125 CC Scooter - Kalkışlarda vuruntu şeklinde titreme sorunu

Merhaba, 125 cc mondial lavina marka bir scooter kullanıyorum. Kalkarken sarsıntı yapacak şekilde titriyor motor. Varyatör temizliği yapılınca sorun çok kısa süreliğine geçiyor ancak bi 100km sonra yeniden başlıyor. Ön varyatör değiştim, kayış değiştim ancak kısa süreli çözüm oldular sadece. En son arka debriyaj balatasını değiştim, ilk başlarda çok iyiydi şimdi yavaştan tekrar geliyor gibi titreşim.

Başka ne olabilir sorun? Arka varyatör komple mi değişmeli?

Motosikleti
Ns200 15"
Bagalar düzleşmesinden ötürü kaynaklanıyor, bagalar temizlenince kir tabakası ortadan kalkıyor ve düzleşmiş bagalar rahat çalışıyor ve kısa sürede eski haline geri dönüyor. Bagaları değiştirdikten sonra ısıya dayanıklı kauçuk gres ile ince bir tabaka sürün probleminiz ortadan kalkacak.

Bagalardan olabilir.

Bagalar düzleşmesinden ötürü kaynaklanıyor, bagalar temizlenince kir tabakası ortadan kalkıyor ve düzleşmiş bagalar rahat çalışıyor ve kısa sürede eski haline geri dönüyor. Bagaları değiştirdikten sonra ısıya dayanıklı kauçuk gres ile ince bir tabaka sürün probleminiz ortadan kalkacak.
Bagalar ön varyatörle birlikte değişmişti, ardından 1 hafta sonra kalkarken ki titreşim yeniden başladı. 1 haftada olacak bir durum mu bu? ortalama 300-400km sonra başladı yani.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O değil de bu Mondial'ın model isimlerini belirleyen arkadaş kesin iş yerine alkollü geliyor ya da mesai saatleri içinde gizli gizli uyuşturucu kullanıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Bagalar ön varyatörle birlikte değişmişti, ardından 1 hafta sonra kalkarken ki titreşim yeniden başladı. 1 haftada olacak bir durum mu bu? ortalama 300-400km sonra başladı yani.
Oranın contası ve havalandırma borusu yerindemi, eğer değilse su girip varyatörlerin kirlenmesine sebep olur.

Kalitesiz baga takıldıysa çok hızlı aşınıyor, bir keresinde Leone performans bagası taktım çok hızlı düzleşti. Bando baga var şu an şimdilik sıkıntı yok.
50 cc Kuba Blueberry için paraya kıyıp Bando baga aldık (6 gram başka marka yoktu mağazada) 10.000 km de üzerindekiler düzleşti..
Bando 20.000 gidermi ? Bando gitse 50 cc Kuba 20.000 daha gidermi bilemedim😆

50 cc Kuba Blueberry için paraya kıyıp Bando baga aldık (6 gram başka marka yoktu mağazada) 10.000 km de üzerindekiler düzleşti..
50 cc için bile 6gr çok düşük kalıyor hocam, 6gr olunca sürekli en üst deviri çeviriyor motor, haliyle bagalar çok kısa sürede bitiyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Abi Spontini'de orijinalleri 20.000 civarı kullandım ama sonlara doğru kötüleşti şimdi Bando taktım ne olur bilmiyorum ama Spontini'de çıkan kayış Bando markaydı bagalarda herhalde öyledir. Blueberry dayanır mı hiç fikrim yok. :D

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Varyatör içine yağ sürülmez o parçalar binlerce rpmde döner. Sürdüğün bir damla yağ bile sağa sola saçılır gider.

Motosikleti
Ns200 15"
Varyatör içine yağ sürülmez o parçalar binlerce rpmde döner. Sürdüğün bir damla yağ bile sağa sola saçılır gider.
Varyatörü yağlamanın bir usulü vardır, parmak dolusu gresi alıp oralara sürmek gibi yağlamak yok orada. Grese çok ufak bir miktar alıp baganın tüm etrafına yok denecek kadar az kalınlıkta tabaka oluşturulur ve takılır. Isıya dayanıklı kauçuk gres orada bahsettiğim gibi sürüldüğü boyunca asla sağa sola sıçrama yapmaz. Sadece varyatör yatağında bagalar rahat eder ve düzensiz aşınmanın bir miktar önüne geçilmiş olur.

Her zaman böyle yaparım ve asla kayış kısmında yağ lekesi dahi görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar