2011 Cbr 250r......Bilgilerinize ihtiyacım var

Öncelikle merhaba.Cocukluğumdan beri hayal ettiğim racing motorumu dün aldım.Aslında 600rr planlıyordum ama başlangıç için 250r ı önerdiler.(doğrusu cbf 150 önerdiler ama racing tutkumdan dolayı sıcak bakmadım).Güvenliğe önem verdiğim için 1.5 milyara yakın bi kıyafet ve korunma seti aldım..Önceden çekirge kullanmıştım 3-4 ay başka bi deneyimim yok.Ama araba için bile yakın bi duayenden over driving eğitim aldım toplam 30 saat.güvenliğe önem verdiğim için bazı şeyleri sakınmadım.Motorsiklet içinde hocam 150 saatlik bir eğitim programı çıkardı.Uzun lafın kısası bu motor hakkında veya sürüş hakkında iyi veya kötü bildikleriniz var ise bunları benimle paylaşırsanız çok sevinirim..bir de sorum olucak 250r dan 600rr a yakın bi ses almak için(biliyorum tek silindirlik bi motordan 4 silindirlik motor sesi beklemek abes) ne yapmam gerek.yada orjinal sesi daha mı iyi olur sizce.Motor daha gelmedi 1 hafta içinde gelicek..Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

CBR 250 topiğinde aradığın bilgiler mevcut..Her soruna dacevap alırsın:cat:

Motorunuz hayırlı olsun...

Hevesini kırmak istemem ama cbr250'e ses için yapacağın her uygulama sana pancar motor sesi verecektir.

250cc'e çok fazla yatırım yapmamanı tavsiye ederim. egozst vs gibi ses için yapacağın harcamalar yerine motorun üstündeki IRC marka lastikleri hemen değiştirmeni öneririm.

bunun dışında dikkat çekmek ve daha rahat farkedilmek için xenon taktırabilirsin ama motoru garantiden çıkarıyor mu emin değilim, bu konuda servise danışmalısın

Hevesini kırmak istemem ama cbr250'e ses için yapacağın her uygulama sana pancar motor sesi verecektir.

250cc'e çok fazla yatırım yapmamanı tavsiye ederim. egozst vs gibi ses için yapacağın harcamalar yerine motorun üstündeki IRC marka lastikleri hemen değiştirmeni öneririm.

bunun dışında dikkat çekmek ve daha rahat farkedilmek için xenon taktırabilirsin ama motoru garantiden çıkarıyor mu emin değilim, bu konuda servise danışmalısın

Öncelikle yorumun için teşekkürler yorumlarını dikkate alıcam.Lastikleri değiştirmem hakkında daha açık bilgi verebilirmisin neden değiştirmemi öneriyorsun çok mu kötü ?

irc'ler ninja'da da stok lastik olarak kullanılıyor uzun ömürlü ama çok geç ısınıyor dolayısıyla iyi yol tutmuyor, sert hamurlu, ıslak zeminde yol tutuşu çok zayıf. güvenliğin ve konforun için değiştirmende fayda var. cbr 250 konu başlığında değiştiren birkaç arkadaş vardı biraz gerilerden okumaya başlarsan onların yorumlarını görebilirsin yada onlara sorarsan sana anlatırlar.

benim bundan önceki motorum eski kasa cbr125'ti. ondaki irc'lerde çok kötüydü. pirelli mt75 taktıktan sonra özellikle fren mesafesi ve ıslak zemindeki yol tutuşu çok fark etmişti.

bu arada pancar motor derken yanlış anlaşılmasın tek silindirli motordan güzel ses almak pek mümkün değil. bir hevesle egzost alabilirsin ama bence verilen paraya yazık. zaten bununla 15-20bin yol yaptıktan sonra daha büyük bir motora geçmek isteyeceksin.

Son düzenleme:
@yuce hayırlı olsun motorunuz.
ama gelmeden daha görüntüden sesten bahsetmeye başlamışsınız.sanırım çok fazla binmeyeceksiniz gibi :) tekeriniz düz bassın.
ozeliz, bayide üstüne binmeden almaman konusunda bir tavsiyede bulunmak isterim :cat:

trafikte gözün açık olduktan sonra bi sorun olmaz.bu arada hayırlı olsun ;)

Bayide motoru denetim parmak uclarıyla basabildim yere malesef :)
Seleyi filan alçaltamazmıyız acaba ve cbr 125inde sele yüksekliğide aynımı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar