Gelen arkadaşlarla bu konu üzerinde uzun uzun sohbet ettik. Gerçekten inanılmaz eğlenmiştik ancak insanların EMOK'a neden önem vermediklerini konuştuk. ...
Belki Marmok'la yakın tarihlerde olmasa daha yüksek katılım sağlanabilirdi. Mesela Marmok yaz başında olur, Emok da yaz sonlarına doğru olsa insanlar ikisine de gidebilir. Ben ikisine de katılmak istiyordum ama yakın tarihlerde olduğu için birisine gidebilirdim ve deniz kenarı olduğu için Marmok'u tercih ettim.
Olaya bir de başka bir yönden yaklaşacağım:
Amaç: Daha fazla fazla katılım olması için İzmir-İstanbul-Ankara ortasında bir yer seçilmiş.
Sonuç: Beklenen katılım olmamış.
Yorum: Demek ki seçilen yerin doğru olmama ihtimali var. Çoğu kimse yakınlığa bakmıyor, daha çok deniz kenarını seçiyor. Bodrum'da olsa Emok, katılımcı sayısı bence tavana vururdu.
Hele şimdi bir sürü insan Marmok'a kıl oldu, Bodrum'da yapılacak bir Emok festivali tüm Marmok'çuları cezbedecektir. Bu rakam da az bir rakam değil, verilen bilgi doğruysa ekstradan 900-1000 motorcu anlamına gelir.
Hatta bu sefer Marmok ile arka arkaya yapılırsa isteyen birinden çıkar sonra diğerine gitmiş olur. Mesela ben kendimden örnek verirsem o zaman İzmir-Bodrum yolu üzerine bir de Bodrum-Datça yolunu çekebilirim. Ek bilgi olarak: Datça-Bordrum arabalı seferler var, direk oraya zıplanabilir.
İzmir ve İstanbul'da oturan kişi zaten kıyısında deniz olmayan bir yere gitmeyi sevmez, ee zaten Ankara'dakiler de değişiklik olsun diye denize gitmek isteyeceklerdir, bu durumda çok fazla güneye inmeden Bodrum gibi bir yer en cazip seçim olacaktır.
Ayrıca iç bölgelerde kene olayı daha fazla olmaktadır ve gelecek sene kene vakaları daha da artmış olacak. Kıyı bölgelerde kenenin görülme sıklığı çok çok az, bu bile insanların kararını ileride etkilecek bir sebep. İlaçlama yapmak zaten yanlış bir çözüm, keneleri yiyecek olan böcekler ölüyor.
BENCE, Bodrum'u çoğu kişi düşünecektir.