyim, motoru kısa bir süre önce edindim, geçen hafta motorda sürüş esnasında hafif silkeme tekleme fark ettim. Önceki sahibinden bujinin değişmediğini bildiğim için bujiden diye düşünerek NGK Buji satın aldım hafta sonu değiştiririm diye düşünürken sürüş sırasında kırmızı ışıkta rolantideyken stop etmeye başladı motor ve hafta sonu bujiyi değiştirmeye karar verdim ve değiştirdim. Üzerinden araç bujisi çıktı memleketimizin saygı değer ustalarından biri öyle uygun görmüş takmış. Velhasıl Buji değişti fakat sürüş sırasındaki hafif silkeleme geçmedi.. silkeleme yi şöyle tarif edeyim; mevcut vitesin istediği devirde değilde daha düşük devirde sürüyormuş sunuz gibi, yani yüksek vites çok düşük devir gibi.. sele üstünde ileri geri ufak git geller yaşıyorum yani. Ve yine arada her zaman olmasada ışıklarda vs durdugumda rolantide stop ediyor. Durum böyle olunca birde hava filtresini değiştireyim dedim ama durum aynı. Bu silkeleme sağlam gaz açtığınızda ve yüksek devirde pek fark edilmiyor. Özetle Buji hava filtresi değişti zincir gerginliği güzel, bezine bişey diyemiyorum keza mevcut depodaki benzin iki farklı yerden alındı. Bu durum hakkında bilgisi olan böyle birşey yaşamış ve çözmüş biri varsa fikirlerinizi rica ediyorum.