2009 model cıbırım geldi:).

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ya bizim muhabbetler çok kitleeniyo ama hiç moto sohbete eşek katmamıştık!
güzel kardeşim,biz burda Emin kardeşimle bilimsel bir çalışma konusunda fikir teatisinde bulunuyorum,eşegin çevre normunu bile tartışıyoruz farkındaysanız:)
Ayrıca:
Eşeklerin inatçı olduklarına dair olumsuz inanç, aslında sahiplerinin bu hayvanların oldukça gelişmiş kendini koruma dürtülerini yanlış anlamalarından kaynaklanır. Bir eşeğe, zorlayarak ya da korkutarak, kendi yararına olmadığına inandığı bir işi yaptırmaya çalışmak oldukça zordur. Bu davranış atlardakinin neredeyse tam tersidir çünkü bir at, örneğin, güvensiz bir zemin üzerinde yol alma konusunda eşeklere göre çok daha sorunsuz bir tavır çizer. 2006 yılında Fransa'da yapılan araştırmalara göre eşek sütünün protein bakımından en zengin süt olduğu kanıtlanmıştır.Eşek sürekli temiz yere bastığı ve yüzmesini bilmediğinden,dibini görmediği suya girmiyor olması nedeni ile deveyi,eşeğe çektirirler. Bu ,şu anlama gelmektedir: Bilindiği gibi deve bir yük hayvanıdır. Yüzmesini bilen bir hayvana çektirildiğinde,çeken hayvan yüzmesini bildiği için,derin sulara da girer.Deve'de onu takip edeceğinden,hem sırtındaki yükler ıslanır hemde deve boğulur. İşte bu sebepten dolayı deve'yi,eşeğe çektirirler.

Eşeklerin davranış ve bilişleri üzerine yapılan ciddi çalışmalar görece sınırlıysa da bu hayvanlar oldukça zeki, dikkatli, arkadaş canlısı, oyuncu ve öğrenmeye meraklı gibi gözükmektedirler.
(bu kısım alıntı ve de çalıntıdır,zerre kadar katkım varsa namerdim:).
altı çizili kısmı dikkatle okursak geleceğin yüz bakım kremlerinin hammaddesini keşfettiğimizi şimdilik sır olarak saklarız:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Güzel arkadaşım size bir şey deemedim zaten.
Topici siz açmadınız sanırım:)

Güzelliklerin en güzeline layık en güzel arkadaşım,
Topigi açan arkadaş rodajla mesgül olup,konunun gündemden düşmemesi için
bizi görevlendirdi.Dönüşte park yeri bulmak sorun oluyomuş.:)

Güzelliklerin en güzeline layık en güzel arkadaşım,
Topigi açan arkadaş rodajla mesgül olup,konunun gündemden düşmemesi için
bizi görevlendirdi.Dönüşte park yeri bulmak sorun oluyomuş.:)

Güzel ötesi arkadaşım , o zmaan arkadaşa iletin
Bu topic uymamış buraya.. Emin beni bilir sevmem insanlara bişiler demeyi normalde:wiinkk:

bu topiğe her sosyo ekonomik sınıftaki vatandaş güler.haha...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Güzel ötesi arkadaşım , o zmaan arkadaşa iletin
Bu topic uymamış buraya.. Emin beni bilir sevmem insanlara bişiler demeyi normalde:wiinkk:
diyecek laf bulamıyorum.
Bana anam bile böyle güzel iltifat etmediydi.:)
Topicte emanetçi sayılırız
emrin başım gözüm üstüne

Eşşeğin Kulağına Su kaçırmıssınz ama... bu konu yakın zamanda1 10 sayfayı bulucak gibi eee geyik seven pardon eşek seven bi milletiz

rodajı bittimi rodajda fazla zorlama çifte atar :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

sen bide buna devil eksoz taktır ver samanı bide caddede kaldırırsın şaha heyt kask derdinde olmaz takarsın kovboy şapkasınıda yakıt bittikçe çek bi parka otla

Forumdan Uzaklaştırıldı
sen bide buna devil eksoz taktır ver samanı bide caddede kaldırırsın şaha heyt kask derdinde olmaz takarsın kovboy şapkasınıda yakıt bittikçe çek bi parka otla

yanlış bilgi vermeyelim arkadaşım
her sey orijinal olmak zorunda,yoksa garantiden çıkar
Ünlü bir yazarımızın da eşegi de garantiden çıkmıştı hatalı kullanım yüzünden

Motor ;
(tek işkembe,32 m bağırsak)
Max. sürat:
(bir "deh" te tırıs,2 depik de rahvan )

Yakıt besleme
tek girişli gırtlak ve yutak sistemi

Yakıt türü
kuru,yeşil saman,darı,bulamadın çalı.

Ateşleme
depik,sopa,deh,yürrüüüü AK.

Çalıştırma
insaf sınırınca.

Yağlama
"kara gözlü eşşeğim,karakaçanım,hadi seni evlendireceğim"

Soğutma
çeşme başında,ceviz gölgesi altında

Vites
düzde deh,bayır yukarı deh,bayır aşağı deh olmak üzere 3 ileri ve pppuuuss,baass olmak üzere 1 adet geri vites.

Şasi
sağlam kemikten Yüksek dayanımlı,esnek omurga

Ön süspansiyon
sağlam liflerden iki adet nal destekli ayak

Arka süspansiyon
öndekinin aynı,ayrıca arasında uzun siyah ayar civatası var.(atlamalı,zıplamalı kross kullanımı için)

Frenler
çüüüüş destekli yular sistemi.

Uzunluk
1,90 mt

Genişlik (en geniş yer)
0.87 mt

Aks aralığı
1.12 mt

Sele yüksekliği
1.10 m(Touratec yada Semerci Şemsi usta marka opsiyonel semer ile 1.40 a kadar yükseltilebilir)

Kuru ağırlık
120 kg

Yakıt deposu
yaklaşık 1/3 balya ebadında

En yüksek hız
7 km/h

Egzost çıkışı
Mera 3 normlarında

bakım periyodları
Her 200 km de bir takım nal,
her iki senede bir sosyete berberinde traş.

renk seçenekleri
siyah,beyaz,gri,külrengi,kahverengi,kayseri
(kayserili babasına satmış ya o rengi anca o bilir)

international warrranty
10 year,no limit kilometers ,

Son düzenleme:
arkadaşım
bunun karbüratör hava ayarını iyi yaptır, gazı bırakınca eksozdan patırdama olabileceğini düşünüyorum:queen:

motosikleti olmayan, internet deninlen ucubeyi didik didik edip anca sanal-sahte mutluluk yaşan kıral savaş abim benim,beş bin yıldır düz ovalarda at sırtında dolaşıp, modern zamanlarda hem attan hem de motosikletten korkan bir milletin evladı savaş abim benim, zabah zabah amma güldürdün beni,alalım seninle birer tane "mator" değil "motosiklet", olalım birer "rider", düşelim güselim anadolu yollarına, bende bi CS, sende ya da dakar GS..çelebi misali konaklayım..

ya arkadaşlar şurada iki geyik yapalım dedik ama bazıları suyunu çıkarmış ilgilenmeyenler yorum yasmasın lütfen::D:D:D:D:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar