Benim motosiklet üstünde çok tecrübem yok ilk motorumu bu sene temmuzda aldım, ama motosiklet araştırmalarım 2019-20'lere dayanıyor.
Yıllardır motosikletle haşır neşir olan abilerimiz daha iyi öneriler verecektir fakat şahsi yorumum;
Yeni alacağınız motor uzun yıllar binilecek mi yoksa daha büyük hedeflere geçiş için bir adım mı olacak?
Ben buna göre Dominar 250'de karar kıldım. Sebebi parça ucuzluğu, tipi, yakıtı, hint motorunun dayanıklılığı vs.
CBR500 ile başlayıp düştüğümde motorun haline ağlamaktansa acemiliği Dominar ile atayım dedim, ilk düşüşümü yaşadım ve zerre umrumda değil.
130-150 bandında 2.ellere bakıyordum fakat sıfırda zaten taksit imkanı var, geçmişini bilmediğim motorla riske girmektense yarısı peşin olarak 110'a sıfırını aldım, kalan para bana kasko-trafik için, ekipman için bütçe oldu, kalan 110bini de 12 taksit ödüyorum hissettirmiyor.
o dönem araştırmalarıma göre bence Dom250 mantıklı bir seçim, Pulsar RS200 de baktım ama trim sesi, depo kaplamasının zamanla çatlaması, gösterge farkı vs etkenlerden dominarı tercih ettim.
Olumsuz yanını da söyleyim, satarken ciddi zarar edeceğimi biliyorum bunu kabullenerek aldım ama sonuçta 500-600 bin TL'lik bir motor olmadığı için çok da önemsemedim, zarar etmek istemiyorsanız 2.elleri tercih edilebilir.
DİĞER YANDAN;
Yamaha ile ilgili şunları söyleyeyim.
Aslında ilk niyetim 2020'de arabayı sattığımda sıfır R25 almaktı, bayi ile anlaştık ancak pandemi girince erteledim sonra fiyatlar fırladı vs.
R25 hala aklımda, gördükçe içim gidiyor AMA; gerek sosyal medyada gerek yolda canlı gördüklerime dayanarak 2.el bir R25, MT25 tercih etmeyi zorda kalmadıkça düşünmem. Bana saatli bomba hissiyatı veriyor, şimdi olmasın 3-5 sene sonra olsun ama sıfır olsun kanaatindeyim.