2. el bir japonmu yoksa 0km regal raptor dd350e-6 mı?

arkadaşlar biliyorum böyle konular çok var ama bu konularda yaklaşık 100 sayfa kadar yorum var ve herkes farklı şeyler söylemekte ben o konuları okudukça daha çok ikileme düşüyorum o bakımdan benim kendi konum olsun diye yeni bir başlık açtım.. neyse konuya gelelim.. benim aklımda regal raptor dd250e-10 veya dd350e-6 vardı bugüne kadar.. yaşım küçük olduğu için motor için finanasmanı babam ayarlıyacak ve bugün onla konuştuğumuzda "ne yapcan çin malını sağlam bir japon malı alalım sana" dedi ve bende bir kafa karışıklığı oldu.. şimdi motosiklet.net in tecrübeli üyelerinin engin bilgilerine dayanarak bu soruyu soruyorum.. ikinci el bir japon malı cruiser mı almalıyım yoksa regal raptorun bu iki modelinden birinimi?
şunuda belirtmemde fayda olacaktır sanırım benim ilk motor deneyimim olacak bu alacağım motor..
motorda aradığım özellikleride yazayım sizlerede yorum yazarken kafanızda soru işareti kalmasın :)
1. uzun yol yapılabilsin
2. yarı yolda beni bırakma ihtimali düşük olsun
3. servis ve yedek parça sıkıntısı çekmeyeyim
yukarıda söylemeyi unuttuğum birşey daha var.. 250lik bir motor arıyorum forumda ve başka yerlerde okuduklarıma göre 250lik motor başlangıç için daha iyiymiş :) lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin :)

al regali kafan rahat etsin hem az yakar hem yol yapar hem parça ucuz hemde servis ucuz...
yada benim motordan al Ramzey QM 250 Cruiser aynı şeyler bunun icinde geçerli...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:48 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:44 PM ----------

diğer yandan bende Ramzey QM 250 Cruiser ilk deneyimi mi yaşadım sonra satar iyi bir motor alırım diyordum ama zaten almışım şimdi satmayı düşünmüyorum çünkü uzun yol yapıyorum..
şuana kadar tekirdağ izmit bursa defalarca gittim hiç yolda kalmadım hiç sıkıntım olmadı ve onunla daha çok uzun yollar yapacağım...

al regali kafan rahat etsin hem az yakar hem yol yapar hem parça ucuz hemde servis ucuz...
yada benim motordan al Ramzey QM 250 Cruiser aynı şeyler bunun icinde geçerli...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:48 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:44 PM ----------

diğer yandan bende Ramzey QM 250 Cruiser ilk deneyimi mi yaşadım sonra satar iyi bir motor alırım diyordum ama zaten almışım şimdi satmayı düşünmüyorum çünkü uzun yol yapıyorum..
şuana kadar tekirdağ izmit bursa defalarca gittim hiç yolda kalmadım hiç sıkıntım olmadı ve onunla daha çok uzun yollar yapacağım...

peki bu ramzey'in patenti neresi? bide özelliklerini yazabilirmisin bana zahmet olmazsa :)

2 sene jinlun marauder 250 kullandım. şimdi 1993 model virago 535 kullanıyorum japon olsun ne olursa olsun regal falan hiç bulaşma .benden sana tavsiye

dostum regalde çin malı ramzey de çin malı, beklentilerini çok yüksek tutmazsan çok memnun kalırsın...

beklenti derken? ben bu motoru alıpta hız yapayım istemiyorum zaten :) ilk motor deneyimim olacağı için bu motoru öğrenmek için kullanıcam denebilir.. 3-4 sene kullanıcam alacağım motoru ( eğer aşık olmassam :p ).. bu motorda iyice hakim olduğumu tam olarak hissettiğim zaman yeni motor almayı düşünüyorum oda bi 15-20 bin kmyi bulur tahminen :)

2. el japon el değmemiş çinden bile daha iyidir..sağlamlık bir yana mühendislik farkı var dostum..:cat:

japonculara katılıyorum.görünüşüne aldanıp aldığınız motorlar kimi zaman sizi motordan soğutacak düzeye geliyor.

japonculara katılıyorum.görünüşüne aldanıp aldığınız motorlar kimi zaman sizi motordan soğutacak düzeye geliyor.

bende anlamaya başladım bu japoncuları :) gerçekten çinlilerle çok farkı var japonların.. aklıma suzuki marauder 250 daha yatkın geldi..
bu motordaki soğutma sistemi su mu yoksa hava mı bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim :)

İlk alacağın motor kaliteli olsun. Para yatırıyorsun madem... 2. el temiz japon al temiz olsun japon olsun yaşı önemli değil bence.

japon 10 çinliden daha iyidir. aldım başıma bela! yok orası yk burası. motorun elektrik tesisatının dandikliği yüzünden tüm tesisatı yeniden çektim. ama 2. de bilen hatta o motoru kullanmış birisiyle al. yoksa keşke çin alsaydım da dersin. işi bilince 2. el japon çok ama çok daha iyidir.

İlk alacağın motor kaliteli olsun. Para yatırıyorsun madem... 2. el temiz japon al temiz olsun japon olsun yaşı önemli değil bence.

suzuki marauder 250 hakkındaki yorumlarınıda alabilirmiyim? :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:18 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:17 AM ----------

japon 10 çinliden daha iyidir. aldım başıma bela! yok orası yk burası. motorun elektrik tesisatının dandikliği yüzünden tüm tesisatı yeniden çektim. ama 2. de bilen hatta o motoru kullanmış birisiyle al. yoksa keşke çin alsaydım da dersin. işi bilince 2. el japon çok ama çok daha iyidir.

peki o motoru kullanmış biriyle beraber almamın bana ne gibi bir yararı olur? bir arkadaşımda suzuki marauder varda olmazsa onla gidip alırım.. o bakımdan soruyorum bu soruyu :)

motoru uzun süre kullanınca insan sesini huyunu suyunu gerçekten anlıyor. birçok teknik problemi farkedebilir. hep denilen bir usta ile git ama kaç usta arkadaşın, dostun değilsen senle gelir tartışılır.

sanırım suzukiyi pek kullanan yoktur.

bu arada yeni başlıyorum diye 250 cc istiyorsan choopper motosikletlerde cc pek fark etmez.çünkü hiç biri racing gibi hızlı makinalar değiller.uysal ve biraz ağır varlıklar :)

yani virago 535 te düşünebilirsin.yamaha ve honda parça ve servis bakımından rahat ettirir.

sanırım suzukiyi pek kullanan yoktur.

bu arada yeni başlıyorum diye 250 cc istiyorsan choopper motosikletlerde cc pek fark etmez.çünkü hiç biri racing gibi hızlı makinalar değiller.uysal ve biraz ağır varlıklar :)

yani virago 535 te düşünebilirsin.yamaha ve honda parça ve servis bakımından rahat ettirir.

bende isterdim bir virago 535 almayı ama finansman olarak o kadar kuvvetli değilim malesef :) en çok çıkabilceim 5.500 falan..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar