1lt Motor Yağı Yeterli Olur mu?

SLM ARKADAŞLAR :)
Keeway Süperlight 150 cc motorumun yağını değiştireceğim; fakat ilk kez değiştireceğim için koyacağım yağın nekadar olacağını bilemiyorum yani 1lt yeterli olur mu yoksa daha fazla mı gerekli bana acil yardımcı olursanız çok sevinirim. Yarın değişim için yağ alacağım.Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.Alacağım yağ Castroldur.Herkese Şimdiden TEŞEKKÜRLER:cat:

SLM ARKADAŞLAR :)
Keeway Süperlight 150 cc motorumun yağını değiştireceğim; fakat ilk kez değiştireceğim için koyacağım yağın nekadar olacağını bilemiyorum yani 1lt yeterli olur mu yoksa daha fazla mı gerekli bana acil yardımcı olursanız çok sevinirim. Yarın değişim için yağ alacağım.Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.Alacağım yağ Castroldur.Herkese Şimdiden TEŞEKKÜRLER:cat:

1 litre alman yeterli zaten motor küçük sen 800 gr. yag koyacaksın fazla koyma şişede 200 gr. kalacak yagı koyduktan sonra çubukla kontrol et seviyesini motorun yagını boşaltırken motor soguk ise ısıt 5 dk falan sonra stop et motoru yag boşaltma tapasını aç dikkat et ama yağ süzgeci yay var birden atabilir çıkan parçaları kaybetmeyine aynı şekilde takacaksın unutma takmayı takmasan motor yağı süzülmez yag boşaldıktan sonra 3-5 defa ayak marşına bas motor içinde olan yaglar karter e aksın tamamen boşaldıktan sonra yag boşaltma tapasını kapat yagı koy motora koyduktan sonra yag seviyesine bak çubuktan sonrasında motoru çalıştır gaz verme rölantide çalışsın 3 dk sonrasında biraz turla bu kadar istanbulda isen bana yakın isen yardımcı olabilirim hafta sonu pazar günü bekleyemem dersen dedigim gibi yapıcaksın hadi kolay gelsin:cat:

arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.peki yağ seçimim iyi mi? castrol daha iyisi var mı? birde motor yağını kaç km de kontrol etmem kaç km de komple değiştirmem gerek?:)unutmadan bu alttaki tıpayı açtığımda sadece yayla mı karşılaşacağım yoksa başka birşeyler daha çıkar mı birde yerine yerleştirirken beni zorlar mı yarı yolda kalmayayım :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar